Site Rengi

DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Paz 21°C
Pts 27°C
Sal 29°C
Çar 24°C

Sivrihisar Sucuk Festivali İptal Olur mu?

04.02.2022
A+
A-

Malum olduğu vechile dün bu şehir şehidini uğurladı. Eskişehir’in demografik örgülerini oluşturan Tatar kardeşlerimizin evladı Kalkanlı köyünden piyade Er Tarık Tarcan PKK’ li teröristlerin hain saldırısı karşısında şehit olmuştu.

 Dün de Şehidimize son vazifemizi gerçekleştirdik ve ebediyete uğurladık. Mekanı cennet olsun.

İki gün sonrada yine Eskişehir’in önemli demografik örgülerinden Sivrihisar da bir festival var, adı Sucuk Festivali, geçen yıl olduğu gibi olacaktı sanırım 5 ton Sucuk ücretsiz dağıtılacakmış.
Buraya kadar her şey çok güzel, amaaa birde Konser organizasyonu olacakmış ve daha iki gün önce şehit cenazesine ağlamışken, Milli duyguların üst seviyede yaşandığı Sivrihisar da  bu Konser etkinliği bin olması Zülfü maneviyata halel getirir inancındayım. Hamid Başkan’ın çabası takdire şayandır lakin bu acı ortadayken ve Corona vaka sayıları 100 bini geçmişken ve Eskişehir vaka sayısında rekora giderken bence bu konser abesle iştigaldir.
2020 yılında Elazığ’da yaşanan Deprem sonrası Sucuk Festivali’ni iptal edip vaat ettiği 5 ton sucuğu gidip Elazığ da depremzede vatandaşlara dağıtan Sivrihisar Belediyesi ülke gündeminde konuşulmuştu. Hamid Başkandan yine özveri bekliyoruz zaten gelecek ikisi bayan üç sanatçıda çokta karşılığı olan, kitleleri ardından sürükleyecek Ses sanatçıları olmadığına göre bana göre  bu ortamda bu konser gereksizdir.
Sivrihisar Belediye Başkanı bu sucukları dağıtmakta ısrarlıysa Şehit Aileri Derneği Başkanı Sevinç Uluceşme’yi arasın, üstelik Sevinç Hanım’da Sivrihisarlıdır. Hemşehri dayanışması için de tüm Eskişehir’de ki şehit ailerinin adres bilgilerini ulaştırır ve konu gündem olmak ise, aslolan Başkan’ın Pierini yükseltmekse buyurun size fırsat.
Ne Şehitin kemikleri sızlasın, ne de binlerce kişi Omicrona davetiye çıkarsın en kestirme ve muteber yol bu….
Odunpazarı Belediyesi Yılbaşı akşamı kadınlar matinesi düzenlemiş, Başkan dahil herkes gerdan kırmış ve yine Başkan dahil etkinliğe katılan birçok kişinin testi pozitif çıkmıştı. Yılbaşında mekanlardaki yoğunlukla beraber Eskişehir corona da vaka sayısı açısından bir aydan fazla zamandır rekor kırıyor. Sivrihisar Belediyesi’nin 100’ün üzerinde otobüs kiraladığı iddia ediliyor birde kendi imkanları ile ilçeye ulaşan ve bunun yanında ilçe de yaşayanlarla beraber bu iğne atsan yere düşmez tabiri ile bir kalabalık oluşacaktır.
Dövme Sucuk Festivali ile kendi kendimizi dövdürmeyelim  Corona ya Omicrona davetiye çıkarmayalım.
Şehit kardeşimiz Tarık Tarcan’ın ruhunu, Babası Hilmi Amcamızın yüreğini sızlatmayalım.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.