Site Rengi

DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 27°C
Sal 28°C

Tehlikeli Provakasyon

Tehlikeli Provakasyon
10.11.2019
A+
A-

Geçtiğimiz günlerde Hızırbey İmam Hatip Ortaokulunda yaşanan bir olay ve ardından yaşanan gelişmeler tehlikeli boyutlara geldi.

Eskişehir’in başarılı ve pek çok alanda adından söz ettiren nadide eğitim kurumlarından olan Hızırbey İmam Hatip Ortaokulu’nda yaşanan gelişmeler endişe verici boyutlara ulaştı.

Akademik başarıları yanında sosyal organizasyonları ve faaliyetleri ile de gündemde olan okulda son günlerde başlatılan ve adeta karalama boyutlarına gelen olaylar ardından tehlikeli provokasyonlara da sahne oldu.

Tehlikeli Provakosyon

Güvenlik kameralarına da yansıyan görüntülerde organize bir olay izlemini veren yaşananlar ise endişe verici. Okula gelen bir grup çocuk, okul içerisinde sağdan sola koşturarak okul müdürünün odasına kadar geliyor ve yine aynı grup okul önünde bulunan araçlara da zarar veriyorlar.  Araçların camlarını kırıyorlar. Olayın yaşandığı gün okulda yapılan bir etkinlik nedeniyle toplantı alanında bulunan okul idaresi bu çirkin saldırıdan zarar görmeden kurtuluyor. Aynı etkinlik için orada bulunan emniyet güçleri ise saldıraya gelen çocuklardan  bazılarını yakalıyor. Diğer çocuklar ise kaçıyorlar.

Olayı karışan çocukların Eskişehir sosyal hizmetlerde barınan çocuklar olması ise durumun endişe verici boyutu… Zira okulda son haftalarda yaşanan olayların başında sosyal hizmetlerde kalan bir öğrenciyi kayıt ettirmek isteyen buradaki 2 öğrenciden sorumlu olan bir öğretmen.  Olayların yaşanmasının üzerine buradan gelen bir grup çocuğun gerçekleştirdiği bu olay ise iddialara göre söz konusu öğretmenin sosyal medya üzerinden yaptığı Hızırbey İmam Hatip Ortaokulu yöneticileri hedef gösteren paylaşımlar.

Elbete yaşanan diğer olay ile ilgili gelişmelerden ziyade hali hazırda pek çok yetim öğrenciye kol kanat geren Hızırbey İmam Hatip Kadrosunun bu şekilde hedef alınması ve elbette devletin şevkatli kollarıyla sardığı ve her türlü imkanlarla topluma kazandırmak için mücadele verdiği çocukların bu şekilde bir olayın içine karıştırılması.

Bu çocukların bu şekilde hareket etmesinin son dönemde medyaya da yansıyan diğer iddialarla ilgili olduğu iddia ediliyor. Bu öğrencilerin birlikte bu şekilde hareket etmesini sağlayan, onları yönlendiren birileri mi var? Bu çocukları bu şekilde şehir merkezinden uzak olan alana kim getirdi, nasıl geldiler. Neden ellerinde sopalar vardı. Sosyal hizmetler bu çocuklarla ilgili yetersiz mi kalıyor? Gibi bir sürü soru işareti yanıt bekliyor.

Bu çocukları topluma kazandırmak için ne yapmak gerekiyor? Bu çocukların danışmanları ile aralarındaki ilişkiler nasıl denetleniyor? Bu gibi küçük görünen olaylar daha sonra yaşanabilecek çok daha ciddi olaylara temel oluşturabilir mi?

Bu konuda okul velileri de yaşananlardan dolayı sıkıntılı. Endişe verici bu gelişmeler velileri de tedirgin ediyor.

Hızırbey İmam Hatip Ortaokulu’nun sınavla öğrenci aldığını hatırlatan veliler de okullarında eğitim gören sosyal hizmetlerden gelen ve sınavsız okula kayıt olan bu öğrencilerle ilgili zaman zaman sorunlar yaşansa da okul yönetiminin titiz çalışmaları ile çocukların topluma ve geleceğe hazırlanmaları konusunda herkesin destek olmaya çalıştığını ifade ediyorlar.

Okul tarafından bu konularda yönetiminden, öğretmenlerine ve velilerine kadar herkesin anlayışlı ve kucaklayıcı davrandığını ifade eden veliler.  Bu olayların bu noktaya getirilmesine tepkililer.

Bu çocukları kim bu şekilde bir araya getirerek böylesine çirkin bir olayın yaşanmasına neden olmuştur, bunun araştırılıp çözülmesini istiyoruz. Hem kendi çocuklarımız için hem de bu devletin bakımında olan çocukların geleceğinden endişe ediyoruz. Bizler o çocuklar da toplumla kaynaşsın ve kendi ayakları üzerinde dursun istiyoruz. Ancak bu yaşananlar birilerin bu gayenin dışında hareket ettiğini gösteriyor. Şeklinde konuşarak sorumlu ve yetkili mercilerin bu olayın asıl sorumlularını bulmasını istediklerinin altını çizdiler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.