Site Rengi

DOLAR 32,3263
EURO 35,1256
ALTIN 2.296,88
BIST 9.051,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Volkan Doğan "Böyle Bir Belediye Ve Yönetiminden Hiçbir Parti Mensubuna Fayda Gelmez"

15.08.2019
A+
A-

AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan, Mavi Radyo Haberötesi Haber Müdürü Saadet Yörükçü'nün canlı yayın konuğuydu. Doğan, Haber Müdürü Saadet Yörükçü'nün tüm sorularını canlı yayında cevapladı.

Mavi radyo haber ötesi ortak yayınında ekranların önündeyiz biz bugün nereye konuk olduk ak parti odun pazarı ilçe başkanlığına konuk olduk odun pazarı ak parti ilçe başkanlığı dediğimiz zamanda aklımıza ilçe başkanı Volkan Doğan geliyor aklımıza. Bizi kabul ettiğiniz için teşekkür ederim.

"Ben teşekkür ederim ayrıca sizlerin aracılığınızla değerli hemşerilerimize de ilçe başkanlığımıza hoş geldiniz diyorum."

Volkan Başkanım çok yoğun bir süreç geçirdiniz siz uzunca bir süredir de yoğun çalışıyorsunuz parti olarak öncelikle biz sizi çok iyi biliyoruz Eskişehir Halkı da çok iyi biliyor ama mavi radyo ve Haberötesi aracılığı İle birde biz soralım Volkan Doğan kimdir?

" Tabi bir siyasetçi için en kolay şey kendini tanıtmaktır ama hemşerilerimizden bilmeyenler vardır siyaseten geçmişimiz çocukluğumuz İle ilgili kısaca bilgi vermek gerekirse. Ben üç çocuklu bir ailenin en büyük evladı olarak dünyaya geldim Eskişehirliyiz burda doğdum ve büyüdüm anne tarafından Mihalıççıklı baba tarafından Emirdağ ve çifteler arasından Suluköydeniz Eskişehir’de Eğitim ve öğretim hayatımı devam ettirdim. Benim babam erken yaşta vefat etti. Allah rahmet EYLESİN. Ticaret hayatı ve ailemizin geçimi bizim üzerimize kaldı. Hayat koşturması. Evet evet on beş yaşından beri bir mücadelenin içerisindeyim o yüzdende siyaset bana uygun geldi. Ben 25 yaşında en genç Meclis üyesi olarak seçildim Odunpazarı Meclis üyesi olarak yaşım 25'di ve yıl 2009'du o günden bugüne kadarda partimizin değişik kademelerinde görev aldık il başkan yardımcılığı yaptık. 5 yıl Meclis üyeliği yaptım 2014 yılında Odunpazarı ilçe başkanlığını büyüklerimiz tevdi ettiler bizde o görevi elimizden geldiği kadarı İLE sürdürmeye gayret ediyoruz tabi bizde Eskişehir’i yakinen tanıyoruz problemlerini sorunlarını özellikle Odunpazarı meclis üyeliği beş yıl ilçe Başkanlığı dört yıl olmak üzere dokuz yıldır Odunpazarının her sokağında her caddesini biliyoruz Odunpazarı hemşerilerimizi tanıyoruz bize muhabbet duyan geniş bir çevremiz var onlara hizmet etmeye çalışıyoruz. Belediye Meclis üyeliği yaptık daha sonra 2014 yılında yerel seçimlerinden sonra büyüklerimiz Odunpazarı ilçe başkanlığı tercih etti bizde elimizden geldiği kadarıyla görevimizi yapmaya çalışıyoruz Eskişehir ve sorunlarını yakinen biliyoruz özellikle Odunpazarında 4 yıldır görev yapmamız sebebiyle aslında dokuz yıldır Odunpazarının her bir sokağında mahallesinde caddesini hem Meclis üyeliği hem ilçe başkanlığı yapmamız dolayısıyla burada sadece AK Parti’ye gönül vermiş hemşerilerimizin değil burada AK Parti İlçe Başkanlığı yapıyoruz ama benim siyasete girdiğim günden beri bir hedefim idealim vardı. Bütünün hukukunu korumak Odunpazarı'nda yerelde muhalefetteyiz başka bir siyasi partinin belediye başkanı görev yapıyor biz o belediye başkanına oy vermiş siyasi partinin haklarını korumak için muhalefet yapıyoruz eleştiriyoruz o partiye oy vermiş kişilerin milliyetçi hareket partisine oy vermiş doğru yol partisine Büyük Birlik Partisi'ne Saadet Partisi'nin seçmenlerinin de hakkını korumak için muhalefet yapıyoruz eleştiriyoruz. Dönem dönem tartışıyoruz ama tek bir gayemiz var bu milletin çıkarlarını menfaatlerini ve bu millet adına bir kuruşun bile boşa harcanmaması adına muhalefetimizi sürdürüyoruz ki muhalefet yapılarak nasıl hizmet edildiğini tüm Eskişehir’e göstermek istiyoruz. Aslında hayatım böyle bir mücadele içinde geçti buna da devam ediyoruz. şükürler olsun ki böyle bir partide böyle bir coğrafyada özellikle Odunpazarı'nda olmak farklı kozmopolit yapıların olduğu bir ilçedeyiz. Bu bizi mutlu ediyor kişisel gelişimimizi ve siyaset üretmemizi kolaylaştırıyor şanslıyız bu açıdan."

