Site Rengi

DOLAR 32,3984
EURO 35,0370
ALTIN 2.322,52
BIST 9.142,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 26°C
Az Bulutlu
Eskişehir
26°C
Az Bulutlu
Paz 27°C
Pts 28°C
Sal 19°C
Çar 21°C

Uzaya Gitmeye Hazır Olun! SPUTNİK Geliyor

06.05.2021
A+
A-

UZAYA GİTMEYE HAZIR OLUN! SPUTNİK GELİYOR.

AŞI BİLMECESİ ..

2. aşıları ne zaman olacağız.

E- nabız’a giriyoruz..

Havamızı alıyoruz.

Alo 182’ yi arıyoruz havamızı alıyoruz..

Sözde en geç mayıs ayında bu aşılama işi bitecekti…Anlaşılan evdeki hesap çarşıya uymadı..

Ne zaman olacağımız da belli değil..

Biontec borsa değeri almış başını gitmiş..Uçmuş..bu hisselere para yatıranlar köşelerden köşe olmuş.

Rusya ile anlaşma sağlanmış, 50 milyon SPUTNİK geliyormuş… BİONTEC te 2. doz ertelendi. Arası 6O güne çıktı..O da garanti değil. Hacı bekler gibi aşı yolu gözlüyoruz..

Bakacağız..

Olmazsa 2.aşı SPUTNİK olur mu olmaz mı tartışmaları başlayacak?

Ekranlarda tartışmaları izle..

Güler misin ağlar mısın Türkiye’m benim..

Birinciyi vurulan şanslı..

Şimdilik tek dozla idare et..

Çin aşısı ise, muamma. İlk aşıyı vurduranlar Hacı yolu bekler gibi Sinovac’ı bekliyorlar..

Merak edilen soru şu… Acaba Çin aşıyı neden vermiyor?

Yoksa paralarını mı vermedik.

Hani aşıda problem yoktu..

Sorun yoktu.

Demek ki sorun yoksa sorun var demektir.

Öyle anlaşılıyor..

Gelelim şu aşı meselesine. Her halde Yüce Necip Türk insanı anlamıştır. Neden hıfzıssıhha enstitülerimizi neden kapatmışız diye bir muhasebe yapılmıştır inşallah!.

Maşallah şimdi TÜBİTAK dâhil harıl harıl çalışmalar devam ediyor. TÜBİTAK başkanı Prof.Dr.Hasan Mandal müjdeleri veriyor..

Ne diyelim. İnşallah, maşallah nazar değmez inşallah.

Faz,bir,2,3 derken inşallah önümüzdeki yıla yetişir maşallah!.

İyi de biz ne yapacağız..

2. aşı gün sekerse etkinliğini yittiriyor. Esas olan 2. Aşı. Koruma kalkanı oranını o yükseltiyor..

Ne olacak şimdi?

Hapı yuttuk mu?

Bu iş maskeye döndü vallahi. Üretim izni alan ve bu konuda tesis kuranların ürettikleri maskelerin 27 tanesi Virüslerden falan koruyamıyormuş. Bu firmalarda açıklanmış.

Desene bizler kendimizi eve kapatmakla en güzelini yapmışız..

Gönüllü F tipi cezaevinde günleri geçirmek gibi olduk.

Bütün mesele bu. Hadi şimdi bizler yasalara uygun davranarak kapandık. Ya sonrası!. Ne zaman serbest olacak?. Aşılama oranı da çok düşük. Korona da sürekli mutasyona uğruyor ve bulaşıcılığı da çok yüksek..

Nereye kadar kapalı duracağız? Bilen var mı? Yok? İşimiz astrologlara kaldı desenize. Çin’den aldığımız SİNOVAK parasını verdik mi vermedik mi neden tedarik sürecinde sıkıntı çekiyoruz şimdilik bilinmiyor.

Bakalım RUS’ larla ortak SPUTNİK V aşıüreteceğiz. Aşı çeşitliliğini çoğaltacağız. Elbette bu çok doğru bir yaklaşım. Artık aşı “stratejik” bir madde.

Gelelim bu aşı RUS lar tarafından geliştirilen bir aşı..Gameleya araştırma enstitüsü tarafından aşı türü replike olmayan viral vektör  aşı. Almanya bile bu aşıya talip..

Çinli aşı üreticisi sinopharm söz verdiği miktarda sinovac aşısını bize zamanında teslim edemeyince,  son anda RUSYA üretimi Sputnik V adeta bir “hızır” gibi devreye giriverdi. Bu aşıların diğer aşılara karşı farklı üstünlükleri de var. Üretim maliyetlerinin düşük, daha ucuz, ayrıca çok düşük ısılarda depolama mecburiyetiniz olmadığı için vektör aşıları lojistik açısından çok avantajlı aşılar.

Tercih doğrumu. Bence doğru. Hatta çok geç kalınmış bir karar. Neyse Ruslarla yaptığımız iş birliklerine bir de aşı eklendi. S -400 ler, doğalgaz hatları, aşı belki şimdi de Su-35 avcı uçaklarının ortak üretimine gidile bilinir.

ABD’ nin tafrasını çekeceğimize, bu yol tercih edilir. Kim ne diyecek? Zaten F 35 projesinden bizleri çıkartmadılar mı? Türkiye’nin F 35 için ürettikleri parçalarda vardı. Ne olacak ne de olsa bu uçak teknolojisine yabancı da değiliz.

Gerçi 2.5 milyar dolarımız gitti ama bu Amerika ’ya da yaramaz. En azından eşkıya devlet olduğunu propaganda olarak kullanırız.. Ruslar, Amerikalılar gibi adam kazıklamaz en azından… Baksanıza SPUTNİK te bile işbirliği yapıyoruz. Aşılandık mı uzaya yolculuk başlar. Uçakgemimiz de olur inşallah!..

Eskiden, mütedeyyin-muhafazakarlar Ecevit için ortanın solu Moskova’nın yolu diyerek oy toplayıp iktidar oluyordu..

Öyle geçer ki zaman içinden, şimdi Gominst Ruslarla işbirliği içindeyiz. ideolojik aşı tutmadı ama, bu Sputnik aşısı tutacak gibi..

Bu aşılamadan sonra hepimiz komünist olursak şaşırmayın..

Orada da tek adam var, biz de birbirimize benzeriz. Hızlı karar alıyorlar.

Çin büyük bir fırsat kaçırdı bence. Hazır Çin’in yerli ideolojik savunucusu versiyonu olan Doğu Perinçek’in hayalleri böylelikle suya düşmüş oldu. Perinçek devreye girip gönderin şu aşıları diyebilseydi Çin hükümetine mesele kalmazdı. Çin hükümeti Perinçeki kırmazdı.

Ruslar bir adım öne geçiverdi hem de SPUTNİK ile. Almanlar Biontec ile, Çin sinovac ile, İngilizlerin OxsfordAstrazeneca, Ruslar da sputnik ile markalaştı. Kısacası aşın kadar konuşuluyorsun dünyada.

Günümüzde biyo- teknoloji önde! Bizimde inşallah, olacak..

2023’e ne kaldı!

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.