Site Rengi

DOLAR 32,3342
EURO 35,1132
ALTIN 2.308,92
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Süha Hoca Odunpazarı’ndaki Hokus-Pokus’u Yazdı!

09.10.2021
A+
A-
Eskişehir’de alaylısı-mekteplisi gerçek anlamda  3  tam bir tane de yarım gazeteci vardır.Ben dahil kalanımız fasa-fisodur ki asla gazeteci olduğum iddiasında değilim.
 Necip Fazıl’a”Üstad senin için b.k diyorlar”deyince Üstad cevap verir”En azından gübre olur çiçek yetiştiririm”bizim gerçek işimiz de toprağa gübre olmak.
 
         VEDAT ALP YALNIZ DEĞİLDİR
Meslek erbabı olan 3,5 gazetecinin tam olanını bir tanesi Vedat Celal Alp’dir.
Alp geçen hafta Büyükşehir Belediyesine ait arsa üzerinde yapılan Hokus-Pokusu yazdı.”
 Kendilerini gazeteci olarak tanıtan” Bravda sakinlerinden en önremlisi Büyükşehir Belediyesinden çıt yok.1 haftadır bekliyoruz.
 Fakat Allah’tan bir avuç namuslu gazeteci, bürokrat ve siyasetçi var da olan bitenden bilgi sahibi oluyoruz.  Vedat Alp’in ortaya çıkardığı  hokus-pokusu sizlere Büyükşehir  Belediyesinin iç yazışmalarından  aktarayım.
-2010 yılında 479 ada 46 Parselde bulunan arsa plan tadilatına uğruyor.
-14 Şubat 2011 tarihinde Tepebaşı ve Büyükşehir Belediye Başkanlarının imzaları ile plan kesinleşiyor.Tadilata uğrayan arsa “BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SOSYAL KÜLTÜREL SOSYAL ALANI” olarak tescilleniyor.
Bu alan  Üniversite yolu üzerinde Haller Gençlik Merkezinin 10 metre ilerisinde şuan üzerinde Otel olan arsa. Biz devam edelim.
-Aradan 3 Yıl geçtikten sonra 4 Kasım 2014 tarihinde  Mali Hizmetler Birimi yolu ile Malum arsanın” Otel İnşa edilmek üzere üzerinde 30 yılı geçmeyecek şekilde ayni hak… “teknik yazının Türkçesi arsaya otel yapılması için,Belediye Meclisinden  Belediye Başkanına yetki verilmesi talebinde bulunuluyor.Talep derken prosedürü tamamlamak için indir-kaldır talebi.
-Büyükşehir Meclisi 9 Mart 2015 tarihinde” İmar Planında Sosyal Tesis Kültürel olan arsa üzerine 30 Yılı geçmeyecek şekilde otel inşaatı yapılması için Belediye Başkanına yetki” veriyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı da yetkisini kullanarak  Büyükşehir Belediyesine ait  arsa üzerinde “Ticari hiç bir faaliyet de bulunulamaz” olmasına rağmen Belediye 3 Yıldızlı Otel yapım ve işletim ihalesine çıkılıyor.
– 18 Temmuz 2015 tarihin de Satınalma Daire Başkanlığının ihale evrakı ile ilgili yazısında çok küçük ancak anlamı büyük bir kelime koyuyorlar. “da”kelimesi.
             ENGİN ÇAKMAK UYARMIŞ
Yazıda, şimdiye kadar ki iç yazışmaların dışına çıkıyorlar diyorlar ki” Büyükşehir Belediyesi Sosyal Kültürel Tesisi olarak “da” kullanılmak üzere 3 Yıldızlı otel inşaatı yapılması…..”  havale edilen evrakta  hukukçu Engin Çakmak’ın imzasını var. Muhtemel işin hukuki boyutu konusunda sıkıntı olduğunu anlıyor. Çünkü arsanın üzerinde plandan farklı yapı yapılamaz.Devam edelim.
  Encümen de ihale kapalı zarf üsulü ile yapılıyor.İhaleye sadece 2 firma katılıyor işin muhammen bedeli 40.000TL. Firmanın bir tanesi 40.500 TL verirken diğer firma 41.000TL.veriyor.Büyük  öngörü ve tesadüf……. Kapalı zarf üsülünde birbirine bu kadar yakın teklif…..
Nasıl olsa  kitabi olarak her şey doğru geçelim. Neleri geçmedik ki……İhale 41.000 TL teklif verenin üstünde kalıyor. Süreç bitince otel inşaatı başlıyor  o arada koruma kurulu da araya giriyor,proje tadil ediliyor vs vs  otel inşaatı nihayet tamamlanıyor. Otel binasına mecburen  yapı kullanım izni de  veriliyor. Bu iznin gerekçelerini B.Belediyesinin kendi resmi iç yazışmalarından öğreniyoruz. Yapı kullanım izin belgesinde “Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sosyal ve Kültürel Tesis alanı olarak planlı alanda 9.03.2015 tarih ve 98 sayılı Büyükşehir Belediyesi Meclis Kararı ile 19.08.2015 tarih ve 1308 sayılı Encümen Kararına istinaden yürütülen iş ve işlemler uyarınca sosyo kültürel tesis olarak “da” kullanılacak otel fonksiyonlu bina için hazırlanmıştır.”Bu bina için alınan meclis kararında” sadece ve sadece  “Otel için Başkana yetki veriliyor. Araya” da”kelimesini ekleyen zekanın önünde eğiliyorum.Bu arada yeni tanım uyduruyorlar. Bildiğimiz Otel “Otel fonksiyonlu bina” oluyor.
