Site Rengi

DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Paz 22°C
Pts 27°C
Sal 29°C
Çar 24°C

Seyitgazi Ziraat Odası Başkanı Erden’den ‘Seyitgazi’nin Kurtuluşu’ Mesajı

Seyitgazi Ziraat Odası Başkanı Erden’den ‘Seyitgazi’nin Kurtuluşu’ Mesajı
31.08.2021
A+
A-

Seyitgazi Ziraat Odası Başkanı Erhan Erden, 1 Eylül Seyitgazi’nin Kurtuluşu ile ilgili bir mesaj yayınladı.

Erden mesajında:
“Eskişehir’imizin düşman işgalinden kurtuluşunun müjdesi hüviyetinde olan 1 Eylül 1922 tarihi Seyitgazi için değil, Eskişehir için değil, tüm Millî Mücadele için gururla ve içtenlikle yâd edilecek ehemmiyette tarihî bir gündür.

Seyyid Battal Gazi’nin torunları olan Seyitgazililer, kurtuluş mücadelesine kendilerine münhasır özel taburu ile katılmış ve ilçede medfun bulunan Seyyid Battal Gazi’ye yaraşır bir heyecan ve kuvve-i maneviyeyle birçok evladını vatan müdafaası için feda etmiştir. Bir milletin ölüm-kalım savaşı olan Kurtuluş Savaşı’nı ilçemiz Seyitgazi ve yöresi düşman işgalinin pençesinde yaklaşık 14 ay süreyle yaşamış; nice acılar çekmiş ve nice hüznü nice kaynı sînesine gömmüştür. Can güvenliğinin olmadığı dönemde manevi ağırlığı ile ve Seyyid Battal Gazi’nin torunları olmaklığının sorumluluğu ile hayatını idame ettiren Seyitgazi halkı, bağımsızlıktan ve millî kuvvetlerden yana olmuştur. 740 yılında bölgeye yapılan akınlar sırasında bu yörede şehit olan ve ilçenin kalbi konumunda yer alan İslam kahramanı Seyyid Battal Gazi’den adını alan Seyitgazi, kendisinden sonra gelen alperenlerin ve gazilerin de toparlanma merkezi olmuştur. Seyyid Battal Gazi’nin yüzyıllar önce ektiği manevi ekinin yeşerdiği topraklar olan Seyitgazi’de iman gücüyle çarpan yürekler; mukaddes vatan topraklarını malları ve canları pahasına her dem müdafaa etmişler ve namahrem ellere terk etmeyeceğini tüm dünyaya 1 Eylül’de bir kez daha göstermiştir.
Bu duygu ve düşüncelerle 1 Eylül Seyitgazi’nin düşman işgalinden kurtuluşunu, 2 Eylül Eskişehir’in düşman işgalinden kurtuluşunu kutluyor, vatanımızın bir daha kötü günler yaşamaması temennisinde bulunuyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.