Site Rengi

DOLAR 34,0128
EURO 38,0032
ALTIN 2.827,75
BIST 9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 24°C

Hünnap hasadı önümüzdeki günlerde başlayacak

Hünnap hasadı önümüzdeki günlerde başlayacak
17.09.2024
A+
A-

Afyonkarahisar’da yetiştirilen sindirim ve kalp hastalıklarına iyi geldiği bildirilen hünnap hasadının önümüzdeki günlerde başlayacağı belirtildi.

Tarım ve Osman İl Müdürü Özkan Parlak, Çayırbağ beldesinde bulunan hünnap bahçesinde incelemelerde bulundu. İncelemeler sonrası açıklamalarda bulunan Parlak, “Yaklaşık 25 dekar alanda kurulan bahçede başta hünnap olmak üzere diğer tür ve çeşitlerde meyve ağaçları bulunmaktadır. İlimizde yaygın olarak yetiştiriciliği yapılmayan hünnap dikenli bir ağaç yapısına sahip olan hamken meyveleri zeytine benzeyen, olgunlaştığında iğdeye benzeyen hem kurusu hem de yaşı tüketilebilen bir meyvedir. Lif içeriği yüksek olan hünnap sindirimin düzenlenmesi ile kalp hastalıkları riskini arttıran kolesterole karşı koruma sağlayan bir meyvedir.

Üreticimizin bahçesinde değişik çeşit hünnap ağacı bulunmakta olup yeni çeşitlerinde denemesi yapılmaktadır. Ayrıca bahçede hünnap dışında farklı çeşitlerde badem, kestane, üzüm, elma, erik ve şeftali yetiştiriciliği de yapılmaktadır” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.