Site Rengi

DOLAR 32,5869
EURO 34,8379
ALTIN 2.507,90
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 22°C
Pts 27°C
Sal 27°C

Soğan, Patates Olmazsa Aş Olmaz!

02.05.2021
A+
A-

SOĞAN, PATATES OLMAZSA AŞ OLMAZ!

Patates ve soğan depolarda yüz tutmaya başlamıştı. Depolarda bazı ürünler cücükleri bile çıkmıştı. Patates ve soğan, yemeklerimizde kullanılma oranı çok yüksek olan sebzeler..

Genel tüketimi oldukça fazla..

Plansız üretim sonucu üreticinin emeğinin bir kenara koysak bile  tarlada üretim  maliyetleri bile karşılayamıyor..

Tarlada başka, depoda başka, halde başka, pazarda başka, marketlerde başka bir etiket değişikliklerine hep tanık olmadık mı?

Olduk..

Köylü desteklenmeyince ürün tüccarın eline geçiyordu. Onlarda piyasada istedikleri gibi oynuyorlardı. Bu kez durum farklı. Depolarda çürümemesi için patates ve soğan alımlarını TMO ile gerçekleşti..

En azından malların çürümesinin önüne geçilmiş oldu..

Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından yapılacak olan bu dağıtım, ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını gidermesini amaçlıyor. Bu yardımı almak isteyen vatandaşlar ise, bu yardıma nasıl başvuru yapacaklarını ve başvuru şartlarını araştırıyor. Hem üreticinin kayıplarını engellemek hem de ihtiyacı olan vatandaşların ihtiyaçlarını gidermek için başlatılan bu yardım, ihtiyaç sahibi vatandaşların yanı sıra üreticinin de hoşuna giden bir durum oldu. Temel gıda ürünleri, vatandaşla ücretsiz bir şekilde buluşacak..

Keşke bu işi MART ayında gerçekleştirseydiniz!

*****

Aşıda takvim yine tutmadı. Neden geç kaldık? Bilinmiyor.. Çaresiz mi kaldık. Çin firması, Nisan ayında 100 milyon aşı gönderecekti ama gönderemedi. Peki, biz ne yaptık? Gündemi oyalıyoruz? Soru sorana da vatan haini muamelesi yapılıyor..Cek, caklar rüzgarı estiriliyor..

Siyasi polemikler yaratılıyor..

Bu sorumluluk kimin? Elbette sağlık bakanının..

Ancak % 10 muz aşılandı. Şimdi ne olacak?

 

Yeniden kontrollü kapanma dönemine giriyoruz. Kontrollü  serbest yaşamı beceremeyince şimdi 3 haftalık bir kapanma dönemine gireceğiz..

Bunu hep savundum..

Sert tedbirler alınmaz ve aşılamada başarıya ulaşmaz isek oksijen yetersizliğinden ölebiliriz.

Kontrollü yaşamı öğrenmeliyiz.

Şimdi mübarek RAMAZAN ayında tartışma devam ediyor. Sosyal yaşam devam ediyor. Bunda yadırganacak ne var. Biraz dikkat biraz disiplin biraz saygı..

Neymiş efendim bu yasaklar döneminde Alkollü içkiler satılmayacakmış. Efendim yaşam tarzımıza müdahale ediliyormuş..

Falan, filan… Yapmayın beyler Yeşilay’ boşuna mı var. Alkol bütün kötülüklerin anası değil mi?

Yapmayın yahu. Alkolün, sigarının, uyuşturucunun savunuculuğu bireysel özgürlük alanına müdahale şeklinde değerlendirile bilinir mi?

Hem de pandemi döneminde..

Baksanıza uyanıklara şimdiden pudra şekeri siparişleri vermişler bile..

Etmeyin eylemeyin..

İşinize gelse de gelmese de…

Samimi olun. İnsanlar açlık sınırında yaşarken ne demek bizim yaşam tarzımıza müdahale ediliyor. Devlet toplumun genel sağlığı için gerekirse yaşam tarzımıza dahil müdahale etme yetkisi var..

Yoksa devlet olmaz.

 

Eski ticaret bakanı Ruhsar Pekcan ve eşi ne ait olan Nanoksia biyoteknoloji şirketinin dezenfektasyonları kamuya ve bazı kurumlara fahiş fiyattan ihale edilmeden satışı yapılmış..Fiyatları oldukça yüksekten. Ne var? bunda diyebilirsiniz. Muhalefette, bakanın yüce divana gitmesini istiyor.

Baksanıza bakanlık çalışmalarından dolayı teşekkür ediliyor, şükranlar sunuluyor. Vah!Zavallı muhalefet vay!

Gönderin o zaman yüce divana bakalım gönderebiliyor musunuz? Sanki Yüce Divan’a gönderilse bir şey olacakmış gibi.

Ne diyor AK partini sözcüsü Ömer Çelik; “geç kardeşim geç, muhalefetin dediği ile iş yapmıyoruz!”

Sende çalış 400 milletvekili çıkart, iktidar ol. Sonra muhalefete geç kardeşim geç, AK partinin dediği ile iş yapmıyoruz de..

Ama önce, hiçbir şey olmasa bile bir şeyler olmuştur deme becerisi gösterebilecek demagoglara ihtiyacınız var.

Ne yaparsın bizim mütedeyyinlerde böylelerini çok seviyor onlara oy veriyorlar.

Yoksa nasıl iktidar olunur sanıyorsun. Öylekazancı Bedii’nin sıra gecelerinde söylediği Nemrut’un kızıyla bu işler olmuyor..

Sende iyi 5 müteahhit bulursun.

Sonrası mı? İktidar olursun.

Millete de sağ elini 5 parmak şeklinde kaldırır gösterirsin..

Mehmet ALİ beyyyy!…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.