Site Rengi

DOLAR 32,3266
EURO 35,0730
ALTIN 2.302,01
BIST 9.039,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Sarıcakaya’da Şehitler İçin Mevlid Okundu, Kurban Kesildi

Sarıcakaya’da Şehitler İçin Mevlid Okundu, Kurban Kesildi
06.03.2020
A+
A-

Eskişehir’in Sarıcakaya ilçesinde, Suriye’nin İdlib kentinde rejim güçlerinin hava saldırısında şehit olan askerler için Kur’an-ı Kerim, mevlit ve ilahiler okundu, kurban kesildikten sonra da lokma tatlısı dağıtıldı.
Kaymakamlık, Belediye ve İlçe Müftülüğü tarafından Cuma namazı öncesi şehitler için Bilal Habeş-i Camii’nde bir program düzenlendi.
İlçe Müftüsü Reşit Ceylan namaz öncesi sohbetinde İslam dininde şehitlik mertebesine ulaşabilmenin önemine işaret ederek: “ ‘Allah yolunda fedai can edenler ölüler değildir. Onlara ölüler demeyiniz. Bilakis onlar diridirler fakat siz bilemezsiniz’ Ayet-i Kerimesi bize şehit olabilmenin önemini anlatmaktadır. Öyle adamlar vardır ki Allah ile ahitleşmiş ve akid imzalamıştır. Onlar akidelerine sadıktırlar. Görev çıktığında kendilerine kim var denildiğinde ben varım diyerek göreve hazır ve cepheye koşan orada vatan, din ve mukaddesat için fedai can eden müminlerdir onlar. Peki bu müminler bu dersi kimden aldı? Hemen bakıyoruz ki öğretmeni Hazreti Peygamber olan, öğrencileri sahabe olan, müfredatı Kur’an olan Suffe mektebinde yetişenler onların öncüleri oldular. Onun evlatları da bugün vatan, devlet, namus, birliğimiz ve beraberliğimiz için İdlib’de Afrin’de ve Elbab’da gerekeni yapıyor ve yapmaya da devam ediyor. Elbetteki şehitler tepesi boş kalmayacak. Bu millet şehitliği arzuluyor cana millet sayıyor” diye konuştu.

Kılınan Cuma namazının ardından cami bahçesinde kurban kesilerek lokma tatlısı dağıtıldı.
Programa katılan İlçe Kaymakamı Murat Demirbilek ve Belediye Başkanı Hüseyin Çam’da günün önemine istinaden kısa konuşma yaptı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.