Site Rengi

DOLAR 32,5971
EURO 34,8409
ALTIN 2.495,63
BIST 9.471,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 27°C
Sal 28°C

Şehir Hastanesinde Neler Oluyor

14.02.2021
A+
A-
Ülkemizin sağlıkta bir devrim yaşadığı âşikar… Artık 15 yıl öncesinin fersah fersah ilerisindeyiz. Modern hastaneler, teçhizatlar, ambulans hizmetleri hatta helikopter ambulansımız bile var. Bunun yanında donanımlı sağlık ordusu da halkımıza güven veriyor. Hele pandemi döneminde gelişmiş birçok ülkeyi geride bıraktık. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca başta olmak üzere tüm sağlık ordumuz güzel bir sınav verdiler.
***
Kamu – özel sektör iş birliği ile oluşan şehir hastaneleri de sağlık hizmeti anlayışına farklı bir ivme kazandırıyor. Şehrimizde de 2018 yılında bu yeni oluşumun neticesi olarak Şehir Hastanesi milletimize hizmet vermeye başladı.
***
Tabii kamu – özel sektör iş birliği başta güvenlik, temizlik, hasta yönlendirme, call center hatta veri giriş elemanı alanlardaki personeli özel şirket  istihdam ediyor. Daha sarih ifade ile yüklenici olan  Akfen ve ona bağlı taşeron firmalar diyelim.
Hâl böyle olunca da şehir hastanesi yönetimi, başhekimlik hatta Sağlık Müdürlüğü özel şirketin personeline müdahil olamıyor.
Son günlerde bu özel şirketin ya da şirketlerin kendi personelinin çok az bir bölümünü 15 gün ücretsiz izne çıkarmasını Şehir Hastanesi’nde “AK Partililer işten çıkarılıyor” şeklinde bir algı operasyonu yapılmaya çalışılıyor. Özellikle ‘Özgürün basınınında’ bu konu kaşınmaya gayret ediliyor.
Seksen öncesinin militarist duvar boyacısı, şimdinin köşe sahibi bir arkadaş kulaktan duyma bir şeyler yazıyor çiziyor ama bilsinler ki buradan onlara ekmek çıkmaz.
Hastane başhakemi Dr. Yaşar Bildirici’nin MHP tandanslı bir şahsiyet olmasından yola çıkarak gayr-i ciddi iddialarda bulunuyor
Güya Bildirici: “Ben MHP’liyim, onlar değil. AK Partililer on beş gün ücretsiz izne çıksın!” gibi telkinde bulunduğu yazılarak aklı sıra Cumhur İttifakı içerisinde bir kaos oluşturma çabası içerisindeler ama bu basit ve sırıtan bir iddia…
Çünkü Akfen’e bağlı şirketlerdeki personelin tasarrufu başhekime bağlı olmadığı gibi inisiyatif alması da söz konusu olamaz.
***
Siz şehrin en işlek caddelerine HDP afişleri asılmasına ses çıkarmayın, Büyükşehir Belediye Başkanı’nın eşinin kaçak villasına ses çıkarmayın, sonra Kalabak suyu damacana krizinde ses çıkarmayın; eften püften dedikoduya dayalı  manşeti, bulgusu-belgesi olmayan yalanları köşenize taşıyın. Bu tür yazı ve iddialar ancak Cinali kitaplarında olur.
Şehir Hastanesi başhekimi kime demiş, nerede demiş ücretsiz izne çıkarılacaklar; şunlar olsun ya da olmasın diye ?
Yok, AK Parti Kongresi öncesi İl Başkanı’na operasyon çekiliyormuş gibi ucuz iddialar inanın  çok gülünç ve basit kaçıyor.
15-20 kişi iki haftalığına ücretsiz izne çıkarıldı diye ne il başkanı değişir ne de başhekim…
***
Şehir hastaneleri sağlıkta baş döndüren bir yatırım zinciridir. Bugüne kadar ki tüm eleştirilerin de boş olduğu, pandemi dönemindeki rolü ve işlerliği ile milletimize sunduğu sağlık hizmetleri göstermiştir:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.