Odunpazarı dersek ilçe başkanlığı dersek özellikle volkan doğan anlattıklarınızla daha detaylı öğrenmiş olduk Odunpazarı ilçe başkanlığı dersek çalışmaları alanından bahsedecek olursak neler yapılıyor?

"Şöyle dersek ilçe teşkilatının yapması gerekenler belli bunu kamuoyu da biliyor teşkilatlara parti içerisinde genel  merkezin verdiği talimatlar var. Kurumsal yapının içerisinde yapılması gereken faaliyetler var onları yapıyoruz. Sandıklarımız seçim çalışmalarımız bunlar yapılıyor. Biz ilçe Başkanlığı görevine geldiğimiz den beri  İlçe Teşkilatımıza farklı bir vizyon katmaya çalıştık. Biz ilk göreve geldiğimiz den beri teşkilatımızla bir bütün olmaya çalıştık. Mahalle başkanlarımız da mahalle temsilcilerimizle sandık görevlilerimizde sandık temsilcilerimizle Kamuoyuyla birlikte beraber hareket ederek bir hedefe odaklanmayı Başta Sayın cumhurbaşkanımızın bize öğrettiklerini bize kattıklarını Odunpazarı’nın her köşesine anlatmaya kendimize bir misyon seçtik. Bunun ötesinde Türkiye 81 vilayeti var 780.000 km² Türkiye'nin farklı renkleri farklı durumların var. Bazen yukarının uygulamaları söylemleri yerele Uyumadığı durumlar oluyor biz burada yereli Özellikle odun pazarının eksikliklerini burada üretilmesi gereken politikaları doğru biçimde anlayarak hem buradaki milletvekillerimize hem de genel merkezimize anlatarak hem şehirde hem ilçe başkanlığımızın ötesinde burada AK Parti ilçe başkanlığı ama AK Parti ilçe başkanlığı ötesinde hem burada Parti'yi temsil etmekten de öte Eskişehir’de Odunpazarında hangi partiden olursa olsun hangi görüşten olursa olsun Her bir Hemşerimizin derdine koşmakla Hem ben Hem ilçe yöneticilerime hem mahalle başkanlarım Sosyal açıdan da Hemşerilerimizi kucak diyoruz bazen üzerimize vazife olmayan İşlere de müdahale ediyoruz bazen Bizle alakası olmayan işlere de giriyoruz çözüm üretiyoruz Bizim siyasi anlayışımızda son zamanlarda ülkenin Üzerine çöreklenmiş Bir bürokratik oligarşi vardı bunu yıkmak adına Biz asla olmazdı konuşmuyoruz biz hemşerilerimizin Derdini nasıl çözeriz onu konuşuyoruz Biz dört yılda çok şey öğrendik çok şey gördük çok şeyler yaşadık. Biz bunlardan çok şey öğrendik çok tecrübe edindik Biz bunları şimdi sahaya istiyoruz bizi diğer ilçe teşkilatlarından ayıran en büyük özellik bu Özellikle biz ilçemizi tanıyoruz 400 bin hemşerimizin hassasiyetlerini biliyoruz. Sokaklarını biliyoruz caddelerini biliyoruz dokusunu biliyoruz. Taleplerini biliyoruz bu neticede de önümüzdeki süreçte daha iyi hizmetler etmek adına AK Parti'nin Odunpazarı'nda  daha iyi tanınması açısından bilgiye beceriye ve Teşkilatlarımızın donanıma Dört yıl içinde getirdiğimizi düşünüyorum. İnşallah bu bilgi ile  donanımda Bu ekip kadro bu yönetim daha iyi işler ve hizmetler yapacaktır."