 Yalnız bu “da” kelimesini amiyane tabirle “yemeyen” Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, Belediyeye 13 ve  24 Ağustos  2021   tarihli yazılarla  Belediyeyi  uyarıyor. “Bahsi geçen taşınmaz (otel binası) Büyükşehir Belediyesine ait olmak üzere kütüphane, halk eğetim merkezi, sergi salonu, sanat galerisi, müze, konser, konferans salonu, sinema, tiyatro ve opera, kreş, kurs, yurt, çocuk yuvası, yetiştirme yurdu, yaşlı ve engelli bakımevi, rehabilitasyon merkezi, toplum merkezi, şefkat evleri, yapılabilecekken, otelin yapılamayacağını belirterek uyumsuzluğun ortadan kaldırılması istiyor. Türkçesi yaptığınız iş”Kanunsuzdur” diyor.
Bunun üzerine Meclis çamaşır makinesi vazifesini ifa etmesi  için  tekrar devreye sokuluyor.İfa görevi indir-kaldır.
-14 Eylül 2021 de Büyükşehir Belediye Meclisinde ki ortak komisyon uyumsuzluğun kaldırılması için İmar planı değişikliği için kararı alıyor.Yapılamazı, yapılır yapıyorlar. Kanun ve ahlaki kuralların dominant olduğu uygulamalar da önce yapı yapmak için izin alırsınız, sonra yapınızı inşaa edersiniz. Bunlar önce yapıyı yapıyorlar, sonra izin alıyorlar. Hadiseler inanılacak gibi değil. İmar planını yoksay, kaçak bina yap, üstüne Belediye eli yapılan  bu kanunsuzluğa da iskan raporu ver.Vatandaş yaptığı bina  2 santim sapsa, binayı üstüne yıkarlar.
Büyükerşen ve beni engelliyorlar diye kitap bastıran Kazım Kurt’u Allah rızası için engelleyin. Burada problemi aydınlatacak üç soru var.
1-2011 tarihinde plan değişikliği yapılan alan daha önce planda ne gözüküyordu.
2-Belediye hizmet olmasına rağmen, ranta dönüşen 850 metrekare ölçümlü  arsanın otel yapım ve işletim ihalesine giren iki firma kime ait.
3-Belediye Meclisinde İmar Planına aykırı karar almak  suçmudur?
Belediyeyi yöneten kim olursa olsun, yöneten Başkanın  Meclise sunduğu her şey partisi tarafından  kabul edilir. Onların görevi indir-kaldırdır.
Muhalefet de olan AK PARTİ  meclis üyelerinin, Chpnin indir-kaldırına uyması çok enteresandır.
Önünüze gelen önergeleri hiç mi okumazsınız, takip etmezsiniz.
2015 senesinde hukukun çiğnenmesine ortak olan AK Part meclis üyeleri 2021 yılında yanlışa devam ediyorlar,meclis komisyon raporuna Chpli dostları ile beraber imza atıyorlar.
AK Parti İl Başkanlığı Belediyenin  yaptığı iş ve eylemi hukuksuz  bulduğu için suç duyurusunda bulunuyorsa, bu hukuksuzluğa ortak olan meclis üyeleri hakkında ne yapmayı  düşünüyor. Bu meclis üyeleri  hakkında parti iç disiplin mekanizmasını çalıştırmayı düşünmüyorsa o zaman Belediyenin yaptığı eylemi de  suç kabul edemezsiniz.
Kameraların önünde Yılmaz Hoca ile kavga et, kamera arkasında  Belediyenin parası ile  beraber Italya gezisi yap.Ak Partinin meclis üyelerini ciddiyete davet ediyorum. Bu işler lahmacun, pide, işkembe, paça, tantuni satmaya benzemez.
Büyükşehir Belediyesinde belli ki rant, kanun ve nizamın  her zaman önünde.
Karayollarının yeşil alan olması için bağışladığı çevre yolunda devasa araziyi ticari alana çevirmişlerdi.
 Allah’tan Çevre Şehircilik Müdürlüğü o zaman da  devreye girerek rantın önünü kesmişti.Belediyeleri yöneten Chpli elitlerin engelleniyoruz diye göz yaşı dökmesini bunları üst üste koyunca çok anlamlı buluyorum. Şahsen Büyükşehir Belediyesinin rant olan değerli arsalara tecavüzkar davranışlarını da normal karşılıyorum. Belediye Başkanı  kaçak bina yapmaktan ceza alırsa gerisini siz düşünün. Yılmaz Hocam Mecliste “Bu işler tantuni satmaya benzemez”deyince. Lafın muhatabı da”Ben tantuni satmıyorum” demişti.Tantuni satıyorum-satmıyor mu bir türlü anlaşamıyorlar diyorduk. Aslında ne kadar da güzel anlaşıyorlarmış. İndir-kaldır, indir-kaldır.
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.