Site Rengi

DOLAR 32,3296
EURO 35,0509
ALTIN 2.281,73
BIST 8.994,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 27°C

Türk Eğitim-Sen Eskişehir 1 Nolu Şube Basın Açıklaması

Türk Eğitim-Sen Eskişehir 1 Nolu Şube Basın Açıklaması
12.04.2021
A+
A-

Türk Eğitim-Sen Eskişehir 1 Nolu Şube Basın Açıklaması

Eğitim Çalışanlarının Aşılanması

Türk Eğitim Sen olarak, aylardır eğitim çalışanlarının aşılanması meselesine dikkat çekiyoruz. 18 milyon öğrencinin olduğu ülkemizde 1 milyon 250 bin eğitim çalışanının aşılanmasının, aslında toplumun geneline yönelik bir tedbir olacağını vurguluyoruz.
Tabii ki, arzumuz tüm vatandaşlarımızın bir an önce aşılanmasıdır. Ancak tedarik sorunu yaşandığı için Sağlık Bakanlığı tarafından aşılamada öncelik sıralaması yapılmaktadır. Her gün milyonlarca öğrenci ve veli ile muhatap olan eğitim çalışanlarının karşı karşıya kaldığı risk, futbolculardan, gazetecilerden, THY ya da turizm çalışanlarından daha mı azdır?

Son haftalarda, neredeyse gün geçmiyor ki, her gün bir meslektaşımızın hastalandığı ya da vefat ettiği haberini almayalım.

Meslektaşlarımız, bu durumdan dolayı, okullarımızın virüsün yayılımı açısından ciddi risk oluşturduğu endişesini yaşamaktadır. Bundan ötürü eğitim kamuoyunda, eğitim çalışanlarının ve ailelerinin Covid-19 bulaşısındankorunabilmesi amacıyla (LGS ve YKS eşiğindeki öğrencilerimizin sınavlara hazırlık programlarını etkilemeyecek şekilde) uzaktan eğitime ağırlık verilmesinin uygun olacağına dair bir kanaat birliği oluşmuştur.


İlimizdeki durum Türkiye genelinden daha ciddi boyuttadır. Bu duruma ilişkin olarak İl Hıfzısıhha Kurulu bugünden itibaren covid-19 salgınının ilimizdeki seyrine bağlı olarak tüm resmi ve özel eğitim kurumlarının (Özel gereksinimli öğrenciler için hizmet veren özel eğitim okulları ile ortaöğretim kurumlarının 8. ve 12.sınıf hariç) yüz yüze eğitime ara vererek uzaktan eğitim faaliyetlerine devam etmesine karar vermiştir. Yüzü yüze eğitime ara verilmeyen özel gereksinimli öğrencilere ile 8. ve 12. Sınıf öğrencilerinehizmet veren kurumlarda görev yapan eğitim çalışanlarının da büyük tedirginlik yaşamaları da mutlaka dikkate alınmalıdır. Eğitim çalışanlarının tamamının birinci doz aşısı bugün yapılsa dahi antikor oluşumunun bir buçuk ay sonra gerçekleşebileceği unutulmamalıdır.


Eğitim öğretim sürecinin tüm kademelerde yüz yüze devam edebilmesi ve eğitim çalışanlarının aşırı kaygı yaşamadan görevlerini sürdürebilmesi için
tüm eğitim çalışanlarının hızlı şekilde aşılanmalıdır. Tüm eğitim çalışanlarının beklentisi bu yöndedir. Bununla birlikte Hükümetin özellikle Ramazan ayı süresince uygulayacağı kısıtlama ve tedbir kararlarının vaka sayılarının kontrol altına alınması anlamında da katkısı olacağı düşünülürse, önümüzdeki süreçte yüz yüze eğitim için elverişli bir zemin yakalanabilecektir.

Öte yandan eğitim kamuoyu, okulların durumuyla ilgili kanaat ya da karar oluşturulurken dikkate alınması gereken unsurun, her konunun uzmanı gazetecilerin yorumları değil, bilim insanlarının tavsiyeleri olması gerektiğine inanmaktadır.

Ayrıca, okulların virüs bulaşın da önemli bir etken olmadığını ve bu konudaki endişelerin yersiz olduğunu iddia eden kamu yöneticilerine de bir çağrıda bulunuyoruz: Şeffaf olun.

İddianızın gerçekliği var ise kamuoyu karşısına çıkarak, okulların açık olmasının covid-19 vaka sayılarına anlamlı bir etkisinin olmadığını gerçek rakamlarla gösterin. Ki, kamuoyu da “yersiz” kaygılarla meşgul edilmesin. “Rakamları kamuoyuna açıklamak için tespit etmiyoruz” gibi şüpheli beyanlarınızla muhatap olan ve neredeyse her gün bir meslektaşının üzüntülü haberini alan eğitim çalışanlarının motivasyonunu bozmaya hakkınız yoktur.

Bu arada hiç kimse rol kapmaya ve dalkavukluk yapmaya da heveslenmesin. Bu ülkede eğitim sürecinin kesintiye uğramamasını en çok arzulayan ve hedefleyen öğretmenlerdir. Uzaktan eğitimi dahi “Öğretmenler de rahata alıştı” diye arsızca yorumlayanlarla eğitim sürecini ve okullarımızın durumunu değerlendirmek ne kadar “boş” bir iştir.

Hükümeti ve Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu’nu, eğitim kamuoyunun kaygılarını giderecek tedbirleri almaya ve hızla sürecek aşı programını bir an önce başlatmaya davet ediyoruz.

Haydar URFALI

​​​​​​​​​​     Şube Başkanı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.