Site Rengi

DOLAR 32,5609
EURO 34,7605
ALTIN 2.492,10
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 24°C
Az Bulutlu
Eskişehir
24°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 17°C
Cts 20°C
Paz 22°C

Sokağa Çıkma Kısıtlamasında Onlar Kentin Gözü Konumunda

Sokağa Çıkma Kısıtlamasında Onlar Kentin Gözü Konumunda
19.04.2020
A+
A-

Eskişehir’de, suç ve suçluyla mücadele eden polis ekiplerinin elini güçlendirmek amacıyla kurulan Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu (MOBESE) güvenlik sistemi sokağa çıkma kısıtlamasında kentin gözü ve kulağı durumunda. Kent genelindeki yüzlerce MOBESE ile sokağa çıkma kısıtlaması ihlalinde bulunan şahıs veya şahıslar tespit edilerek ilgili birimlere aktarılıyor.
Türkiye’nin 81 ilinde kent güvenliğini sağlamak, suç ve suçlularla mücadele için kurulan MOBESE sitemi şehirlerin adeta gözü olarak hizmet veriyor. Bu hizmetlerin yanında, son dönemde dünyayı etkisi altına alan korona virüsle (Covid-19) mücadelede de önemli rol oynuyor. İçişleri Bakanlığı tarafından açıklanan sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında, cadde ve sokaklar bu kameralarla inceleniyor.

KGYS ile sokağa çıkma kısıtlaması anbean yakından takip ediliyor
Eskişehir’de ise, İl Emniyet Müdürlüğü Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğü bünyesinde, sokağa çıkma kısıtlaması sürecinde bulvar, kavşak, ana cadde, sokak, park ve bahçeler 24 saat esasına göre kesintisiz şekilde izleniyor. Ekran başında bulunan emniyet personeli, kent genelinde konumlandırılan yüzlerce kameradan bu kısıtlama sürecini yakından takip ediyor. Ayrıca Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) ile yasağa rağmen sokakta olduğu kamera sistemlerinden tespit edilen kişilerle ilgili de sahada bulunan polis ve bekçi ekiplerine bilgi verilip, vatandaşlar durdurularak sokağa çıkma yasağında istisna kapsamında olup olmadıkları kontrol edilerek inceleniyor.

Kısıtlamaya uymayan yaşlı kadın polis ekiplerince alındı
Öte yandan, Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğü personeli KGYS üzerinden, bir yaşlı kadının bankta oturduğunu MOBESE’lerden fark etti. Bölgeye sevk edilen polis ekiplerince sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal eden yaşlı kadın alınarak ikametine götürüldü.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.