Volkan başkanım bu sohbetimizden Şunu algıladım bu gerçekten de çok önemli. Genel merkezin göstermiş olduğu yolda ama tabii ki her ilin bir insan yapısı var. Bir fiziki yapısı var. Coğrafi yapısı var kafa yapısı var. Bunu bu ilin ilçesi var. Farklı bir yaşantısı hayatı var ve bu ilin ilçenin hayatına kafa yapısına geçirmekte büyük başarı diye düşünüyorum ben.

" Ak partinin yapmaya çalıştığı daha doğrusu cumhurbaşkanımızın 94’teYerelden başladım şimdi dediğinde daha sonra başbakan olduğunda Meselenin genelde başlayıp yerelde insanları tanımak olduğu Onlara göre hareket etmenin ne kadar önemli olduğunu belediye başkanlığı döneminde cumhurbaşkanımız gördü 16 yıllık ihtiyar olmanın sırrı da işte burada Hani diyorlar ya bu iş nasıl oluyor nasıl ediyor 16 yıldır ak parti iddiada da daha yükseliyor daha yüceliyor neden yıpranmıyor. Biz Siyaseti yerelde başlatıyoruz hemşerilerimizin Sorunlarını Problemlerini sıkıntılarını onların ihtiyaçlarına Göre politika üretiyoruz İlçe teşkilatlarından mahalle başkanlarından başlıyor Mahalle başkanlarımız bize biz genel merkezimize milletvekillerimize Doğru enforma yapıyoruz. Her ilçenin her ilin daha önce söylediğimiz gibi. Daha çok farklı özellikleri var Odunpazarı metropol bir ilçe 400 bin nüfusu var Eskişehir’in en büyük ülkesiyiz Türkiye’de de en büyük 33 İlden daha büyük bir ilçeyiz Böyle bir yapının doğru okuyup doğru anlaşılması nedeniyle Oy oranımıza da yansıyor. Odunpazarı sizde bilirsiniz siz de takdir edersiniz ki Cumhuriyet Halk Partisi'nin kalesi olarak kabul edilir. Bu demokratik yapıdan ideolojik olarak bakıldığında bu yapıdan şunu gördük ki Hem çalışmalarımızda hem de bundan sonraki yapacağımız görüşmelerde onu hissedeceğiz ki Anlatacağız anlatmaya çalışacağız. Yerelde siyasi görüş bir kenara insanlar iletişime bakıyor İnsanlar hizmete bakıyor biz bunu daha İyisini ortaya koyabilme Azmi içerisindeyiz Onların beklentilerini nasıl karşılayacağımızı iyi anlattığımızın düşüncesi içerisindeyiz. İnşallah bundan sonraki Süreçte Hem hükümet olarak hem yerel olarak Odunpazarını ve odunpazarlıları iyi tanıyoruz. Odunpazarını iyi tanımış olmamız nedeniyle Daha iyi projeler üretecek Bunları anlatacağız ve genel merkezimize de Hükümetimizde de bunları doğru aktaracağız İlçe teşkilatlarının da en özel önemli özelliklerinden biri bu Biz bir organizasyon olarak bu ilçe Teşkilatı olaraktan da İyi bir organizasyonumuz varsa Bu organizasyon oturduğu yeri Doğru okuyup doğru anlar yukarıya doğru anlatırsa AK Parti değişim açısından dönüşüm açısından en önemli siyasi parti olur Benim ak partide siyaset yapmamın en önemli nedenlerinden biri de bu.

AK Parti bir statüko Partisi değil AK Parti bir değişim ve dönüşüm partisidir. AK parti'nin bir vizyonu daha doğrusu tabandan aldığı Bilgilere göre kendisini geliştirmesi söz konusu AK Parti gelişim ve dönüşümün öncüsü biz de böyle bir partide görev yapmaktan onur ve gurur duyuyoruz dört buçuk yıla yaklaşacak bir süre zarfında ilçe başkanlığı yapıyorum. Buda gerçekten benim için büyük onur ve gurur

Volkan başkanım Odunpazarı ilçesi gerçekten Odunpazarı ilçemiz geçmişi olan çok büyük çok eski bir ilçemiz Tabii değişik zamanlarda değişik konularda sorunlar yaşanıyor. Biz de şahit oluyoruz Sizde birebir içerisindesiniz. Sorunların özellikle Odunpazarı Bölgesinde toplu taşıma ve Kentsel dönüşüm dersek biraz Bilgi amaçlı da olsun istiyorum biraz Detaylandıra bilir miyiz?

