Site Rengi

DOLAR 34,1940
EURO 38,1734
ALTIN 2.892,13
BIST 9.665,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 14°C
Çok Bulutlu
Eskişehir
14°C
Çok Bulutlu
Sal 18°C
Çar 24°C
Per 26°C
Cum 28°C

Bilecik’te Ahilik Haftası kapsamında panel gerçekleştirdi

Bilecik’te Ahilik Haftası kapsamında panel gerçekleştirdi
30.09.2024
A+
A-

Bilecik Valiliği Ticaret İl Müdürlüğü tarafından organize edilen 37. Ahilik Haftası kutlamaları çerçevesinde, şehrin ahilik geleneği ve kültürel mirasının önemi bir kez daha vurgulandı.

Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde Şeyh Edebali Üniversitsi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsa İpçioğlu, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Refik Arıkan ve Dr. Öğr. Üyesi Cihan Yemişçi’nin konuşmacı olarak katıldığı bir panel düzenlenirken, panele Rektör Vekili Prof. Dr. Nazile Ural katıldı. Ahilik kültürünün tarihi gelişimi, esnaf teşkilatlarının toplumsal ve ekonomik hayattaki rolü ile günümüzde ahilik ilkelerinin iş dünyasına ve topluma katkıları gibi önemli başlıkların ele alındığı panelde, akademisyenlerimiz bu kadim geleneğin modern dünyadaki yansımalarını değerlendirdi.

Panel, izleyicilerin büyük ilgisini çekerken, soru-cevap bölümünde katılımcılar ahilik geleneğinin modern iş dünyasında nasıl yaşatılabileceği konusunda görüşlerini paylaştı. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği bu etkinlik, şehrin ahilik geleneğine bağlılığını ve bu kültürel mirasın yaşatılmasına olan katkısını bir kez daha gözler önüne serdi. Ahilik Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen bu panel, toplumsal dayanışma ve meslek etiği konularına dikkat çekerken, aynı zamanda ahilik kültürünün modern dünyadaki önemini bir kez daha hatırlatmış oldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.