Site Rengi

DOLAR 32,3544
EURO 35,1415
ALTIN 2.301,58
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Vali Konağını da Yoldaşa Tahsis Edelim

18.11.2021
A+
A-

Odunpazarı Belediye Başkanı Sayın Kazım Kurt ve ÖZEL ekibi “Sol ve Sosyalist” argüman kullanırlar. Başkanlarının sağ kolu havada asempatik resmi Belediyenin otobüsünü süsler. (Sayın Başkanın kendileri zorlansa da solcuların sağ kollarını dirsekten kırarak havaya kaldıracağını öğrendi).
Özel adamları Che Guavera’nın “Zafere kadar” sözlerinini “Sol Elleri” ile zafer yaparak mizanseni tamamlar. Başkanlarının etrafında ki ikinci derecede ki halka da “Lice’de direniş var, Kobane’de Kürt’ler”katlediliyor diyerek “Devrimcilik ve Solculuk” yaparlar.Türkiye’de “Sol ve Sosyalizm” kürtçülerin kontrolünde olduğu için “Sol ve Sosyalist” sayılmanız için kürtçülere biat etmeniz yeterlidir.Sol ve Sosyalizmi içselleştirmenize gerek yoktur.Bizimkilerin Başkanları Mercedes kullanır, paralı eğitime hayır diye eylem yapar, fakat kendi çocuklarını “Özel Okullarda Paralı” okutur. Yoldaşları da Messi ve Ali Koç’un bile oturmadığı VİLLA’ da otururlar. Solcu olduğunu iddia eden Odunpazarı Belediye Başkanı ve yoldaşlarını kendi jargonlarına göre tanımlamak gerekirse ” Oportünist Türkiyeli solcu”. Yanlış anlaşılmasın bu topraklar Türk yurdu ve Türk topraklarıdır. Türkiye’lilik terminolojisini solcu Başkanımızın yoldaşları kullanıyor.

Başkanın ve yoldaşlarının Sol ve Sosyalizme bakış açıları, oportünist davranışları,Başkanın özel yoldaşının Ali Koç ve Messi’yi bile kıskandıracak oturduğu Villa da beni hiç ilgilendirmiyor. Çünkü ben bunların Sosyalist ve solcu olmadıklarını gayet iyi biliyorum.Bunlara “Halk Adamı” ve solcu çocuklar diyenler utansın.

Beni ilgilendiren, yedi yıl önce kendi beyanına göre tırnak makası bile olmayan bir kamu görevlisinin Eskişehir Vali Konağından daha ihtişamlı bir Villada oturması ve sahibi olması.Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un, aynı kamu görevlisinin bir kadına sokak ortasında şiddet uygulamasını çok güzel sulandırmıştı.Belediye Başkanının her tarafından pis koku gelen “Villagate” rezaletini de aynı şekilde sulandırmasına izin vermeyeceğiz.

Villa rezaleti ile Belediyeye kesilen reklam faturaları, Belediye de ki küçücük bir Çay Ocağının Belediyeye kestiği milyonluk çay faturaları,aynı çay ocağının kestiği kolanya, dezenfektan, çöp konteyneri faturaları, bir otel tarafından kesilen çiçek faturası arasında bağlantıları senelerdir yazıyoruz. Özellikle Odunpazarı Belediyesinin reklam ve ağırlama giderleri Eskişehirde dokunulmazlığa sahiptir. Bu paraların hesabını sormaya cesaret eden herkes özgürün basınında linç edilerek itibarları ile oynandı. Elbet bir nedeni vardı. Nedenlerinin ayrıntılarını da yazacağız.
Odunpazarı Belediyesinin hayatın olağan akışına uygun olmayan harcamaların altında Vali Konağından daha ihtişamlı VİLLA’da oturan hampadan, sınavsız, kpss’siz memur ve müdür yapılan kişinin imzasının olması sizce tesadüf olabilir mi. Soruyoruz……

Yine iddia ediyoruz. Bu iş Eskişehir’in mütevazi mahallesinden çıkan memurun önlenemez yükselişi değildir. Bu işler senkronize ve organize işlerdir.Odunpazarı Belediyesi Meclisine sunulan raporlar, hayatın akışına uygun olmayan harcamalar görece bu iddiaları güçlendirmektedir. Mesela Belediye içerisindeki küçücük çay ocağının 2018 Yılında Odunpazarı Belediyesine kestiği faturanın tutarı 1 Milyon 650 bin Lira. 2018 Yılında iş günü sayısı 251.Günlüğü 6 bin 574 Liraya tekabül ediyor. Çay bedeli 2018 senesinde 0,50 kuruş bunların hesabına göre Odunpazarı Başkanlık makamını ortalama hergün 13 bin 146 kişi ziyaret ediyor………. Bunların üstüne Odunpazarı Belediyesi Başkanlık makamınına gelen misafirleri ağırlamak ve ikram sunmak için ayrıca alım yapılıyor. Başkanlığa gelen misafirlere ikram edilecek “Çay” da Başkanlık katında bulunan müştemilatta hazırlanıyor.Ayrıca Belediyeye giden vatandaşa da çay ocağından çay ikramıda yapılmadığına göre, 1 Milyon 650 bin Liralık fatura acaba hangi iş veya mal alımının karşılığı…..Bunlar 2020 yılında da rahat durmuyorlar. Pandemiden dolayı 2020 yılında Kamu Hizmet binalarında çay ocakları ve yemekhaneleri kapatılmasına, insanların mecbur olmadıkça sokağa çıkmadığı bu durumda bile çay ocağından Belediyeye fatura kesiliyor.Bunlar pandoranın küçük kısmı.
Biz sadece kamu adına murakebe ve soru sorma hakkına sahibiz. Milletin parasına sahip çıkması gereken ne idari ne de adli merciyiz.Gözlemimiz kamu menfaati için tahsis edilen milletin parasının şahsi menfaatler için kullanılıp, kullanılmadığı hakkında gerek Belediye Meclisinde, gerek basında ciddi iddialar mevcutken bu harcamalara imza atan kişinin derhal o görevlerden uzaklaştırılması lazımdır. Milletin menfaatlerini korumakla yükümlü organlarını herşeyi araştırmak üzere göreve davet ediyoruz.Bir davet de Mercedes ve Villa sever simülasyon sol ve sosyalistlerle mücade ederken, özgürün basınında iftiraya uğruyan,linç edilen Meclis Üyelerini yalnız bırakan Ak Partinin muktedir ve büyük kocaman adamlarına. Biraz yürek ve cesaret lütfen……..
Aynı ideolojik çizgide olmasamda, gerçek sol ve sosyalist bütün vatanseverlere saygılarımı sunuyorum. Adınızı ve ideolojinizi kirletenleri de kınıyorum

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.