Site Rengi

DOLAR 34,1108
EURO 38,1061
ALTIN 2.864,74
BIST 9.952,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
20°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 24°C
Sal 27°C

Eskişehir Teknik Üniversitesi’nin ‘Deprem Farkındalığı Okulu’ projesi

Eskişehir Teknik Üniversitesi’nin ‘Deprem Farkındalığı Okulu’ projesi
20.09.2024
A+
A-

TÜBİTAK Bilim ve Toplum Başkanlığı tarafından desteklenen “Deprem Farkındalığı Okulu” başlıklı TÜBİTAK 4004 Doğa ve Bilim Okulları projesinin ilk etabı başarıyla tamamlandı.
Eskişehir Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde Yer ve Uzay Bilimleri Enstitüsü (YUBE) ile Çocuk ve Genç Eğitimi Uygulama Araştırma Birimi iş birliğiyle yürütülen projenin açılış toplantısı Yer ve Uzay Bilimleri Enstitüsünde gerçekleştirildi. Açılış konuşmalarını YUBE Müdürü Prof. Dr. Alper Çabuk ve Proje yürütücüsü Prof. Dr. Sedef Dikmen’in yaptığı toplantıda, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Biriminden Dr. Funda Çıray Özkara, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhami Çelik ve diğer katılımcılar söz alarak projenin başarı ile yürütülmesi konusunda temennide bulundu

Açılış konuşmalarının ardından projenin amacı ve kapsamı hakkında bilgi veren Prof. Dr. Saye Nihan Çabuk, ortaokul çağındaki çocukların afetlerin risklerini ve etkilerini azaltmada benzersiz öğrenme-öğretme becerilerine ve farklı bakış açılarına sahip olduklarının altını çizdi. Bu yaş grubundaki çocukların depremler ile ilgili farkındalığı artırmada yetişkinlere göre daha hızlı refleks gösterdiğini de sözlerine ekleyen Prof. Dr. Çabuk, “Bu nedenle, eğitim-öğretim faaliyetlerinin yanı sıra deprem farkındalıklarını artıracak destekleyici eğitimler planlamak gerekmektedir. Tüm bunlar göz önüne alındığında, çocukların zihinlerinde doğru deprem algısı oluşturarak, bilinç düzeylerini artıracak farkındalık çalışmaları yapmak ve onları bilinçlendirerek deprem sonrası güvenli bir ortam için neler yapılabileceği konusunda da hazırlamak son derece önemlidir” diye konuştu.

İki farklı etkinlik döneminde yürütülecek olan projede muhtemel bir deprem fenomeni esnasında bilgi eksikliğinden kaynaklanan korku ve panik gibi tepkilerin en aza indirgenerek bireylerin süreci sağlıklı bir şekilde yönetebilmesi yönünde beceriler kazandırılması hedefleniyor. İçerisinde öğretmen eğitimin de yer aldığı proje kapsamında, hedef kitle olarak seçilen 7. sınıf ortaokul öğrencilerine; sınıf ortamı dışında depremin ne olduğu, nasıl oluştuğu, hangi kayıplara yol açabileceği ve depremden kaynaklanan zararlardan korunmak için neler yapılabileceğine ilişkin laboratuvar ve saha çalışmalarını da içeren etkinlikler ışığında bilgi aktarılıyor.
Projenin ikinci dönem etkinlikleri 14-16 Ekim 2024 tarihleri arasında Şehit Mutlu Yıldırım Ortaokulu 7. Sınıf öğrencileri ile gerçekleştirilecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.