Site Rengi

DOLAR 32,5842
EURO 34,7966
ALTIN 2.501,77
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 22°C
Pts 27°C
Sal 27°C

Sayılı Fırtınalar ll/‘V. George Etkisi’

04.12.2021
A+
A-

İngiliz milleti birer Cermen kavmi olan Anglus ve Saksonların beşinci ve altıncı yy.da Britanya adasına yerleşmesi birbirleri ile kaynaşması sonucu meydana gelmiş, Britanya adasında yüzyıllarca devam eden Kelt (İskoç)- Anglosakson (İngiliz) ve İrlandalılar arasında yapılan savaşların galibi Anglosaksonlar olmuştur.

1910-1936 yılları arasında hüküm süren V. George Kraliçe Victoria’nın torunu olurken, Alman Kayzeri ll. Wilhelm ve Rus Çarı ll. Nikola ile de hala dayı çocuklarıdır.

On yedi milyon insanın ölümü yirmi bir milyon insanın yaralanması ile sonuçlanan l. Dünya savaşı, işte bu hala dayı çocuklarının birbirleri ile olan rekabetinin askerlere, halka ve ayak takımından insanlara yansımasıyla başlamıştır.

Rekabet Avrupalı soylular arasında o kadar üst seviyededir ki, İngiliz kralı V. George kuzenlerine olan öfkesinden olsa gerek Almanca Saxe-Coburg-Gotha’ olan İngiliz hanedanlık ismini ‘Windsor’ olarak değiştirmiştir.

Küçük bir kıvılcımla başlayan l. Dünya savaşı İngiliz galibiyeti ile son bulurken, hemen hemen bütün Dünyanın tek hâkimi İngiltere olmuş, Dünyada bir tek Mustafa Kemal Paşa önderliğinde Anadolu da başlayan isyan hareketi bağımsız Türk devletinin kurulması ile sonuçlanmıştır.

Alman kuzenini bozguna uğratan, Müttefik oldukları halde Rus kuzenini Yahudi Lenin’i kullanarak tahtından indiren, savaşın etkisiyle Osmanlı- Avusturya/Macaristan ve Çinİmparatorluklarının yok edilmesini bazen uzaktan izleyen, bazen de İngiliz ordusunun fiilen katılmasını sağlayan V. George, dünyanın tek sahibi ve tek itibarlı ülkesinin İngiltere olduğunu söylemiştir.

Harap edilen dünyanın tek galibi V. George 1922 yılında aldığı bir kararla, Kâğıt para basmak için devlet hazinesinde mevcut altın ve gümüş miktarlarına bakılmaksızın, sadece itibarlı devletlerin istediği miktarda kâğıt para basabileceklerini beyan etmiş o aşamadan sonra İngiltere para basmış altın ve gümüşün yanı sıra değerli veya ihtiyaç olan her şeyi kâğıt vererek satın almıştır.

l. dünya savaşından sonra başta petrol alanları olmak üzere enerji ve değerli metal alanları İngiltere’nin kontrolüne girerken, savaş yorgunu ülkeler kendi milli paralarını dahi basamaz durumda bırakılmış, Acımasız İmparatorluk dünya zenginliklerini kendi ülkesine taşıyıp Kraliyet ailesi ve etrafında bulunan soylularla paylaşırken, sıradan İngilizlere dahi köle gözüyle bakılmış, onlara etlerinden sıyrılmış kemikler atılmıştır.

Refah seviyesi yükseltilip hayatlarından memnun mutlubirinci Sınıf köleler yaratılmış, onlarda hayatlarını krala hizmet etmeye hatta canlarını kral için feda etmeyeadamışlardır.

Mazlum milletlere gelindiğinde ise küçük, kısır siyasi, dini, mezhebi, ekonomik tartışmalar ve çatışmalardan kurtulamadıkları için ülkelerinin en zenginleri dahi henüz İngiliz birinci sınıf kölelerin hayat seviyesine ulaşamamışlardır. Umarım günün birinde yaşadığımız coğrafyalarda biz bize kalırız da Mazlum Milletler için refah yolu açılır.

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.