Site Rengi

DOLAR 34,0657
EURO 37,8438
ALTIN 2.800,29
BIST 9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 22°C
Cts 19°C
Paz 21°C

Ahmet Ataç, Bırakıyor üzerine kurulan Senaryo ve Adayların Mücadelesi

05.08.2024
A+
A-

Kulakları çınlasın Kemal Kılıçdaroğlu “CHP yi Rakı sofralarında konuşmaktan kurtaracağım”derken rakı sofralarında ayağı kaydırıldı.Eskişehir’de CHP kulislerinde ve kent aristokratlarının rakı sofralarında ilginç ve tuhaf bir dedikodu dolaşıyor.Dedikodunun odağında ki isim Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç.

Ataç’ın sağlık sorunlarından dolayı görevi bırakacağı iddia ediliyor.Bu iddia üzerine rakı sofralarında Ataç sonrası hesaplar yapılıyormuş.  Sanayi, Spor, Siyaset üçgenindeki kent aristokratlarının Başkan yardımcısı Erdal Şahbaz ismi üzerinde yoğunluştukları ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e Eskişehirde ki iş insanları üzerinden temas ettikleri konuşuluyor.

Şahbaz’ın ismine karşı çıkan CHP içerisinde siyaset yapan taban gücüne sahip kişilerin ise Av.Atılay Dalgıç’ı istediği iddia ediliyor.

Doğrusu,henüz seçimin üzerinden 4 ay geçmişken, Ahmet Ataç görevi neden bırakmak istesin bu iddia bana anlamsız geliyordu.Ancak CHP kulislerine yakın hatta içinde sayılabilecek bir dostum, Ataç’ın saglık sorunlarının bu çalışma temposuna müsait olmadıgını iddia ediyor.Üstelik Belediye’nin gelir gider dengesinin sıkıntılı oldugu ,mali açıdan çıkmazda olduğunu dile getiriyor.

Pek olasılık dışı ve inanması güç olan bir durumla karşı karşıyayız, ama bu dönem CHP’den Meclis Üyesi olmuş başka bir dostumun Erdal Şahbaz’a karşı eski Tepebaşı ilçe Başkanı ve önceki dönemlerde İl Başkanlığı yapan Atılay Dalgıç’ın ismi üzerinde ciddi kulisler yürütüldüğünü söylemese hiç inanacağım yoktu.Yani Parti tabanından gelenlerle, konjonktüre göre Meclis üyesi yapılanlar arasında bir mücadele oldugu da kesin,

Ama böyle bir hadise de Siyaset tarihinde ender rastlanan bir durum oldugu da hepimizin malumu…Üstelik Yılmaz Büyükerşen gibi 88 yaşında dahi tekrar görevde kalmanın mücadelesini vermiş bir isimle siyaset yapmış bir Ahmet Ataç’ın kolay kolay bu görevi bırakmayı düşünmesinin zor oldugu da siyaset otoriteleri tarafından yorumlanıyor.

Bir Tepebaşı seçmeni olarak gönlümden geçen şudur, Ahmet Ataç son iki seçimde  oy vermedigim bir Başkan olsada görev süresini  tamamlamasıdır.

Tüm bu dedikoduların rakı sofralarında kalmasını  temenni ederim. Tepebaşı Meclisi 25-26 turlu  Başkan seçimlerini yaşamış  bir Meclis….

İnsan Sağlığı ve ihtiyarlık üzerinden Siyaset yapılması fevkalade yanlıştır.Bu Senaryoları üretenlerde  bilmelidir ki,Yaşlılık hepimizin başına gelecek ,mühim olan, hoş bir seda bırakabilmek….

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.