Site Rengi

DOLAR 34,4929
EURO 36,2690
ALTIN 2.960,78
BIST 9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 18°C
Parçalı Bulutlu
Eskişehir
18°C
Parçalı Bulutlu
Cum 17°C
Cts 0°C
Paz 2°C
Pts 3°C
18.02.2024
A+
A-

Eskişehir Sanayi Odası üyeleri arasında yaptığı anket sonuçlarını  paylaştı  Daha yaşanabilir bir Eskişehir için, Eskişehir Sanayi Odası olarak YEREL SEÇİMLERDE ESKİŞEHİR BELEDİYELERİ İÇİN BAŞKAN ve MECLİS ÜYE ADAYLARINA> verilmek üzere üyelerimiz ile hazırladığımız: *SANAYİCİLERİMİZİN, *ÜRETİCİLERİMİZİN, ÇALIŞANLARIMIZIN yaşadığı sorunları ve taleplerini içeren ankette

1- Katılımcıların yüzde 83’ü Eskişehir’de sanayi bölgeleri için ulaşımda  sorun olduğunu düşünmektedir.   Eskişehir OSB, KOBİOSB, EMKO, TEKSAN, TORNACILAR, İMİŞEHİR, ESTİM, BAKSAN ve küçük sanayi siteleri dahil olmak üzere bu bölgelerde çalışan 120.000’in üzerindeki insan özellikle işyerlerine gidiş ve dönüşlerde ciddi ulaşım sorunları yaşamaktadır.

 

2 – Katılımcıların yüzde 93’ü Eskişehir’de mevcut çevre yolunun yetersiz  olduğunu ve alternatif çevre yollarına ve yan yollara ihtiyaç duyulduğunu düşünmektedir.

3 – Katılımcıların yüzde 86’sı ŞEHİR İÇİ trafiğin önemli bir sorun  teşkil ettiğini düşünmektedir.

 

4 – Katılımcıların yüzde 82’si Eskişehir’de ev ve işyeri kiralarının/gayri menkul fiyatlarının yüksek seviyelerde olduğunu düşünmektedir.

 

5 – Katılımcıların yüzde 82’si Eskişehir’de yeni sosyal konut alanlarına  ihtiyaç duyulduğunu düşünmektedir.

 

6 – Katılımcıların yüzde 71’i Eskişehir’de meydana gelebilecek olası bir deprem  senaryosu için ulaşım, sağlam konut stoğu, kentsel dönüşüm, toplanma alanları  vb. gibi konularda yeterli önlemlerin alınmadığını düşünmektedir.

 

7 – Katılımcıların yüzde 92’si Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nin  girişlerinde yaşanan tıkanıklık nedeniyle alternatif yolların ve çözümlerin  oluşturulması gerektiğini düşünmektedir.

 

8 – Katılımcıların yüzde 75’i arsa maliyetlerinin daha uygun olduğu Eskişehir  kırsalında çevreci ve yeni nesil endüstri bölgelerine ihtiyaç olduğunu düşünmektedir.

 

9 – Katılımcıların yüzde 75’i çevreye duyarlı sanayi yatırımlarının, Eskişehir yerelinde kırsal kalkınma sağlayacağını düşünmektedir.

 

10 – Katılımcıların yüzde 91’i Eskişehir’in bir Teknoloji ve Yaratıcı  Sektörler Merkezi olması ve gençlere nitelikli iş imkanları yaratılması  amacıyla TeknoVadi (Yeni Nesil Teknoloji ve Bilişim Vadisi) oluşumuna ihtiyacı  olduğunu düşünmektedir.

 

11 – Katılımcıların yüzde 73’ü Eskişehir’in bir serbest bölgeye  ihtiyacı olduğunu düşünmektedir.

 

12 – Katılımcıların yüzde 88’i Eskişehir’in Gemlik ve Körfez Limanlarına  demiryolu ile bağlanmasının ihracata olumlu yansıyacağını düşünmektedir.

 

13 – Katılımcıların yüzde 73’ü Eskişehir’de üretimde çalışacak personel  bulma konusunda sorun yaşandığını düşünmektedir.

 

14 – Katılımcıların yüzde 78’i Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanı’nın haftada  en az 2 uçuş ile İstanbul Havalimanı’na bağlanması gerektiğini  düşünmektedir.

 

Diğer başlıca konular aşağıda sıralanmıştır.

•URAYSİM Projesinin hayata geçirilmesi.

•İlçelere giden karayollarının düzeltilmesi ve ulaşımın kolaylaştırılması.

•Havalimanı ile birlikte otobüs ve tren garlarının da modern hale getirilmesi.

•Şehrin sahip olduğu termal zenginliklerin sağlık turizmi başta olmak üzere farklı alanlarda değerlendirilmesi.

•Frig Vadisi gibi tarihi değere sahip olan mirasların daha iyi tanıtılması.

•Şehrin içinde kalan sanayi sitelerinin taşınması ve bu alanların sosyal yaşam merkezleri haline dönüştürülmesi.

•Teknoloji üreten firmalara kira başta olmak üzere çeşitlik teşvikler sunulması.

•Yan yol, hızlanma şeridi ve kavşak düzenlemeleri ile donatılmış kaliteli yollar inşa edilmesi.

•Şehir içindeki park yeri probleminin çözülmesi.

•Alt yapı sorunlarının çözülmesi, su baskınlarının önlenmesi.

•Atıkların geri dönüşümüyle ilgili çalışma yapılması.

•İklim ve su sıkıntıları için ağaçlandırma seferberliğinin kentimiz için başlatılması.

•Kırsaldaki tarım faaliyetlerinin canlandırılması ve akıllı tarım uygulamalarının teşvik edilmesi.

•Şehirdeki üniversitelerin kentle ve sanayi ile daha entegre çalışmalarının sağlanması.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.