Site Rengi

DOLAR 32,5094
EURO 34,8327
ALTIN 2.490,54
BIST 9.550,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 22°C

Yiyecek ve İçecek Sektörüne Covid-19 Tedbirleri Anlatıldı

Yiyecek ve İçecek Sektörüne Covid-19 Tedbirleri Anlatıldı
11.03.2021
A+
A-

Eskişehir İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge’nin katıldığı ve ETOTV’den yayınlanan seminerde yiyecek ve içecek sektörünün yeni kontrollü normalleşme sürecinde alması gereken tedbirler paylaşıldı.

Eskişehir Ticaret Odası üyelerini bilgilendirdiği seminerlere bir yenisini daha ekledi. ETO ve İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğiyle yiyecek ve içecek sektöründeki işletmeler için yeni kontrollü normalleşme tedbirleri anlatıldı. ETOTV üzerinden telekonferans yöntemiyle gerçekleştirilen seminere Eskişehir İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Ahmet Mamur ve ETO Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Şarlar katıldı.

Şarlar: “Herkesin kurallara uyması gerekiyor”
Seminer öncesinde bir konuşma yapan ETO Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Şarlar, pandeminin başından itibaren sektördeki üyelerin bilgilendirilmesi, işyerinde gerekli tedbirlerin alınarak salgının önüne geçilmesi için çaba gösterdiklerini belirterek, daha ağır kısıtlama uygulamalarının hayata geçmemesi için herkesin tedbirlere harfiyen uyması gerektiğine dikkat çekti.
Bilge’den “Maske, mesafe ve hijyen” vurgusu
Seminerde konuşan Eskişehir İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge, il sağlık müdürlüğü olarak düzenledikleri bilgilendirme etkinliklerinin, tedbirlerin öneminin algılanmasında ve uygulanmasında farkındalık yarattığını dile getirdi. Yalnızca yiyecek ve içecek sektöründeki işletmelerin değil tüm sektörlerin kurallara dikkat etmesi gerektiğini belirten Bilge; sosyal mesafe, hijyen ve maske tedbirlerinin virüsün yayılmasını engellediğini dile getirdi.

Personeller hijyen kuralları konusunda bilgilendirilmeli
Yeme içme sektörünün alması gereken tedbirler hakkında bilgi veren Eskişehir İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge, bu sektördeki personellerin mesafeli çalışması, semptom gösteren kişilerin testlerinin hızla yapılması ve muayene olması, çift maske kullanılması, çok temas edilen yüzeylerin sıkça temizlenmesi gerektiğini kaydetti. Yeme içme sektörünün tek kullanımlık malzemelerle hizmet vermesinin önemine dikkat çeken Bilge, sektördeki çalışanlarının da hijyen kuralları için bilgilendirilmesi, çalışanların maskelerinin 2-3 saatte bir değiştirilmesi gerektiğini ifade etti. Bilge vaka sayısının yoğun olduğu illere seyahat etmekten kaçınılması veya bu illere olan seyahatlerin ertelenmesi uyarısında da bulundu.
Maskenin doğru olarak kullanımına dikkat edilmeli
Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Ahmet Mamur bu sürecin herkes için zor olduğunu belirterek, işletmelerin açık kalması veya normalleşme tedbirlerinin azaltılmasının vaka sayısıyla doğru orantılı olduğunu, kurallara uyarak bu olumsuz sürecin daha kısa sürede atlatılabileceğini söyledi. Virüsten korunmak için maskenin doğru kullanılmasının önemine değinen Mamur, maskenin ağız ve burnu tam olarak kapatacak şekilde takılması gerektiğinin altını çizdi. Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Ahmet Mamur ayrıca ETO üyeleri tarafından gelen soruları da cevaplandırdı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.