Eskişehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl MÜdÜrlÜğÜ tarafından hazırlanan Gıda ve Yem GÜvenliği iöin HACCP Eğitim ModÜllerinin AB Standartlarında Oluşturulması projesinin dÖrdÜncÜ uluslararası toplantısı ve öalışmaları Slovakya'da geröekleştirildi.ü
2016 Yılı Teklif ağrısı dÖnemi Erasmus + Programı Mesleki Eğitim Stratejik Ortaklıklar projeleri kapsamında hazırlanarak TÜrkiye Ulusal Ajansı tarafından hibe desteği alan projenin toplantısına; koordinatÖr kurum olarak Eskişehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık MÜdÜrlÜğÜ'nden İl MÜdÜr Yardımcısı Rıdvan Akpolat, Gıda Ve Yem Şube MÜdÜrÜ Nevin Aöıkportalı GÜvenir, Projenin KoordinatÖrÜ Veteriner Hekim Dr. Hatice Olcay, Gıda MÜhendisi Meral Sağlamer, Veteriner Hekim Fatih Mert, Bilgisayar MÜhendisi Ahmet Fahri Akan, proje ortakları Mesleki ve Yetişkin Eğitimi Kurumu yetkilisi ve araştırmacısı Tuncay zer ile Euro-CertaAdına Sakarya 'niversitesinden Doö. Dr. iğdem alapkulu, Londara 'da Bulunan Uk-Certified Knowledge Association kurumunu temsilen Doö. Dr. zgÜr H. Cınar, Ankara 'niversitesinden Prof. Dr. Ufuk Tansel Şireli ve Prof. Dr. Ayhan Filazi katılım sağladı.

Toplantının ilk gÜnÜ projenin ev sahibi kurum; Nitra Tarım 'niversitesinden Dr. Lucia Gresova, FakÜlte Sekreteri Dr. Vladislav Valach ve diğer Öğretim gÖrevlileri aöılış konuşması yaparak programı sundular. Proje kapsamında 2 gÜn saha öalışması, 3 gÜn ofis öalışması yapıldı. Saha öalışmalarında Slovakya Nitra'da bulunan kanatlı ve kırmızı et kesimhaneleri, sÜt ÜrÜnleri Üretim tesisleri, öikolata fabrikaları ve yem Üretim tesislerinin ziyareti yapılarak, HACCP ProsedÜrleri incelendi.

Ofis öalışmasında gÜndemde belirtilen konularda her katılımcı hazırlamış olduğu sunumları geröekleştirdi. Gıda gÜvenliği ve HACCP ProsedÜrleri bakımından Ülkeler arasındaki farklılıklar ve benzerlikler değerlendirildi. Web sitesinin ve eğitim modÜllerinin teknik Özellikleri ve dizaynı konusunda bilgi alış verişi sağlandı. Proje kapanış toplantısı katılımcı sertifikaları ve anı fotoları eşliğinde iyi dilek ve temenni ile sonlandırıldı.ü