"Odunpazarılara toplu taşıma veya Kentsel dönüşüm Eskişehir’in en önemli sorunlarından Yerelde konuşmaya bakarsak bir çok ülkemiz bu konulardan muzdarip Yalnızca bizim için değil bir farklı siyasi parti görüşteki insanlar için de bu konu bir sorun olarak gözüküyor Trafik sorununu Eskişehir’de yaşayıp da bir belediye başkanının Ve yöneticinin bilmemesi diye bir şey yok Aynı şekilde Kentsel dönüşüm de de Eskişehir’de yaşayacaksınız Bu ilin belediye başkanlığını yapacaksınız yada Meclis üyeliği yapacaksınız Yan Muhalefet olacaksa İktidar da olacaksınız bu Sorunu görmemeniz veya Görevde olduğumuz sürece bu konularla ilgili girişimde bulunmamanız Çok büyük şaşkınlık yaratıyor bir çok yerde de karşılaşıyoruz. İsterseniz toplu taşıma ve trafikten öte ben size Kentsel  dönüşüm Hakkında anlatayım trafik ve Toplu taşıma daha çoğunlukla büyükşehir belediyesinin görevlerinden Ve bunu hepimiz net olarak görüyoruz Vatandaşlarımız ve hemşerilerimiz bununla her gün yüzleşiyorlar Ben bu konuda çok fazla bir şeyde söylemek istemiyorum Önümüzdeki süreçte herkes bunun değerlendirmesini yapacak Altı ay yedi ay sonra yapılacak yerel seçim Yaklaşıyor ve burada da Trafikle ilgili toplu taşımayla ilgili sorunlar. gündeme gelecek İnşallah önümüzdeki süreçte belediye başkan adayımız olacak kişi Ve milletvekillerimiz değişik konuları ele alacak Muhakkak ki konunun uzmanları olacak ve bu sorunlarla ilgili Projeler üretecek Meclis adaylarımızda bu konularla ilgili bir şeyler söyleyecek ama ben Trafik probleminin ulaşım probleminin çözülmesi için 20 yıldır Eskişehir’de bir belediye başkanı var yönetiyor Bu konuların hala Eskişehir için bir problem olarak konuşmasının en büyük nedeni de Eskişehir’i 20 yıldır yöneten Belediye başkanıdır diye düşünüyorum. Kentsel dönüşme geldiğimizde Biliyorsunuz kentsel  dönüşüm Geçtiğimiz on yılda Türkiye’nin Odunpazarının Ve Eskişehir’in bir çok İlçesinin ve Odunpazarı gibi büyük illerin kentsel  dönüşüm projeleri bitme Aşamasına geldi Ve SORUNLAR çözüldü Bitme aşamasına geldi. Aslında geçtiğimiz dönemde de benim de meclis Üyesi olduğum Dönemlerde Odunpazarı’ndaki kentsel Dönüşümü TOKİ ile birlikte başlatmıştık Hem Ihlamurkent kent hem Vadişehir bunu hemşerilerimiz de çok iyi biliyor. Bu dönüşümle dar gelirli hemşerilerimiz de konut sahibi yapma noktasında Ciddi çalışma yaptık iktidar İle belediyenin uyumu neticesinde Eskişehir’e 10 bin  konut yapma noktasına geldik. Odunpazarında da çok somut örnekleri var Karapınar vadi şehir Ihlamurkent İnsanlar kira öder gibi bunun üzerinden 16 yıl geçti insanlar bunu Normal olarak algılıyor ama şöyle geçmişe baktığımızda İnsanlar emekli olacak da emekli ikramiyesi ile bir ev almaya çalışacak sizde iyi hatırlarsınız Bir ev alacaktı bir araba alacaktı Tabi bunlar tarihte kaldı insanlar bunu unuttular.

