Site Rengi

DOLAR 32,3212
EURO 35,0652
ALTIN 2.306,86
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

SES’ten Salgınla İlgili Açıklama

SES’ten Salgınla İlgili Açıklama
30.04.2020
A+
A-

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), salgının durdurulması ile ilgili bir açıklama yaptı.

‘Salgın ısrarlı bilimsel mücadele ve dayanışmayla durdurulur’ diyen Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (Ses) Eskişehir Şube Başkanı Birtürk Özkavak, açıklamasında şu ifâdeleri kullandı:
“Değerli basın emekçileri;
Son aylarda ülkemizi her anlamda kasıp kavuran Covid -19 salgını en ağır haliyle sürüyor. Bunu ne yazık ki her gün çevremizden hastalığa yakalananlardan, hayatını kaybedenlerden, karantinaya alınanlarının sayısının arttığından, işsiz kalan binlerce işçiden anlıyoruz. Her gün biz sağlık emekçilerini saran bulaş halkası biraz daha daralıyor. Birçok arkadaşımızın hastalığa yakalandığı, şüpheli temaslı olduğu hastaneye yatırıldığı haberleri alıyoruz. Oysa kendi gözlerimizle gördüğümüz kendi yaşantılarımızla bizzat tanık olduğumuz tablolar resmi rakamlarda yer bulamıyor. Ve ne yazık ki erken bir iyimserlik erken bir rehavet hali bilinçli olarak yayılmak isteniyor.

Ülke genelindeki tabloyla beraber Eskişehir özelini de düşünecek olursak şu soruların yanıtlarını hala alabilmiş değiliz. Kendi işkolumuzdan başlayarak soralım. Kamu ve özel tüm sağlık ve sosyal hizmet birimlerinde çalışanlardan kaçı hastalığa yakalanmış, hangi tedavi süreçlerinden geçmiş ve sonuçları ne olmuştur?

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri çeperinde işyerlerinde ailelerinde filyasyon çalışması yeterince yapılmış mıdır? Yapıldıysa sonuçlar nelerdir?

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri için ısrarla istediğimiz belirli periyotlarla yapılması gereken testler neden yapılmamaktadır? Test yaptırmak için illa hastane veya kurum yöneticileri olmak veya yandaş sendika yöneticileri olmak mı gerekir?

Sağlık ve Sosyal Hizmet emekçilerini sadece öldüklerinde mi arkalarından sahte gözyaşları dökerek hatırlayacaksınız?

Her gün defalarca isteğimize ısrarlı taleplerimiz nedeniyle birazdan da kerhen yaptığınız KKE dağıtımların neden düzenli neden bilimsel gereklilikler üzerinden devam etmiyorsunuz ?An itibari ile birinci basamakta hala devam eden KKD ları eskizsiz ve tam olarak karşılayacak mısınız.?Yoksa herkes kendi bacağından asılmaya devam etmesini izleyecek misiniz?

Salgına karşı canlarını dişlerini takıp gece gündüz çalışan sağlık Emekçilerinin örgütlerini dinleyecek misiniz?

İlimizde binlerce işçi işten çıkarılmış, ücretsiz izne çıkarılmış birçoğunda covid 19 pozitifliği veya şüphesi nedeniyle tedavisi devam ettiği bilinmektedir? Sahi gerçek durum nedir? Bunların sayılarını sadece patronlar ve yöneticilerimi bilecek? Çekilen onca cefayı sadece işçiler emekçiler mi üstlenecek. Üstelikhastalanmalarında gözü doymak bilmek bilmeyen kar hırsı, alınmayan tedbirler nedenken?

İşçilerin emekçilerin Eskişehirlilerin gerçek tabloyu bilmeye hakları yok mudur?

Yöneticilere ve patronlara seslenmek istiyoruz? Salgınsiyasi söylemlerle manipülasyonla değil bilimle durdurulabilir? Bu minvalde yanıltmaya sahte iyimserliğe değil bilime işçilerin emekçilerin yaşam hakkına saygı duymaya, sürü bağışıklığı anlayışıyla değil, halkını koruyan kollayan bir yaklaşıma davet ediyoruz.

SES Halkın ve Emekçilerin yanında bilimsel olanı doğru olanı yapmaya devam edecektir.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.