Site Rengi

DOLAR 34,1623
EURO 38,1653
ALTIN 2.914,46
BIST 9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 31°C
Açık
Eskişehir
31°C
Açık
Paz 15°C
Pts 14°C
Sal 18°C
Çar 24°C

Balkan Ekonomi Forumunda ERİAD ve Eskişehir Rüzgarı! 

Balkan Ekonomi Forumunda ERİAD ve Eskişehir Rüzgarı! 
28.09.2024
A+
A-

Balkan ekonomi forumu Bultiş / Bulgar Türk iş adamları derneği ev sahipliğinde ERİAD ve RUMELİSİAD destekleriyle Bulgaristan’ın Felibe kentinde gerçekleştirildi.

Foruma Sofya Büyükelçisi, Filibe Valisi, birçok Belediye Başkanı, Ticari Ateşe, Balkanlar ve Türkiye’den pek çok iş insanı katıldı.

ERİAD Başkanı Rüştü Şentuna ve yönetim kurulu ile beraber Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş ve Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semra Günay’da foruma iştirak etti.

ESO Baskanı Celalettin Kesikbaş forumda yaptığı konuşmada katılımcılara Eskişehir sanayisi ile ilgili önemli bilgiler verdi. Kesikbaş Bulgaristan ile Türkiye arasındaki ticaret hacminin gelişmesi için basta vize serbestisi olmak üzere nitelikli iş gücü ile ilgili talep ve önerilerini iletti.

Turizm Fakültesi Dekanı Günay ise foruma katılanlara Eskişehir turizm potansiyeli ve eğitim avantajları ile bilgiler vererek Eskişehir’in tanıtımına önemli katkılar sundu.

Forum öncesi ERİAD – BULTİŞ işbirliği ile Bilecik ve Rodopi Belediyeleri arasında kardeş şehir protokolü imzalandı. Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı bu protokol kağıt üzerinde kalmayacağını ve hem kültürel hem ticari açıdan güçlü ilişkiler yaşanacağı belirtti.

ERİAD Başkanı Rüştü Şentuna “Dernek olarak Balkanlar ile olan kültürel ve ticari bağlarımızı canlı tutmak ve güçlendirmek adına büyük bir gayret gösteriyoruz. Bu çalışmalarda elbette önceliğimiz Eskişehir ve sehrimize hem somut hem soyut olarak katma değer sağlamak. Bugüne kadar bu konuda ciddi bir yol katettik.

Bu foruma da çok güçlü bir heyet ile katılım sağladık. Davetimize iştirak eden ESO başkanımız Celalettin Kesikbaş ve Turizm Fakültesi Dekanımız Semra Günay hocamıza da ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.