Şimdi gidiyorsunuz ister müteahhitlerden ister TOKİ'den kira öder gibi Kira 500 liraysa 1000 TL gibi bir ödeme ile kendi evinin sahibi oluyor bunlar AK Parti iktidarı döneminde oldu. Devlet TOKİ ile birlikte 90 yıldır Dura gelen Ev sahibi olma noktasında ciddi sıkıntılar yaşayan hemşerilerimiz Uzun yıllar atıl durumda olan TOKİ yi Sayın cumhurbaşkanımız faaliyete geçirdi TOKİ ile birlikte binlerce konut üretildi Eskişehir’in Bir çok yerinde de bunun örneklerini görüyoruz peki bu kentsel Görüşüm Nerede durdu ve neden devam etmedi Bunu tartışmak lazım Bununda en büyük nedeni dört buçuk Görevde olan belediye başkanı Odunpazarı'nda Kentsel dönüşümle ilgili çok büyük sıkıntılarımız var.

Dört buçuk yılda atılan tek adım Küçüksanayi bölgesi Sulandırıyorlar Medya ile farklı algı operasyonları yapmaya çalışıyorlar Yok bu iş şöyleydi böyleydi diyorlar Bakıyoruz Huzur mahallesi dün nasılsa Bugün de aynı Bakıyorsunuz Karapınar Gündoğdu alanlarda küçük Sanayi Sitesi Bölgesinde dört buçuk yıldır hiçbir proje üretilmedi. Bunu bize bağlıyorlar büyükşehir Belediyesi’ne bağlıyorlar belediye Meclisine bağlıyorlar Tokiye bağlıyorlar Belediye başkanının görevi çözüm üretmektir Belediye başkanı mazeret üretemez Belediye başkanın dört buçuk yıl görevde kalıp da odunpazarının  hiçbir imar problemine çözüm üretememesi O belediye başkanının başarı kriterleri İçerisinde değerlendirebilmesi için Bence yeterlidir başka Hiçbir konuya girmeden kentsel dönüşüm de ilgili Özellikle Erenköyde huzurda Alan önü  Gündoğdudaki  Küçük sanayideki Kentsel dönüşümle ilgili hiçbir adım atılamaması Bu sebeple bu sebeple bunları tartışacak zamanlar geçti Siz Bununla ilgili hiçbir adım atmıyorsunuz. Beş yıl sonunda bu şehri bu ülkeyi yönetmeye talip olacaksınız Böyle şey mümkün değil neden mümkün değil Beş yıl daha sizin mazeretlerinizi çekecek durumda değil bu mahalle sakinleri Mahalle sakinlerimiz mağdur bize şunu söylüyorlar Ben bunu buradan net bir şekilde Söylüyorum her yerde de söylüyorum. On yıl siz yönettiğiniz Odunpazarı'nı siz başlatsaydınız kentsel dönüşümü diyorlar biz Kentsel dönüşüme başlatmıştık 2009 yılında benim de imzamın olduğu Bugünkü belediye başkanı kazım Kurt’un da imzasının olduğu 13 mahalle ile ilgili Odunpazarında kentsel dönüşüm ve kat artırımı ile ilgili belediye meclisi kararını da çıkartmıştık. Biz sorunu biliyoruz."

2009’da Bu karar meclisten bakın benim imzam ve kazım Kurt’un imzasının da bulunduğu Meclis kararına imzaları birlikte attık bunu ben her yerde televizyonlarda söylüyorum Bu mahallelerde kentsel dönüşüm ün yapılabilmesi için kat artırımın Odunpazarı'nda zorunlu olduğunu söylemiştik Bu kararı belediye Meclisinde aldık ve gerekli yere gönderdik Bunu bize özellikle Cumhuriyet halk partili dostlarımız söylüyor Onların samimiyetine inanıyorum onların da canları mı yandığı için bu sorunları Çözemedikleri için mevcut belediye başkanlarına Söyleyemedikleri için Bize on yılda keşke siz yapaydınız diyorlar Biz yapmaya başlamıştık Karapınar’ın durumu ortada eğer ki belediye meclisinden çıkardığımız karar büyükşehir belediyesi tarafından Onansaydı Bugün işte farklı bir odun pazarı ile karşı karşıya idik. Yaklaşık on yıldır şu anki büyükşehir belediye başkanı ve şu anki Odunpazarı belediye başkanının Yaklaşımı nedeniyle huzur mahallesi de Erenköy'de Karapınar Gündoğdu ikinci etaptaki İnsanların mağduriyeti devam ediyor. Bu mağduriyet nasıl giderilecek ya da bu mağduriyet  devam edecek mi? Buradan hemşerilerimizi sizler aracılığıyla söylüyorum İnşallah Allah nasip ederse projelerimiz hazır Yapacaklarımız hazır ak Parti öyle seçime biz hazırız diyerek hazırlanmıyor Ak parti teşkilatları önümüzdeki seçimlere gördük ki genel seçimlerde de seçimlere en hazır parti Önümüzdeki yerel seçimlere Teşkilatı ya projeleriyle vizyonu ile Hemşerilerimizin problemlerini sıkıntılarını en iyi bilen teşkilatı olarak en iyi bilen ekip olarak Hazır bundan hiçbir kimsenin şüphesi olmasın.

