Site Rengi

DOLAR 32,3733
EURO 34,9950
ALTIN 2.325,67
BIST 9.091,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 26°C
Az Bulutlu
Eskişehir
26°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 28°C
Sal 21°C

Şenocak’tan 19 Mayıs Mesajı

Şenocak’tan 19 Mayıs Mesajı
18.05.2021
A+
A-

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Şenocak mesajında:

​“Mustafa Kemal Atatürk’ün “Gençliğe Hitabe”de Türk gençlerine salık verdiği sözlerin hepsi, bizzat Büyük Önderin ve silah arkadaşlarının tecrübelerinden damıtılmış sözlerdir. Mustafa Kemal, bütün “imkân ve şerâit, çok nâmüsait bir mahiyette” iken Samsun’a çıkmış, “aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş” halde iken tüm cihana karşı istiklal savaşı vermiş, içinde bulunduğu vaziyetin olanaksızlıklarını düşünmeksizinvatan müdafaasına koşmuştur. Hakkında idam fermanı varken Anadolu’yu bucak bucak gezerek uyanışın ateşini yakmıştır. “Gençliğe Hitabe”nin her bir satırı tam da bu yüzden Türk gençliğinin yolunu aydınlatacak bir kılavuzdur. O satılarda bahsedilen cesaretin ilk adımı ise 19 Mayıs 1919’da Samsun’a atılan adımdadır.

19 Mayıs 1919 tarihi, Türk gençliğinin daima ihtiyaç duyduğu gücün, vatanperverliğin, mücadele ruhunun daima ilham kaynağı olacaktır. Bu ruhu bir meşale gibi nesilden nesile taşıyacak, istiklal ve cumhuriyeti daima koruyacak olanlar ise elbette Atatürk’ün bu cumhuriyeti emanet ettiği gençliktir. Gençliğin, onun büyük güvenini boşa çıkarmayıp emanete dört elle sarılacağına, memleketin aklın ve bilimin ışığında iktisadi, sosyal ve kültürel anlamda yükselmesi için var gücü ile çalışacağına inancımız tamdır. Bizlere düşen vazife ise yine onun işaret ettiği gibi “memlekete ahlâklı, karakterli, cumhuriyetçi, inkılâpçı, olumlu, atılgan, başladığı işleri başarabilecek kabiliyette, dürüst, düşünceli, iradeli, hayatta rastlayacağı engelleri aşmaya kudretli, karakter sahibi genç yetiştirmektir.”

Anlamını idrak ettikçe güçleneceğimiz bu önemli gündegençlerimizin ve milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını en içten duygularla kutluyor, aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.” İfadelerini kullandı.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.