Seyitgazi Ziraat Odası Başkanı Erhan Erden;Şeker Pancarı Fiyatında Beklentimiz 3500 TL. dir..

Seyitgazi Ziraat Odası Başkanı Erhan Erden yapmış olduğu açıklamada şunlara değindi;
“2025 yılı Şeker Pancarı Fiyatlarının Üreticilerin Üretimlerini Devam Ettirebilecekleri Seviyelerde Açıklanması Çok Elzemdir” Bilindiği üzere İlimiz ve İlçemiz ülkemizin en önemli Şeker Pancarı üretim bölgelerinden biridir.

2024 yılında alım fiyatı 2 bin 375 lira olarak açıklanmıştı.Tarımsal girdilerdeki artışlar, iklimsel değişiklikler her geçen gün üretimi zorlaştırıyor.
Fiyatların hasat başlamadan açıklanmasını bekliyoruz. Geçen yıl şeker alım kampanyası Eylül ayının başında başlamış olmasına rağmen fiyat açıklaması 24 Eylül’de gelmişti, beklentimiz bu yıl hasat başlamadan fiyat açıklanması şeklindedir.
Fiyat açıklamasının gecikmesi üreticilerimizi endişelendiriyor. Fiyatların hasattan önce artan girdi fiyatları ve üretim maliyetleri göz önüne alınarak, üreticilerin devamlılıklarını sağlaya bilecekleri ve üretimlerini istikrarlı bir şekilde sürdürülebilir seviyelerde tutacak şekilde açıklanması önemlidir.
Fiyat beklentimiz bu kapsamda ton başına 3500,00 TL. nin altında olmaması yönündedir dedi.