2019’un martında yapılacak ya da ekini alması gündemde olan seçime Teşkilatımız hazır yalnızca teşkilatımız da hazır olmasından bahsetmiyorum projelerimizle Bütün yapılacaklarla hemşerilerimizin kentsel dönüşümünden ULAŞIM Sorunda hemşerilerimizin Sosyal İhtiyaçlarına park bahçeler ihraçlarına Fen işleriyle ilgili kaldırımdır asfalttır. İhtiyaçlarını tespit ettik. Bütün beklentileri tespit edildi Yapılacak her şey hazır hemen öyle Tartışacağız gibi konulara girmeyeceğiz hemen hayata geçeceğiz 2019 Seçimlerinde belediyeyi kazandıktan sonra inşallah Allah nasip ederse ak belediyeciliğe Geçtikten sonra birkaç yıl içerisinde bu sorunların nasıl giderildiğini Nasıl halledildiğini tüm kamuoyu görecek.

Değişim ve dönüşümü Odunpazarından Eskişehir’in kalbinden başlayacak Biz bunu temin ediyoruz Hemşerilerimiz hiç endişe etmesinler çok zorlandılar çok sıkıntı çektiler Mağdura edildiler siyasi görüşleri ne olursa olsun Hiçbir siyasi görüş fark etmeksizin Her bir hemşerimiz odun pazarının kıymetli alanlarından istifade edecektir kentsel  dönüşümler başlayacak alanlar değişmeye başlayacak O virane  evlerinden Yaşam şartlarının ne kadar zor olduğunu biliyorum.

Huzur mahallesinde Karapınar da Erenköy'de mağduriyetleri giderecek bütün projelerimiz hazır Bunlarla ilgili uygulamalarımız hazır bundan hiç kimseye İhtiyacımız yok kimsenin himmetine de ihtiyacımız yok. Hiçbir mazeret sığınmadan geldiğimizde bu sorunların hepsini çözecek liyakatte donanımda bütün ekibimiz hazır Ve şu anda o büyük bir heyecanla yerel seçimleri bekliyor Yerel seçimlerde görevi Teslim aldığımızda Allah nasip ederse göreve ilk geldiğimiz gün Üç beş güne de ihtiyaç yok Mazbatayı almaya da gerek yok göreve seçildiğimiz anda Huzur mahallesinde Erenköy'de Gündoğdu'da Karapınar da projelerimizi Anlatmaya başlayacağız Hemşerilerimizle masaya oturup anlaşarak Hiç vakit kaybetmeden Kentsel dönüşüme başlayacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın ben ilçe başkan olarak bunların hazırlıklarımı yaptım. Ben ilçe başkanı olarak Seçimleri kazandığımız da bu projeleri masaya yatacağız Hemşerilerimiz onayladıktan sonra hayata geçireceğiz o yüzden Bu mağduriyetleri en yakinen bilenlerdeniz hala dört buçuk yıl geçip bu konularla ilgili bir çözüm üretemeyenlere hemşerilerimiz pirim mi verecek Ya da hem Odunpazarıyla hem büyükşehir ile hem tepebaşı ile yeni bir vizyona İhtiyacı olduğunu mu görecekler Şahlanma dönemi dedik odun pazarına Şahlanma dönemi de inşallah bu dönem olacak Yerel seçimlerde inşallah Eskişehir’i Şah’a kaldıracağız Ve gerçekten bilgisi ile tecrübesiyle Ekiplerimiz kadrolarımız Başta milletvekilimiz Nabi Avcı olmak üzere Bütün kadrolarımıza il başkanımıza ilçe başkanlarımıza Mahalle başkanlarımızla milletvekillerimizle toplu bir şahlanma dönemine Eskişehir’e geliyor Odunpazarı'na geliyor.

