Site Rengi

DOLAR 32,3455
EURO 35,0945
ALTIN 2.310,71
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

TÜKDES Genel Başkanı Bakal’dan Miadı Dolmuş Damacanalarla İlgili EBB’ye Tepki

TÜKDES Genel Başkanı Bakal’dan Miadı Dolmuş Damacanalarla İlgili EBB’ye Tepki
31.08.2020
A+
A-

Tüketiciyi Destekleme Derneği Genel Başkanı Süleyman Bakal, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin (EBB), sahipliğinde bulunan miadı geçmiş damacanaları almak ve yerine son kullanma tarihi geçmemiş damacanalara doldurulmuş Kalabak suyu vermek zorunda olduğunu belirtti. Bakal, yaptığı açıklamada, bir vatandaşa verilen Kalabak suyu damacasının 14 yıllık olduğunun ortaya çıkması haberi ile gelişen olaylara değindi.

Süleyman Bakal: “Haberden sonra, medyaya yansıyan ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi (EBB) tarafından tekzip etmediği bilgilere göre Eskişehir Sağlık Müdürlüğü’nün Kalabak Su tesislerine yaptığı baskın düzenlemiş ve üretim bandında son kullanma tarihi geçmiş damacanalar bulunmuştu. Yapılan denetimde çok sayıda son kullanma tarihi geçmiş, yani 5 yıldan daha eski ve yıpranmış damacanaların da kullanıldığının tespit edildiği belirtilmiştir. Bu haberlerin devamında; Eskişehir’de 12 litre Kalabak Su damacana dağıtımında sorun yaşanmaktadır. Kısa bir süre önce açıklanan ‘ESKİ Genel Müdürü Suat Balcı’nını görevinden istifa etti’ cümlesinden herkesin anlayabileceği gibi, miadı geçmiş damacanalara bağlı olarak ortaya çıkan miadı geçmiş damacana krizinin sorumluları müteselsilen; Eskişehir Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürü ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanıdır. Açıklamasında miadı geçmiş damacana sorumluluğunu açıkça kabul eden EBB’nin ayıplı hizmetinin bedeli tüketicilere ödettirilemez. EBB’nin gözetim, denetim ve sorumluğunda Kalabak Su damacana dağıtımı yapan sakalar EBB’nin sahipliğinde bulunan miadı geçmiş damacanaları almak ve yerine son kullanma tarihi geçmemiş damacanalara doldurulmuş Kalabak Su vermek zorundadır. EBB ayıplı hizmetinin bedelini, tüketicilere ödettirmekten vazgeçmelidir” diye belirtti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.