Site Rengi

DOLAR 32,3544
EURO 35,1415
ALTIN 2.301,58
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Türkmen Çocuklara Özel Eğlence

15.08.2019
A+
A-

Elele Gülümsetmeye Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından, Irak'taki savaştan kaçarak Eskişehir’e yerleşen Türkmen çocukları için eğlence düzenlendi. 
50 farklı aileden toplam 80 çocuğun katıldığı eğlencede minikler gönüllerince eğlendi. Hazırlanan özel akşam yemeğinin ardından “Yüzde Gülücük ve Yüzde Mutluluk Grubu” müzikler eşliğinde çocukları eğlendirirken miniklere çeşitli hediyeler dağıtıldı. Savaş dolayısıyla ülkesinden kaçan pek çok ailenin bulunduğunu belirten Elele Gülümsetmeye Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hande Bayrak, "Dernek olarak 600'den fazla ihtiyaç sahibi ailemize ulaşmaya gayret ediyoruz. Bu evlerin hepsini en küçük ihtiyacına kadar hayırseverlerimizin desteği ile yerleştirip, yaşanabilir hale getirdik. Ailelerimizin ihtiyacı olan ev eşyalarını hayırseverlerimizle beraber ulaştırıyoruz. Bunu, kimseden para talep etmeden, yardım etmek isteyen ailelerin evlerindeki fazla eşyaları ihtiyaç sahibine ulaştırarak sağlıyoruz. Bu sayede ihtiyaç sahibi olan aileler ülkemizde yalnız olmadıklarını hissediyor, diğer taraftan da yardım edenler, kime ne şekilde yardım yapıldığına şahit oluyor” dedi. 

"Onlar ailemizin bir parçası" 
Hemen her gün aile ve çocuklarla bir arada olduklarını aktaran Bayrak, "Kimin ne eksiği varsa en hızlı şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. Onları, ailemizin bir parçası, çocuklarını da çocuklarımız gibi kabullendik. Böylelikle aileleri ile kardeşlik bağı kurduk. Kimi zaman ailelerimiz bizlere misafir oluyor, kimi zaman bizler ailelerimize misafir oluyoruz. Hastalıklarda yanlarında olmaya çalıştığımız gibi düğünlerinde de beraber oluyoruz. Zamanla, yardımsever Eskişehirli ailelerimiz ile Türkmen ailelerimiz arasındaki bağ kuvvetlendi. Neredeyse her gün bir evimizden misafirliğe çağrılıyoruz. O kadar çok ailemiz, o kadar çok çocuğumuz var ki hepsini ziyaret etmeye kalksak bu sefer ihtiyaçları zamanında ulaştıramayacağız. Bir taraftan da davete icabet etmek gerekiyor. Düşündük ki; hep beraber bir araya gelelim. Büyükler zaten bir şekilde birbirleri ile muhabbet ediyorlar. Çocuklarımız için de bir eğlence düzenlemeye karar verdik. Çocuklarımız hem bizi hem de onlara yardım ulaştıran pek çok hayırsever ailemizi zaten tanıyorlar. Bir akşam yemeğinde hep birlikte olmak, hem çocuklarımız için eğlence dolu olur hem de bu ailelerimize yardım ulaştıranlar çocuklarımızı daha yakından tanırlar diye düşündük. Öyle de oldu. Çocuklarımız gönüllerince eğlendiler. Barış Manço'nun ‘Arkadaşım Eşek’ ya da ‘Bütün Dünya Kardeş Olsa’ şarkılarını Türkmen çocuklarımız ile beraber söylemek çok anlamlıydı" ifadelerini kullandı. 
Bu tarz organizasyonların devam edeceğini belirten Hande Bayrak, emeği geçen ve kendilerine destek veren herkese teşekkürlerini iletti. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.