Kimsenin şüphesi olmasın bildiğimiz bütün kronik sorunları çözme ye Geliyoruz inşallah ak belediyecilikle Çözmeye geliyoruz biz başkaları gibi ya sen ak partili sin Sen MHP’lisin Sen saadet misin Sen büyük birlikçisin Sen CHP'lisin demeyeceğiz Ben söylemeye devam edeceğim ve her zaman söyleyeceğime biz bütünün Hukukunu korumaya geliyoruz. Eğer millete hizmet edilecekse bu özet çıkacak bu milletin tamamına Eşit hizmet verilecektir Hiç kimsenin şüphesi olmasın bu Güne kadar yaptıklarımızla da bunu ortaya koyduk."

Volkan başkanım biz buradan çok güzel kelimeleri ve sözlere de şahitlik etmiş olduk doğrumudur?

" İnşallah bunların hepsi hazır bunlarla ilgili çalışmalarda burada yürütüyoruz Türkiye’de kentsel dönüşümü çok güzel yapmış ak belediyeler var TOKİ'nin yaptığı çok özel ve güzel projeler var Hem kentsel dönüşümle ilgili Hem sanayi dönüşümleri ile ilgili çok güzel projeler var. Bakıyoruz bu projelerin sonunda hep vatandaşımız kazanmış Çıkmış biz burada Türkiye’nin dört bir  tarafında yapılan Uygulamaların bir tanesini yapıyoruz Biz bir şey icat etmeyeceğiz biz AK belediyelerin yaptığı uygulamaları burada yapacağız ve Eskişehir’e taşıyacağız. Şu anda baktığımızda Odunpazarı'nda Erenköy'de gündogduda  Karapınar da Büyükdere'nin bir kısmında da Yıldıztepe'de Gültepe'de de Mahallerimizin tamamında da imar problemleri devam ediyor Bu sefer devlet imkanları buraya girmekte zorlanıyor.Eskişehir’de hala Doğalgazcı gelmeyen köyde mahalle olmuş yerler var Doğal kaz gelecek projeleri hazır ama imar olmadığı için doğal gaz verilemiyor Dolayısıyla bu tür problemlerden dolayı SORUNLAR devam ediyor Eskişehir’de dışardan baktığımız zaman yapılan güzel şeyler için herkese teşekkür ediyoruz ama Odunpazarı her şeyin daha iyisine layık Bizim bu konuda durduğumuz. Bu bugüne kadar Yapılanlar başımızın üzerine ama biz hemşerilerimizin daha iyisini hak ettiklerini düşünüyoruz. İnsanlar daha iyisine layık. Evet insanlar daha iyisine layık. Sıcak bir günde sizin de içinizde olduğu bir günde Hamamyolu projesi. Evet konuştuk konuşmaya devam edeceğiz gerçekten Hamamyolu projesi Eskişehir’in gündemini meşgul edecek çünkü Hamamyolu eski şehrin kalbi demek Hamamyolu ile ilgili bir karar alacaksınız bir belediye başkanının ya da Yanındaki üç beş tane bürokratın vereceği bir karar değil. Burası Hamamyolu hamam yolu 100 yıllık Hamamyolu 150 yıllık hamam yolu. Hamamyolu sadece benim ilçe sınırlarında bir cadde değil Bir kere hamam yolunun dokusu geçmişi tarihi var. Siz Hamamyolu'nda bir değişim yapıyorsanız çok farklı yerlerde çok farklı kişilerden İstişare yapmanız gerekiyor. Hamamyolu sadece bir belediye başkanım Takdirine bırakılamaz biz o tarafa geçtik. Tartıştık bunları Ortaya bir proje sunuldu bundan sonrasını ne yapabiliriz odun pazarının 85 mahalle var köyden mahalleye dönen Mahallelerle beraber 85 mahalle Dediğim gibi 400 bine yakın bir nüfus yaşıyor. Bir belediye başkanı hamam yolunu tek başına kimseye danışmadan dediğim Dedik diyerek burası CHP’nin kalesi. Burası biz ceketimizi koysak kazanırız. Bizim kimseye soracak bir şeyimiz yok İdeolojik olarak burası bizim kalemiz burada bizden başka kimseye oy veremez dercesine bunu kanıtlarcasına Gitti 20 milyon TL'yi sadece hamam yolundaki betonarme bir köprüyü harcadı Ve bunu pazarlamak için de Ulus hala televizyonlara defa kere reklamlar Televizyon programları oraya harcanan masraflar açılışlar kapanışlar hamamyolunun Eskişehir’in böyle bir projeye ihtiyacı var mıydı Öncelikle ona bakılması lazım.

