Site Rengi

DOLAR 32,3122
EURO 35,1016
ALTIN 2.279,32
BIST 8.962,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
23°C
Hafif Yağmurlu
Per 22°C
Cum 25°C
Cts 24°C
Paz 25°C

Zihni Çalışkan’dan Su Zammına Tepki

Zihni Çalışkan’dan Su Zammına Tepki
29.11.2019
A+
A-

AK Parti İl Başkanı Av. Zihni Çalışkan, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan su zammına tepki gösterdi. Başkan Çalışkan: “Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisinin 28/11/2019 tarihli oturumunda, Eskişehir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünün (ESKİ), 2020-2024 yıllarına ait stratejik planı, 2020-2024 yıllarına ait yatırım programı, 2020 yılı yatırım programı, 2020 yılı performans programı ve 2020 ve izleyen iki yılın bütçesi görüşüldü.Hazırlanan stratejik plan, yatırım programları ve 2020 yılı bütçesi, hep birlikte değerlendirildiğinde, yatırımlara ayrılan rakamların yetersiz olduğu, açıkça görülmektedir. Dolayısıyla vatandaşlarımız, 2020 yılında ve sonraki yıllarda, mevcut durumdaki su isale hatlarının yenilenmesi, içme ve kullanma sularının kalitesinin artırılması, hem şehir merkezine, hem dış ilçelere ve mahallelere, yeni isale hatlarının yapılması, arıtma suyutesisleri, atık su tesislerinin yapılması ve özellikle deyağmur ve kar yağdığında göle dönen cadde ve sokakların, su tahliyelerini mümkün kılacak, kanalizasyonların yapılması konusunda, yeterli hizmetialamayacaklar. O zaman sormak gerekir: Nerede insan sağlığı, nerede çevre sağlığı ve nerede Avrupa Kenti?

Ancak buna rağmen, CHP’li Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, bütün vatandaşlarımızın kullandığı konut ve meskenlere ilişkin su ücretlerine, Ak Parti grubumuzun şiddetle karşı çıkmasına rağmen, %60 oranında zam yapmıştır. Bu zam oranı çok yüksektir ve fahiş bir orandır. Bu zammın kabul edilmesi mümkün değildir. Ayrıca bu zammın, merkezi hükümet tarafından yapılan diğer zamlarla ilişkili olduğu ve genel ekonomik duruma göre yapıldığı savunmasına sığınılamaz. Bu savunma, “topu taca atma” ezberciliğinden başka bir şey değildir. Zira şebeke suyunun maliyeti, bu savunmayı geçersiz kılmaktadır. ESKİ Genel Müdürlüğü’nün varlık sebebi ve çalışma amacı sadece, geçmiş yıllarda ve önceki belediye başkanları döneminde yapılmış olan su şebekeleri ve isale hatlarını kullanıp, vatandaşların kullandıkları suya,%60 oranında fahiş bir zam yaparak, sattığı suların tahsildarlığını yapmaktan çok, hizmet kalitesini artıracak yatırımlar yapmalıdır. Diğer taraftan, geçen yıl yapılmayan zamlardan dolayı ve maliyet artışlarından dolayı, ESKİ’nin zarar edeceği bahanesi de tamamen geçersizdir. Çünkü ESKİ, kâr eden bir kuruluştur. Bu kardân Büyükşehir Belediyesine geçen yıl 43 milyon TL. kâr aktarımı yapılmıştır. ESKİ, Büyükşehir Belediyesini “fonlamak” yerine, vatandaşların daha ucuz su kullanmasını, tercih etmelidir.

Milletimiz, CHP’nin “her şey güzel olacak” sloganıyla başlattığı, yeni dönem belediyecilik anlayışını 6 ay geçmeden en temel ihtiyaç olan su zammı ile herşeyin güzel olmayacağını göstermiştir. Su zammının ivedilikle geri alınması kamuoyu adına istiyor, bu olayın sonuna kadar takipçisi olacağımızı bildiriyoruz. ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.