Site Rengi

DOLAR 32,3724
EURO 34,9981
ALTIN 2.325,89
BIST 9.095,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 26°C
Az Bulutlu
Eskişehir
26°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 28°C
Sal 21°C

Saraç, Eskişehir OSB ve ATAP A.Ş’nin Taleplerini Bakan Varank’a Aktardı

Saraç, Eskişehir OSB ve ATAP A.Ş’nin Taleplerini Bakan Varank’a Aktardı
29.03.2021
A+
A-

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımıyla gerçekleşen OSBÜK Genişletilmiş Yönetim Kurulu Toplantısında söz alan Eskişehir OSB Başkan Vekili ve OSBÜK Yüksek Koordinasyon Kurulu Üyesi Metin Saraç, Eskişehir OSB ve ATAP A.Ş.’nin beklenti ve taleplerini Bakan Varank’a aktardı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Yönetim Kurulu Üyeleri ve Yüksek Koordinasyon Kurulu Üyelerinin katılımıyla yapılan Genişletilmiş Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı. Toplantıda söz alan Eskişehir OSB Başkan Vekili ve OSBÜK Yüksek Koordinasyon Kurulu Üyesi Metin Saraç, ATAP A.Ş. tarafından Eskişehir Teknik Üniversitesi ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’ne kurulacak olan teknopark binalarınınyapımı için finansal destek ile Eskişehir OSB’nin yeni gelişme alanları oluşturması noktasında yaşadığı bürokratik engellerinçözümü noktasında Bakan Varank’tan destek istedi. Saraç ayrıca, Eskişehir’e kurulması planlanan Yaratıcı Endüstriler Serbest Bölgesi için Ticaret Bakanlığı yetkilileriyle gerçekleştirdikleri görüşmelerde istedikleri hızda ilerleyemediklerini, teşvik programı konusunda yardım beklediklerini aktardı.

Bakan Varank, Eskişehir Teknik Üniversitesi ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’ne kurulacak olan teknopark binaları için Eskişehir OSB ve ATAP A.Ş. ile koordineli bir çalışma yürütülebileceklerini aktardı. Varank, Eskişehir OSB’nin yeni gelişim alanında yaşadığı sorunlara ilişkin konunun takipçisi olacağını belirtti. Eskişehir’e kurulması planlanan Yaratıcı Endüstriler Serbest Bölgesi konusunda ise Bakan Varank, “Ticaret Bakanlığı’nın Yeni Nesil Serbest Bölgeler adı altında bir çalışması var. Özellikle yazılımcılara yönelik kira desteği ve üst bölge teşviklerinden faydalandıracağımız bir model. Teknoparkta bunu yürütmek isterseniz biz size yardımcı olmak isteriz. Endüstri Bölgesi tarzı bir yapılanmayla buna çözüm bulabiliriz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.