Site Rengi

DOLAR 32,6226
EURO 35,3955
ALTIN 2.508,40
BIST 10.851,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
27°C
Hafif Yağmurlu
Cts 31°C
Paz 33°C
Pts 34°C
Sal 33°C

Yerel Seçim Sonrası AK Parti’nin Eskişehir’de zor sınavı

02.07.2024
A+
A-

Siyaset zor zanaat,hele yerelde bu zannatı icra ediyorsanız ve o yerelde yerel yönetimde bir türlü kazanılmıyorsa dahada zorlaşır. Eskişehir’de AK Parti 20 yıldır tüm paradigmaları domine edip sahaya sürsede arzu ettiği başarıyı elde edemedi, hele ki bu seçimde taşra ilçelerde bile sonuca ulaşamadı.

Belkide en zor dönemler yerel seçimler sonrası politika üretmektir.AK Parti’nin yeni İl Başkanı Gürhan Albayrak’ta tam bu keşmekeş ortamında Partisi ve Eskişehir adına çaba gösteriyor. Sanayici kimliğiyle, şehre gelecek yatırımlar ve halihazırda devam eden projeler için Ankara’nın kapılarını aşındırıyor,ama bir handikap durum sözkonusu o da tasarruf tedbirleri elini kolunu bağlıyor Gürhan bey tecrübeli bir siyasetçi degil, ama bu işin acemisi de degil, Özellikle Sanayi ve Endüstri yatırımları konusunda adeta hiperaktif bir duruş sergiliyor desek haksızlık etmemiş oluruz.URAYSİM,Hasanbey Lojistik Meekezi, Türasaş, Limana demiryol bağlantısı, süregelen Karayolları yapım projeleri, TOKİ yatırımları noktasında hem enerji harcıyor,  hemde işin teknik altyapısında da mahir…Milletvekillerini de olaya katıp netice alma iddiasıyla efor sarfediyor.

Yalnız AK Parti’nin yeni İl Başkanı, ( yeni diyorum 5-6 ay kısa bir süre) ,Teşkilatlarla uyum ve zaman yönetimi noktasında bir takım zaaflar ortaya koyuyor.Belkide kendi hatası olmasa bile Odunpazarı ve Tepebaşı İlçe Başkanları ve yönetimleriyle diyalog süreci daha iyi yönetilmeliydi.istişare kültürü daha dinamik bir şekilde işlemesi lazımdı,diye düşünenlerdenim…. Bu süreçte Ümit Sezer’in siyasi derinliği ve teşkilat altyapısı zayıf ama Gençlik Kollarından yetişme siyasetçi olan Emre Aydın’ın tecrübesini kovuşturması ve bu süreci  tıkayan taraf olmaması gerekiyordu.

AK Parti Eskişehir Teşkilatı Kırsalda kaydedilen ilçelerde, seçim sonrasında Genel Merkez ile koordineli bir şekilde kalıcı,edilgen, sonuç odaklı adımlar atması elzemdi.Çifteler,Seyitgazi, Beylikova, Alpu, Sivrihisar gibi yerlerde AK Parti’nin İlçe Yönetimlerinde olup ittifak ruhuna ve Parti aidiyetine aykırı davranan ,ters çalışan kişiler hala AK Parti İlçe Yönetimi ve ilçe Başkan Yardımcısı olarak fiilen devam ediyor.

Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanı ile yapılan toplantıya Seyitgazi ilçe Yönetiminden katılan iki kişi CHP Adayına alenen çalışan kişilerdi.Çifteler’de İlçe Başkanı İttifak ruhunu baltalamak eylem ve söylemleriyle seçim döneminde tepki toplamıştı.

Alpu, Beylikova ve Sivrihisar teşkilatlarında da benzer hadiseler yaşandı.Ama İl Teşkilat Başkanlığı bu konularda pasif kaldı.şu da bir Gerçek ki Gürhan Başkan mevcut ekibi kendi oluşturmadı,kendisinin de içinde oldugu yönetimle yola devam ediyor.

 

Bu Yönetimde Hakan Ersin Bilginer ve Abdulkadir Sönmez’in kendi birimlerindeki çabaları Gürhan Albayrak’a güç katıyor.Özellikle Sosyal Politikalar kapsamında ciddi adımlar atıldığı gözlemleniyor.

Medya Tanıtım noktasında bir boşluk ciddi oranda göze çarpıyor.CHP Medyasına şirin gözükme eylemi geçmiş yönetimlerde de sonuç vermedi, yine vermez,Yola çıkılan ve yolda bulunanlar döngüsü, hedefe ulaştıramaz diye düşünüyorum

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.