Site Rengi

DOLAR 32,6563
EURO 34,8392
ALTIN 2.510,19
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 26°C
Sal 26°C

Vatan ya da Misak-ı Milli

12.09.2021
A+
A-

Emekli bir asker ve akademisyen olan Yusuf Alabarda’nın Ulusal gazetelerden bir tanesinde, nefis tespitlerin yer aldığı köşe yazısını okumanızı tavsiye ederim. 2.Meşrutiyet sonrası Manastırda ki ittihatçı 300 Subay, özgürlük geldi diye bandoya Fransız Milli Marşı Marseillaise’yi çaldırır. İttihatçı Zabitlerinin çaldırdığı Fransız Milli marşını daha sonra İstanbul’u işgal eden Fransız Askerleri sokaklarda söylemektedir.

Aklıma, Güzel İzmir’i yöneten Chpli Belediye Başkanının 23 Nisan da İtalyan Komünist Partisinin Marşı ile abuk subuk yaptığı dans geliyor. 2019 yerel seçimlerine Kürtçü ve kürt milliyetçisi Hdp, Chp ve İyip seçim ittifakı yapmıştı.Eskişehir gibi illerde etnik milliyetçilik yapan Hdp aday çıkartmayarak Türkiyenin batısında Kentler de, Pkknın başındaki Karayılanın dediği gibi”Demokratik güçleri”desteklemişti.
Seçim öncesi de bunlar seçim meydanlarında kimi zaman aleni cilveleşiyorlardı. Balıkesir Edremit’te cilveleştikleri seçim otobüsün de “Edremit’te kürdistanı kuracağız” diye naralar atarken Alabarda’nın dediği gibi o zaman bunlara sırıtan Chpnin Belediye Başkan adayı şuan Edremit’i yönetiyor.
Eskişehir’de de seçim süreçleri farklı geçmedi. Eskişehir’in Belediye Başkanları, adayları Eskişehir’liye Pkknın legalize örgütlenmesi Hdp için oy istediler.Belediyeler Hdpnin eylemleri için otobüs tahsis ettiler.Belediyeler de kadrolarını marjinal gruplara açtılar.Kadrolarını açmayı bırakın şuan Eskişehirde ki malum bir Belediye’yeyi dün örgüt çaputları ile yüzünü saklayanlar, Lice’de Türk Devletine karşı sözde direnenlere “Lice’de direniş var’diye destek tweetler atanlar yönetiyor.Astıkları astık, kestikleri kestik. Şimdi de korkudan tweetleri siliyorlar. Bu kadar da cesurlar…..Hatta bunlar sokağın ortasında kadın dahi dövüyorlar. Kanundan ceza alırken, şov yapmak için” Kadına şiddet uygulayan işçiyi işten atarım” diyen Belediye Başkanı sorulara cevap bile vermiyor. …… İddia ediyorum Hukukçu Belediye Başkanının bırakın bunları görevden almasını, bunlara tek kelime dahi edemez….Vallahi ve Billahi yutkunamaz bile…..

Fransız Milli marşının, hürriyet marşı olduğu gafletine düşen İttihatçılar bunun bedelini Türk Milletine ödettiler.Türk Milleti de Misak-ı Milli sınırları içerisinde ki son Türk Devletini kanı ile canı ile tesis etti.Her Milli Bayramda,bilboardlara son Türk Devletinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’in resmini asmakla Aziz Atatürk’ün hatırasına sahip çıkılmaz.Dürüst olun eğer Lice’de ki Türk Devletine karşı direnenleri kutsuyorsanız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırasını kirletmeyin, yok Aziz Atatürk’ün hatırasına sahip çıkıyorsanız da adam gibi çıkın.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.