Site Rengi

DOLAR 32,5192
EURO 34,9079
ALTIN 2.423,37
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Az Bulutlu
Eskişehir
27°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 25°C
Cts 22°C
Paz 21°C

Seyitgazi’ye Sentetik Sahayı Kim Yapıyor?

07.02.2021
A+
A-

Bizim çocukluğumuzdaki adı Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü olan ve eften püften bir Devlet Bakanlığı’na bağlı olarak idare edilen ve AK Parti dönemlerinde, her branşta sporcu yetiştirilmesinde, Kredi Yurtlar Kurumu’na, Gençlik Merkezlerinden, Olimpiyatlara standartlarında sportif tesis ve kompleksler yapımına kadar tüm yurt genelinde faaliyet gösteren, Gençlik ve Spor Bakanlığı faaliyetleri epeydir dikkatimi çekmektedir.

Şehrimizde de Yeni Stadyum başta olmak üzere, Yenikent Kapalı Spor kompleksi yeni yüzme havuzları, gençlik merkezleri ile büyük yatırımlar gençlerimizle buluşuyor. Hatta yetmiyor, taşra ilçelere bile bu spor kompleksleri açılmakta.
Bunun son örneği de Seyitgazi ilçesinde ihalesi  tamamlanan “Seyitgazi Büyük Sentetik Saha Yapımı, Tribün, Kafeterya ve Spor Salonu” yatırımının ihalesi 5 Şubat’ta sonuçlanıyor. Aslında 2016 yılında bu kompleks başlıyor ama müteahhit firmanın yükümlülüklerini yerine getirememesi üzerine ıhale iptal ediliyor. Eskişehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkilerinin girişimleri ile Bakanlığın 2021 yılı yatırım planına alınarak yılın ilk icraatı olarak ihale sonuçlanıyor.
Klasik CHP Mantığı: Hizmet yerine algı!
Yukarıda geçmişiyle beraber bu hizmetin hikayesini anlattım. Peki konu Seyitgazi’ye yapılan sentetik halı sahadan CHP’ye nasıl geldi derseniz… Seyitgazi Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarında bir paylaşım dikkati çekiyor. Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe’nin girişimleri ve uzun uğraşları sonucu bu ihale olmuş ve bu yatırımı Seyitgazi Belediyesi yapıyormuş gibi bir paylaşım var.
Hatta işin içinde Büyükşehir Belediyesi Spor Daire Başkanlığı da varmış gibi acemice bir metin kaleme alınmış. Algı ve olgu sanatını en iyi uygulayan CHP’li Büyükşehir Belediyesi Yeni Stadyum’un önündeki kavşağa, Karayolları’nın yol genişletme çalışmaları esnasında Çevreyolu’na ve hızlı trenin yer altına alınma aşamasında Hatboyu’na koyduğu “Büyükşehir Çalışıyor” temalı boardlarla hizmet  yapmadan sahiplenmeye çalıştığından rol çalan  CHP’li Seyitgazi Belediyesi hiçbir katkı ve dahli olmadığı hâlde ‘Sentetik Büyük Saha’ projesini sahiplenmeye çalışmış ama Bakanlık buna müsade etmemiştir. Bu arada Gençlik ve Spor Bakanlığı Seyitgazi’deki projelerine sahip çıkıp, takibini sağlayacak cevval bir ilçe gençlik müdürü bulup oraya oturtması da elzemdir.
O ŞUBE MÜDÜRÜ KİMİN BÜROKRATI
Seyitgazi Belediyesi’nin sosyal medya hesabındaki çalakalem yazılmış metnin başında 2019’da Belediye Başkanı’nın İl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı yatırım ve inşaat şube müdürü ile görüşüp yatırım programına alındığı yazıyor. Bir de bunu destekleyici boy boy fotoğraf görselleri paylaşılıyor.
Şimdi merakımdan soruyorum:
Bahsi geçen yatırım ve inşaat şube müdürü, kimin bürokratı acaba?
Memuriyet mi yapıyor siyaset  mi?
Kimlere pas veriyor; hemşehricilik mi hizmet mi yapıyor?
Bir de yerel seçimlerde CHP’li Belediye Başkanı’na verdiği açık desteği mi perçinliyor?
Daha koltuğa oturur oturmaz ‘hayırlı olsun’ ziyaretine gitmesinin izahı elbette kendinde saklıdır.
Ve bu şube müdürü kişi adeta ödüllendirilerek  Bilecik Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde daha üst bir göreve atanması, herhâlde taltiftir diye düşünmeden edemiyorum.
GENÇLİK MERKEZLERİ GÖZ DOLDURUYOR 
Eskişehir’de Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın tüm Türkiye de olduğu gibi onemli yatırımlarından birisi de Gençlik Merkezleri Projesi, öğrencileri ve gençleri bir nevi kişisel becerilerine uygun yönlendirmeler yaparak topluma kazandırma projesi… Bence biraz geç kalınsa da büyük bir boşluğu dolduruyor.
Ragbiden kuraşa; badmintondan ata sporumumuz güreşe, izcilikten yüzmeye, futboldan penttatlona kadar bireysel ve kollektif bir çok spor branşları  yanında, müzik, resim, akıl-zeka oyunları etkinliğine kadar gençlerimizi eğitici alternatif faaliyetler sunan Gençlik Merkezleri özellikle madde bağımlılığı, teknoloji bağımlılığına karşı kalkan olma yolunda çok başarılı işlere imza attığı gözlemlenmekte… Bu satırların sonunda başta Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu olmak üzere tüm camiayı özverili çabalarından dolayı kutluyorum.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.