Site Rengi

DOLAR 34,1975
EURO 38,0634
ALTIN 2.896,19
BIST 9.665,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 14°C
Az Bulutlu
Eskişehir
14°C
Az Bulutlu
Sal 18°C
Çar 24°C
Per 26°C
Cum 28°C

Türk Diyanet Vakıf-Sen Başkanı Poyraz:Diyaney Milletimizin hizmetindedir

Türk Diyanet Vakıf-Sen Başkanı Poyraz:Diyaney Milletimizin hizmetindedir
30.09.2024
A+
A-

Türk Diyanet Vakıf-Sen Eskişehir Bilecik şube Başkanı Hüseyin POYRAZ. 2024 yılı 1-7 Ekim “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” nedeniyle yazılı açıklamada bulundu:

“Kurulduğu 3 Mart 1924 tarihinden itibaren, milletimize hizmet etmek için gece gündüz çalışan tüm Diyanet personelini kutluyorum.

Diyanet İşleri Başkanlığını kurarak bizlere emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ilk Diyanet İşleri Reisimiz Mehmet Rifat Börekçi hocamızdan bugüne hizmet etmiş tüm hocalarımıza ve çalışanlarımıza şükranlarımı sunuyorum.

Diyanet İşleri Başkanlığı “İslâm dininin inanç, ibadet ve ahlâk esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmekle görevli” Anayasal bir kurumdur. Milletimize hem yurt içinde, hem de yurt dışında büyük bir şevk ile hizmet etmeye devam etmektedir.

1986 yılından itibaren Diyanet İşleri Başkanlığımızca Camiler Haftası olarak kutlanan haftanın, yetkili sendika olarak 2002 yılında katıldığımız Kurum İdare Kurulunda, adının Camiler ve Din Görevlileri Haftası olması teklifimiz kabul edilerek, 2003 yılından itibaren de bu adla kutlana gelmektedir .
Şimdi de diyoruz ki, Diyanet İşleri Başkanlığının Kuruluş günü olan 3 MART Din Görevlileri Günü olarak Kutlansın…

 

Diyanet İşleri Başkanlığımız, ülkemizin her yanında ve çalışanlarımızın karşılaştıkları zor şartlara rağmen milletimize din hizmeti sunmaktadır.

Diyanet çalışanlarımız; cami ve Kur’an kursları başta olmak üzere, toplumun her kesimine, görev yaptıkları diğer birimlerde gece gündüz demeden hizmetlerini sürdürmektedir. Milletimizi İslam dini hakkında aydınlatırken, onlara rehberlik yaparken, aynı zamanda milletçe birliğin ve beraberliğin sağlanması için de gayret göstermekte, öncülük ve önderlik etmektedir.

Kur’an kursu öğreticilerimiz ve din görevlilerimiz, göz aydınlıklarımız, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza Kur’an’ı öğretmekte, sevgili Peygamberimizin (sas) hayatını ve güzel ahlakını anlatmaktadırlar. Vatanımıza, milletimize, ailemize ve tüm insanlığa faydalı insan olarak yetişmelerine katkı sunmaktadırlar. İnsanlarımızı ayırt etmeden, toplumsal kucaklaşmaya örnek ve öncü olmaktadırlar.

Kurumların ve çalışanların kutladıkları bu özel haftalar önemlidir ve anlamlıdır. Bilindiği gibi Camiler ve Din Görevlileri Haftası, Diyanet İşleri Başkanlığınca her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanmaktadır. Çeşitli etkinlikler yapılmakta, haftanın önemi hem çalışanlarımıza, hem de kamuoyuna anlatılmaktadır.

Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak; Camiler ve Din Görevlileri Haftasının sadece camilerin öne çıkarıldığı bir hafta olmamasını hep dile getiriyoruz. Bu haftada, Diyanet İşleri Başkanlığının tüm personelinin çalışma koşulları, karşılaştıkları problemler ve daha verimli bir çalışma hayatının nasıl yapılacağı ele alınmasını bekliyoruz.

Toplumun içinde bulunduğu şartlar dikkate alınarak, daha verimli ve doğru bir din hizmetinin sunumunun nasıl yapılması tartışılmalıdır.

Her düzeydeki Kurum yöneticileri, çalışanlarımızı kucaklayabilmeli, büyük bir ailenin bireyi kabul etmelidir. Çalışanlar, karşı taraf olarak görülmemeli, onların yol ve görev arkadaşı olduğu hatırdan çıkarılmamalıdır. Çalışanlar, sendikal tercihleri başta olmak üzere, hiçbir ayrıma tabi tutulmamalıdır.

Sadece kusur arayan ve ceza veren bir anlayışa izin verilmemelidir. Çalışanlarımızın daha verimli ve isteyerek hizmet etme anlayışları geliştirilmeli ve desteklenmelidir. Güzel işlerinde teşvik edici, eksiklikleri giderici, iyi işlere yönlendirici, teşekkür eden ve çalışanlara sahip çıkan bir yönetim anlayışı yaygınlaştırılmalıdır.

Diyanet

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.