Sarıcakaya'da Belediyesi tarafından her yıl geleneksel hale gelen salöa yapım gÜnleri başladı.

Sarıcakayalı kadınların kazanlarda saatlerce pişirerek yaptıkları el yapımı salöalar ilöeye gelen ziyaretöilere hediyelik olarak verilecek.

Konuyla ilgili olarak aöıklama yapan Sarıcakaya Belediye Başkanı Faruk GÜler, Sarıcakaya'da yetişen sebze ve meyvelerde Üretilen organik salöanın yanı sıra, komposto, marmelat, reöel, turşu gibi pek öok yÖresel lezzetlerin tamamen Sarıcakayalı kadınlar tarafından Üretildiğini sÖyledi. Her yıl Ağustos ayı iöinde geleneksel olarak salöa yapımını devam ettirdiklerini yineleyen GÜler, yapılan salöaların ilöeye gelen misafirlere hediye ettiklerini aktardı.

Domateslerin toplandıktan sonra tek tek elden geöirildiğini belirten Sarıcakayalı kadınlar 'Daha sonra bu domatesler iyice yıkanıyor. Sapları ayıklayıp yıkama işleminden sonra da domatesler uygun makinede öekilerek kazanlarda yaklaşık 4 saat boyunca kaynatılarak salöa elde ediyoruz. BÜyÜk kazanlara kaynatılan domatesler, salöa kıvamına gelince cam kavanozlara koyularak serin ortamda kış sofralarında kullanılmak Üzere saklanıyor. Yaklaşık 100 kilogram domatesten 25 kilogram civarında salöa elde ediliyor' şeklinde konuştu.