Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir °C
Eskişehir
°C
°C
°C
°C
°C

Tahinli pide, Kütahya’da Ramazan ayının vazgeçilmez lezzeti

Tahinli pide, Kütahya’da Ramazan ayının vazgeçilmez lezzeti
03.03.2025
A+
A-

Kütahya’da Ramazan ayının geleneksel lezzetleri arasında yer alan tahinli pide, iftar ve sahur sofralarını süslemeye devam ediyor. Odun ateşinde taş fırınlarda pişirilen bu özel pide, damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor.

Pide ustası Mustafa Sayın, büyük ilgi gören tahinli pidenin sadece Ramazan ayında üretildiğini belirtti. Sayın, “Ramazan’dan sonra 11 ay boyunca ara veriyoruz. Tahinli pidenin tahinli, şekerli tahinli, tahinli cevizli ve cevizli şekerli olmak üzere dört farklı çeşidi var. Müşterilerimiz büyük bir sabırsızlıkla bekliyor ve Ramazan ayında yoğun ilgi gösteriyorlar” dedi.

Pidenin içeriği hakkında da bilgi veren Sayın, “İçerisine sadece tahin ve ayçiçek yağı ekliyoruz. Tercihe göre şeker ilave ediyoruz ve en son ceviz ekleyerek fırına veriyoruz. Artık Kütahya’ya özel bir lezzet haline geldi” ifadelerini kullandı.

Bu yıl tahinli pidenin 80 TL’den satışa sunulduğunu belirten Sayın, Ramazan boyunca yoğun talep gördüklerini ve müşterilerini memnun etmek için özenle çalıştıklarını söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.