Çok yakın zamanda bir Afrin harekâtı vardı bu konu fazla konuşulmuyor seçimlere odaklanıldığı için ben için en önemli konu bence bu konu bu konu İle ilgili ne diyeceksiniz?

"Bu konu ile ilgili bir değerlendirme yapmamı isterseniz Afrin operasyonu ülkenin sınırlarını korumak için  ve terör unsurlarını ülkemizden uzak tutmak için ne kadar önemli olduğunu önümüzdeki süreçte daha iyi göreceğiz. Başta Odunpazarı belediye başkanı kazım kurt  bu operasyonu desteklemediğini ve Türk Silahlı kuvvetlerinin yanlış yaptığını beyan etmiştir. Bu beyanlarıyla sosyal demokrat bir yaklaşım sergilemiyor ben bu konu işe ilgili daha vatan sever daha milliyetçi olmasını beklerdim kendi başkanının bile ben bu operasyonu destekliyorum dediği bir yerde ben bu operasyonu desteklemiyorum demesi yanlış bulması ülke ve Odunpazarı gündeminden ne kadar uzak olduğunu gösteriyor. Bu ülkenin sınır güvenliğinden birliğinden bütünlüğünden ne kadar uzak olduğunu gösteriyor. Kazım Kurt çıktı o kadar belediye başkanı içerisinde Yalnızca HDP'li belediye başkanları hariç CHP'li belediye başkanı olarak Afrin operasyonu yanlış diyor. Ülkenin birliğe bütünlüğe bu kadar ihtiyacı olduğu bir dönemde bu operasyon başlamışken ordumuza moral vermek varken böyle bir açıklama yapmak la Terör örgütüne moral vermiştir. Operasyonun ne kadar önemli olduğunu terör örgütlerinin en aktif olduğu yaz aylarında sessizliğe bürünmeleri ve eylem yapamamalarıyla ne kadar önemli olduğunu bu süreçte daha iyi görüyoruz. Biz terör örgütleri ile mücadeleye devam edeceğiz ve onlarla her ortamda mücadelemize devam edeceğiz onlara moral ve motivasyon veren kişilerle de mücadelemize devam edeceğiz. Ağrı ilinde Yalnızca AK Parti’ye oy verdiği için bir bakkal elektrik direğine bağlanarak infaz edildi Kürt vatandaşımız 11 çocuğu yetim kaldı. Bu kadar acımasız bir terör örgütü bizden iyilik bekleyemez beklemeside abes olur bizim onlarla mücadelemiz devam edecek. Ağrı ilinde Yalnızca AK Parti’ye oy verdiği için bir bakkal elektrik direğine bağlanarak infaz edildi Kürt vatandaşımız 11 çocuğu yetim kaldı. Bu kadar acımasız bir terör örgütü bizden iyilik bekleyemez beklemesi de abes olur bizim onlarla mücadelemiz devam edecek.

Babalarımız bacılarımız seferberlik ilan edilsin bizde askere gitmek istiyoruz dediler çorap ören’ler baklava yapanlar bunu gönderin diyenlerle biz bu memleket in birliğini dirliğini sağlarız ben bu operasyonu yanlış buluyorum diyenler terör örgütünün ekmeğine yağ sürerler birlik beraberliğin sağlanacağı dönemde ayrıştırıcı söylemlerden uzak durmak lazım. Odun pazarı belediye başkanı bu söylemleri ile Odunpazarlıları temsil etmemektedir yaptığı işlerle değil de böyle bir söylemle ulusal yazılı ve görsel basında gündeme gelmesi ne kadar kötü bir durumdur. Bu durum içimizde bir uhde olarak kalmıştır yoksa bizim CHP ye gönül vermiş Alevi Sünni Çerkez’i  Laz'ı Türkü Kürdü birçok arkadaşımız var vatanını milletini seven bu belediye başkanının adını bile söylemek istemiyorum bu belediye başkanı bu arkadaşlarımızı temsil etmiyor has bel kader belediye başkanı olmuş bir kişi."

Volkan Başkanım çok teşekkür ediyoruz, bizi konuk ettiğiniz için.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.