Site Rengi

DOLAR 32,3638
EURO 35,0383
ALTIN 2.324,23
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

TÜGVA Hayvanların Yanında

15.08.2019
A+
A-

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Eskişehir şubesi, '4 Ekim Hayvanları Koruma Günü' dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
TÜGVA Eskişehir Şube Başkanı Fatih Sert, yayınladığı mesajda şöyle konuştu:
”Bugün, Dünya Hayvan Koruma Günü! Bizim inancımızda tüm yaratılanlar değerlidir.Yaratılanlar, Yaradan’ın emanetidirler. Yüce Peygamberimiz, sadece insanlara değil, bütün canlılara karşı merhametli olunmasını istemiştir. Peygamberimiz:  “Merhamet edenlere Allah da merhamet eder. Siz yerdekilere merhamet ediniz ki, göktekiler de size merhamet etsinler!” buyurmuşlardır. 

Hayvan dostlarımız, bizim sosyal yaşantımızın bir parçasıdırlar. Onlar, evlerimizin, sokaklarımızın asli unsurlarıdırlar. İnsanoğlu olarak çevremize ve özellikle de hayvanlara şefkat hisleri içerisinde olmayız. Unutmamalıyız ki; hayatımız onlarla daha güzel, onlarla daha anlamlı. Bu sebeple, çocuklarımıza hayvan sevgisini küçük yaşlarda öğretmek büyük öneme sahip. Sevgi ve saygı dolu bir toplumun inşasında çevre ve hayvan sevgisi büyük bir öneme sahip. TÜGVA olarak; 'hayvan hakları' konusunda, büyük duyarlılık gösteriyoruz. Özellikle sokak hayvanlarımız ile ilgili çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor ve devam edecek.

Unutmayalım ki: onlar Yaradan’ın 'sessiz kulları' gibidirler!”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.