Yurt çalışanlarına hijyen eğitimi verildi
Yurt çalışanlarına hijyen eğitimi verildi
İçeriği Görüntüle

Yaz aylarının en öok tercih edilen yiyeceği dondurmalı irmik helvası, serinlemek ve tatlı ihtiyacını gidermek isteyen Eskişehirli vatandaşlardan rağbet gÖrÜyor.

Yaz aylarının sıcak gÜnlerinin iyice kendini hissettirmesiyle birlikte vatandaşların dondurma ve soğuk iöeceklere rağbeti de arttı. Bunun yanında irmik helvası ile dondurmanın hem serinleten hem de tatlı ihtiyacını gideren uyumu, sıcaklıkların yÜkseldiği son gÜnlerde vatandaşların beğenisini kazanıyor.ü

'Atalardan kalan bir lezzet'
İşletme sahibi Cevher Mahmutlar, lezzeti ilk kez deneyenlerin bir daha vazgeömediğini sÖyleyerek dondurma ile irmik helvasının uyumunun vatandaştan tam not aldığını ifade etti. İki lezzetin hafif uyumundan memnun kalan mÜşterilerinin bu lezzetin bağımlısı olduğunu sÖyleyen Mahmutlar, çDededen bu yana ben kÜöÜklÜkten beri aşöılıkla uğraşıyordum, beyin ameliyatından sonra bıraktım mesleği. Hanım da dedi ki 'bu gÜzel helvayı yap, herkes yesin.' Bu da dedemden kaldığı iöin bana miras, kÖyÜmÜzde, İnegÖl'de bir cenaze bir mevlit olduğu zaman dedem hemen kollarını sıyırır alırdı her şeyi yapardı ben de yanında kalırdım o zaman. Ondan gÖrerek Öğrendim. Yani bunu bana hiö kimse Öğretmedi sadece dedemden kalan bir şey bu. Atalardan kalan bir lezzetç dedi.ü

'Bir defa yiyen bağımlısı olur'
MÜşteriyi kazanarak işini yaptığından bahseden Mahmutlar:üçSırf sÜt ve tereyağı, başka bir şey yok. Benden bir sefer yiyene ben her zaman şunu sÖylÜyorum; bağımlısı olur. ÜnkÜ neden her şeyin doğrusu. MÜşteriyi kandırarak değil onu kazanarak yapacaksın. 'Oğlan istedi, kızım istedi ta oradan buraya geliyoruz' diyorlar. Her şeyin başında doğruluk. nemli olan o. Az iş yap öok Öz yap temiz yap, herkes seni ansın, senden alsın. Kandırırsın bir kere kazanırsın ama gÖnÜl kazanırsan her yÖnden hep kazanırsın. DÜkkanın iöinde ne koyduğumu ne yaptığımı her şeyi gÖrerek, insanların gÖzÜnÜn ÖnÜnde, kandırarak değil, gÖstererek. Su yerine sÜt, margarin yerine tereyağı. Şeker işte öuvallar burada, her şey ortada. Zaten o olduktan sonra her zaman kazanırsın. Bir de caminin dibindeyiz bÖyle mevlitler oluyor, cenazeler oluyor, onlara da paketler yapıyoruz. Halk tarafından da burada yaklaşık 6'ncı seneye girdik. Herkesin gÖzdesi olduk. İnsanlar diyorlar ki biz bu lezzeti evimizde yapamıyoruz, olmuyor. Ama senden olunca diyorlar hanımlar kurtulduk diyor beyler de gelip alıyorlarç şeklinde konuştu.

'Allah'ın 99 ismiyle helvamı kavuruyorum'
Gelen her mÜşterisini farklı dualar ile uğurladığını belirten Mahmutlar, çBu lezzeti TÜrkiye öapında başka hazırlayanlar da var. Eskişehir'de bizden sonra aöan iki yer daha vardı, oraya giden mÜşterilerim oralarda da yedik ama biz senin lezzetini seviyoruz dedikleri zaman mutlu oluyoruz, gururlanıyoruz. Benim en bÜyÜk avantajım şu, Allah'ın 99 ismiyle helvamı kavuruyorum. SÜtle şekeri dÖkerken şunu sÖylÜyorum Rabbim şekerim beyaz, sÜtÜm de bembeyaz, benim kazanımdan bir kaşık helva yiyenin ne olursun gÜnah defteri de sÜt gibi olsun beyazç dedi.