Site Rengi

DOLAR 32,5861
EURO 34,7910
ALTIN 2.509,72
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 22°C
Pts 27°C
Sal 27°C

URAYSİM, Kentevi, Bravda

31.03.2021
A+
A-

Bu dil, bu uslup, bu tepeden bakış, ‘sanayi konusunda bir şey söylenecekse, ben söylerim’,
‘benim düşüncelerime karşı çıkanlar; ya köhnemiş zihniyettir ya zır cahildirler ya da hiçbir şeyden haberleri olmayan bir kalabalıktır’… İçerik olarak bu sözlerin altına imza atıyorum. Bu sözler Büyükşehir Belediye Başkanı’nın maaşlı danışman-gazetecisine ait… Bravda’nın en güçlü grubu olan özgürün basınında köşe sahibi… Gözlerinizi kapatın ve düşünün. Eskişehir’de 20 yıldır kendi düşüncesine karşı çıkan herkesi AKP’li, köhnemiş zihniyet, zır cahil ya da hiçbir şeyden haberleri olmayan bir kalabalık olarak kim görüyordur…? Benim aklıma bir kişi geliyor. Fakat bu sözlerin muhatabı Sanayi Odası Başkanı Cemalettin Kesikbaş… Sayın Kesikbaş’ın avukatı değilim kendisi cevap vermek isterse verir. Kendisi ve maaşlı danışman-(özgür) gazeteci arasında.
***
Bu sözlerin özne olduğu konu URAYSİM… Nedir bu URAYSİM?
Dünyada sayılı olacak hızlı tren test alanı… Bir bardak suda fırtınalar kopartıyorlar. Zannedersiniz URAYSİM’i savunanlar Alpu ovası düşmanı, tarım ve halk düşmanı… Sayın maaşlı danışman-özgür gazeteci, URAYSİM’i savunanlara şövalye ruhu ile hodri meydan diyor. Biz serfler şövalye ruhu taşıyamadığımızdan dolayı hodri meydan demek ne haddimize! Sayın maaşlı danışman-özgür gazeteci acaba Eskişehir adına da hodri meydan diyebilir mi? Mesela Kentpark’ın içerisinde yılan hikayesine dönen Kentevi’ni Büyükşehir Belediyesi kaç yılda bitirdi veya bitirecek…? Acaba Kentevi’nde restaurant var mı, varsa kime kiralandı…?Kiraladığınız kişi Hürriyet düşkünü birisi mi??? Mesela seçim geçeli 2 yıl olmasına rağmen tramvay hatlarının hepsini niye hizmete açmıyorsunuz…? Açtıklarınızı hizmete sokmak için neden iki sene beklediniz? Mesela Şeker Fabrikası’nın önünden geçen hatta tramvayınız ve araç aynı anda geçemeyecek… Bu mühendislik harikası için ödül kazandınız mı? Mesela Çevreyolunda Büyükşehir Belediyesi’ne yeşil alan ve hizmet binası olarak devredilen devasa arazi hokus-pokusla niye ticaret alanına çevrildi? Meselalar bitmez tükenmez!
***
Sayın maaşlı danışman-özgür gazeteci dostumuz Eskişehir sanayisine yön veren isimleri sayarken Mümtaz ve Yavuz Zeytinoğlu ve Firuz Kanatlı gibi isimlerin arasına Yılmaz Büyükerşen ismini sıkıştırmış. Sayın Büyükerşen’in Eskişehir’de sanayinin gelişimi ile ilgili bir, sayı ile 1 tek yaptığı şeyi söyler misiniz o şövalye ruhunuzla?
Vesselam hem maaşım olsun hem de özgür takılayım olmaz. Örnek mi Zeytinoğlu ve Eti grubunun yanına mecburen sanayi ile ilgisi alakası olmayan patronunuz olan Yılmaz Hoca’nın da adını koymak zorunda kalırsınız. Bunların üstüne
Eskişehir’de yerel basın çok güçlü, ‘iyi ki özgür basın var’ demiyorlar mı bayılıyorum. Size takdim edeyim bayıldıklarıma: ‘Özgür basın susturulamaz tayfası’, ‘eski Halkın Kurtuluşcuları’, belediyecilerle akşam sofralarında dostluk tazeleyenler ve özgürün basını kısaca Bravda (Belediye Resmi Ajansı).

Çok yaşa özgür ve özgürün basını, iyi ki varsınız!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.