Site Rengi

DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Paz 22°C
Pts 27°C
Sal 29°C
Çar 24°C

Vali Ayyıldız’dan Kadınlar Günü Mesajı

Vali Ayyıldız’dan Kadınlar Günü Mesajı
08.03.2021
A+
A-

Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde bir mesaj yayınlayarak kadınlar gününü kutladı.

ValiAyyıldız mesajında şu sözlere yer verdi:
“Sevgi dolu yürekleri ile dünyamızı daha yaşanabilir hâle getiren, insanlığın umudunu yeşerten kadınlarımızın hakları çerçevesinde farkındalık geliştirmek amacıyla her yıl 8 Mart günü Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanmaktadır. 1977 yılındaki Birleşmiş Milletler genel toplantısında kararlaştırılan ve Birleşmiş Milletler’e üye ülkelerde “Uluslararası Kadın Günü” olarak kutlanmaya başlanan bugünün manası, aslında kültürümüzde en güzel karşılığı ile zaten mevcuttur.

İnsanı “Eşref-i Mahlûkat” şeklinde nitelendiren, yani herhangi bir cinsiyet ayrımı yapmaksızın insanı yaratılmışların en şereflisi olarak gören medeniyetimiz; “Cennet anaların ayakları altındadır.” Hadis-i şerifiyle hepimizin ilk öğretmeni olan kadına atfettiği değerle insanlığa örnek teşkil edecek bir değerler manzumesine sahiptir. Bu bakımdan kadın hakları konusunda en ileri standartları yakalamak bizim için bu değerler manzumesini hayata geçirmekle eş değerdedir. Nitekim kadına ayrımcılık uygulayanların, onların haklarını dikkate almayanların insani, vicdani ve kutsal değerlerden bahsetme hakkı yoktur.

Ülkemizde kadınların ekonomik ve sosyal hayatta daha fazla yer almalarına ve yaşam kalitelerinin yükseltilmesine yönelik önemli adımlar atılmış, kadının iş gücüne katılımı ve karar alma süreçlerindeki etkinliği artmış, Anayasa’ya kadına yönelik pozitif ayrımcılık ilkesi dâhil edilmiş, kadına yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla düzenlemeler yapılmıştır. Ancak bütün bu çalışmaların, yapılan düzenlemelerin tam olarak hayat bulması; kadınlarımızın sorunlarının çözümüne yönelik toplumda bir anlayış birliği ile mümkündür. Zira kadına saygı; değerlerimizin, gelenek-göreneklerimizin, tarihimizin, sosyal hayatımızın temel dinamiğidir. Tek bir insanın öldürülmesini tüm insanlığın öldürülmesiyle bir tutan, iyi insan olma ölçüsünü kişinin eşine ve başkalarına karşı davranış ve tutumuyla belirleyen bir değerler dünyasının varisleriyiz. İşte bundandır ki kadına yönelik her türlü şiddet ve ayrımcılıkta gördüğümüz asıl resim; ahlâkın çöküşü, manevi değerlerin kalplerden silinişi, insanlığın yok oluşudur.

Kâmil, özgüveni yüksek ve cesur kadınlarımız en büyük güvencemizdir. Her türlü ayrımcılığa, hak gaspına ve şiddete karşı mücadelelerinde kadınlarımıza destek verilmesi, devletimizin ve sivil toplum kuruluşlarımızın üzerine düşen yükümlülükleri yerine getirmesi, küçük yaşlardan itibaren kız-erkek bütün çocuklarımızın ve gençlerimizin bu şuurla yetiştirilmesi; ülkemizi daha ileri ve gelişmiş bir seviyeye taşıyacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle yaşamımızın her anında varlıklarıyla onurlandığımız, ailenin ve toplumun temel taşı olan -başta annelerimiz olmak üzere- tüm kadınlarımızın “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”nü kutluyor; Eskişehirli hemşehrilerime sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.