Site Rengi

DOLAR 34,5341
EURO 36,1786
ALTIN 2.964,92
BIST 9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 18°C
Parçalı Bulutlu
Eskişehir
18°C
Parçalı Bulutlu
Cum 17°C
Cts 0°C
Paz 2°C
Pts 3°C

41 Ameliyat Geçirdi, 12 Yaşında Yürüdü

41 Ameliyat Geçirdi, 12 Yaşında Yürüdü
08.12.2020
A+
A-

Özel Ümit Batıkent Hastanesi’nde santral operatörü olarak çalışan Gökhan Kuşçu’nun hayatı tüm engellilere ilham verecek türden.

Fetal omurilik kanalının tamamen kapanmadığı doğumsal bir anomali olarak tanımlanan Spina Bifida hastası olarak doğan Gökhan Kuşçu bugüne kadar tam 41 ameliyat geçirmiş, yıllarca tekerlekli sandalye ile yaşayan Kuşçu, 12 yaşında yürümeye başlamış. Kuşçu, “Ameliyatlarım ben 3 aylıkken başlamış, yaşayacağıma ihtimal vermemişler, ben 12 yaşımda yürümeye başladım, 1980 yılında benimle birlikte bu hastalıkla doğan 23 çocuk varmış ve bugün yalnızca ben hayattayım, bugün yürüyebiliyorum, araba kullanıyorum, evliyim 2 yaşında bir oğlum var ve Özel Ümit Hastanesi’nde çalışıyorum” diye konuştu.

Motivasyon kaynağım
Ayakta durabilmek için sürekli ameliyat geçirdiğinden eğitim hayatının aksadığını ifade eden Kuşçu, “Ama kendi olanaklarımla çabalarımla kendimi eğitmeye ilerletmeye her zaman yeni şeyler öğrenmeye çalıştım. Bence herkes bir engelli adayı ve yarın ne olacağımız bilmiyoruz. Benim 2 yaşında bir oğlum var ve yaptığım her şeyi onun için yapıyorum. Benim hayattaki motivasyon kaynağım da bu” şeklinde konuştu.

Günde 300 kişi konuşuyor
Çalışma koşullarının engeline uygun olduğunu anlatan Kuşçu: “Ben 20 yıldır çalışma hayatının içindeyim, ilk defa fiziksel olarak yorulmadığım bir işte çalışıyorum. Hastanemizin fiziki koşulları benim için uygun” dedi.

Çalışma hayatında günde 250 -300 kişi ile konuştuğunu anlatan Kuşçu: “Tabi bunun da başka zorlukları var, bütün gün insanlarla konuştuğumuz için eve gittiğimizde pek konuşmuyoruz, sessizlik istiyoruz” şeklinde konuştu. Arayanların çoğunluğunun sorunlarıyla ilgili aradığını anlatan Gökhan Kuşçu, “Ben doğduğumdan beri hastanelerde olduğumdan ve sayısız ameliyat geçirdiğimden hastalık durumunu çok iyi biliyorum aslında ve onları çok iyi anladığımı düşünüyorum. Onlarla empati yapabildiğim için yardımcı olmak beni mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.

Hayata katılıyorlar
Gökhan Kuşçu gibi çok sayıda engellinin hastanede kendilerine uygun birimlerde çalıştığını belirten Özel Ümit Hastanesi İnsan Kaynakları Müdürü Onur İkiel ise, engelli istihdamına çok önem verdiklerini söyledi. İkiel, “Engelli personelimizin bizimle birlikte çalışması onların hayatın içine katılmasını sağlıyor. Engellilerin, Eskişehir’de kurumsal ve alanının en iyisi bir hastanede çalışmanın avantajlarını yaşadıklarını düşünüyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.