Site Rengi

DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 22°C
Pts 27°C
Sal 27°C

Ukrayna

26.02.2022
A+
A-

Ukrayna

Müslüman Arapların Deşt-i Kıpçak, Türklerin Sarmatya, Rusların Sınır ülkesi dedikleri ülkenin adı Ukrayna.

İki bin yıl geriye döndüğümüzde bize hiçte yabancı değiller, akrabalar. Kimmerler, İskitler, Sarmatlar Ukrayna Coğrafyasında oturmuş ilk Türkler. Onları Hun, Bulgar, Avar ve Peçenek Türkleri izlemiş. Hazaryalı Türkler Vatan yapmışlar.

Ukrayna Coğrafyasına Türk kavimlerinin göçüş amacı hayvanlarına otlak bulabilmek, yani geçim olurken liderleri Kağan unvanı almış. Asırlarca ardı arkası kesilmeyen Leh, Litvanya ve Rus istilaları Türkçeyi unutturmuş Slavca konuşmaya başlamışlar.

Rus Milletinin sekizinci yüzyılda peyda olmasıyla birlikte, bitmek tükenmek bilmeyen Türk-Rus otlak/Çayır savaşlarının ardından, Kırım hanlığının Osmanlı Türk desteğiyle bu Coğrafyaya getirdiği kesintili bir barış var.

İkinci büyük savaşın galibi Sovyetler birliği hakimiyetiyle ortaya çıkan huzursuzluk, varoluş mücadelesi, bozgun ve içe kapanıklığı birlikte getirmiş.

Sovyetler birliğinin dağılmasıyla birlikte 24 Ağustos 1991 doğu blokundan ayrılmışlar, tomurcukların yeşermesi gibi bağımsız devletlerini kurmuşlar.

Ukrayna tarihi en kısa herhalde bu satırlarla anlatılabilirdi.

Bağımsızlığın ilanından sonra Ukrayna yönünü ne yazık ki umut gibi gördüğü batılı deniz eşkıyalarına çevirdi. Onların vaatleri üzerine kurduğu, geliştirdiği, olgunlaştırdığı politikalar, devlet geleneği olmadığı için batı yanlısı siyaset adamlarının doğuşuna sebep oldu.

Batılı deniz eşkıyaları Ukraynalılara öylesine umut aşılayıp öylesine refah vaat ettiler ki hayal dünyasının çarpık gerçekliğinde yaşayan devlet adamları karşı fikirlere tahammül edemez oldu. Çeteler kurarak karşı fikirleri yok etme yoluna girdiler ve ABD, İngiltere, Fransa gibi hayatlarını eşkıyalıktan kazanan batılı devletlerin hayal satan değersiz bataklığına saplandılar.

Sayılı Fırtınalar yazı dizimizde büyük savaşlar sonrası kurulan sömürü düzenini deşifre etmiş, fütursuzca kâğıtlarabasılan değerli evrakların (Para) kurulan yeni dünyadüzeninde kullanımını anlatmış, mazlum Milletler açlıkla boğuşurken batı Avrupalıların ve Amerikalıların, sömürü düzeni içinde konforlu hayatlarına nasıl kavuştuklarınıyazmıştık.

Midesinden batılı deniz eşkıyalarına bağlı Ukrayna’nın ahmak liderleri halkına öyle bir uyuşturucu şırıngaladı ki, halk Rus istilasının olabileceğine asla inanmadı. Şayet istila başlarsa da ellerini sıcak sudan soğuk suya değirmeden, Amerikalıların, İngilizlerin, Fransızların vs gelip Ruslara hadlerini bildireceklerine inandı.

Ruslar ise halkın bu duygularla rahatlamasını mutlulukla karşıladı. Çünkü direniş ya çok düşük seviyelerde olacak ya da hiç olmayacaktı. Fırsatı ganimete çevirdiler istilaya başladılar. Savaşı sadece bilgisayar oyunlarından bilen Ukraynalılar şaşkın ve Umutla batı Avrupalıların ve Amerikalıların gelip kendi yerlerine ölmelerini beklemeye başladı. Batı ne yaptı;ölüm tehditleri savurmaktan başka bir şey yapmadı.

Aynı istilanın Anadolu Coğrafyasında başlatıldığını varsayarsak ne olur sizce?

Soğuk savaş döneminde Türkiye Coğrafyasını ve Türkleri kendi barışları ve konforları için sadece bir ölüm vadisi olarak gören NATO, Rusların Anadolu’yu istila etmelerine tüh tüh tüh diye dizlerini dövermiş gibi gözükmekten başka bir şey yapmaz.

Allah Türk Milletini batılı deniz eşkıyalarına muhtaç duruma düşürmesin.

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
1 Kasım 2023
13 Kasım 2021
10 Kasım 2023
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.