Site Rengi

DOLAR 34,1940
EURO 38,1734
ALTIN 2.892,13
BIST 9.665,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 14°C
Çok Bulutlu
Eskişehir
14°C
Çok Bulutlu
Sal 18°C
Çar 24°C
Per 26°C
Cum 28°C

Eskişehir OSB’de dijitalleşme ve yeni iş modelleri görüşüldü

Eskişehir OSB’de dijitalleşme ve yeni iş modelleri görüşüldü

Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, “Dijital Avrupa Programı Bilgilendirme Etkinliği”nde yaptığı konuşmada, dijitalleşmenin Türkiye’nin ekonomik ve sosyal gelişiminde kritik bir rol oynadığını belirtti. Küpeli, Avrupa Birliği’nin 8,1 milyar Euro bütçeli Dijital Avrupa Programı’nın Türkiye için büyük fırsatlar sunduğunu vurgulayarak, dijitalleşmenin iş süreçlerini iyileştirip, yeni iş modelleri oluşturduğunu ve Türkiye’nin rekabet gücünü artıracağını ifade etti.

Eskişehir Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü (EOSB), T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi iş birliğiyle düzenlenen “Dijital Avrupa Programı Bilgilendirme Etkinliği”nde, dijitalleşmenin Türkiye’nin rekabet gücüne olan etkisi masaya yatırıldı.

Etkinliğin açılışında konuşan EOSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, Türkiye’nin ekonomik ve sosyal gelişiminde dijitalleşmenin kritik bir rol oynadığını vurguladı. Avrupa Birliği’nin 8,1 milyar Euro bütçeli Dijital Avrupa Programı’nın Türkiye için büyük fırsatlar sunduğunu ifade eden Küpeli, dijitalleşmenin iş süreçlerini iyileştirerek yeni iş modelleri oluşturduğunu ve Türkiye’nin küresel rekabetteki gücünü artıracağını belirtti.

Dijitalleşme ekonomik gelişimi destekliyor

Başkan Küpeli, bilgi ve iletişim teknolojilerindeki hızlı gelişmelerin ülkelerin kalkınma hedeflerine ulaşmasında önemli bir itici güç olduğunu belirterek, firmaların rekabet gücü kazanmalarında dijitalleşmenin önemine dikkat çekti. Türkiye’de hızlı internet kullanımının AB ortalamasının gerisinde kaldığını belirten Küpeli, bu farkın kapanmasıyla Türkiye’nin yıllık GSYH’sına 4,2 milyar dolar katkı sağlanabileceğini söyledi.

NADİR KÜPELİ: “DİJİTALLEŞME TÜRKİYE’NİN REKABET GÜCÜNÜ ARTIRACAK

Dijital Avrupa Programı Türkiye için büyük fırsat

Küpeli, dijitalleşmenin küresel rekabette stratejik bir öneme sahip olduğuna dikkat çekerek, AB ve ABD gibi büyük ekonomik yapıların dijital ekonomide lider olma hedefi doğrultusunda yazılım sektörüne büyük yatırımlar yaptığını ifade etti. Başkan Küpeli ayrıca, Türkiye’nin de bu pazarda hak ettiği payı alabilmesi için dijital ürünlerde tüketici değil, üretici bir ülke olması gerektiğini vurguladı. Dijital Avrupa Programının Türkiye’de dijital alanda çalışmak isteyenler için büyük fırsatlar sunduğunu belirten Küpeli, bu programa katılımın artırılması gerektiğini söyledi.

Dijitalleşme küresel rekabette başarının anahtarıdır

Online olarak etkinliğe katılan Avrupa Birliği Başkanlığı Birlik Programları Daire Başkanı Zelal Şen, dijitalleşmenin küresel rekabette başarılı olmanın temel unsuru haline geldiğini belirtti. Şen konuşmasında Eskişehir’in güçlü sanayi altyapısı ve yenilikçi girişimcilik ekosistemiyle Dijital Avrupa Programı’ndan maksimum fayda sağlayabilecek şehirlerden biri olduğunu vurguladı. Özellikle Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nin yenilikçi üretim yapısıyla dijital dönüşümde öncü olabilecek bir güce sahip olduğunu ifade eden Şen, sanayi kuruluşlarının üniversitelerle iş birliği yaparak dijitalleşme sürecinde lider rol üstlenebileceğine dikkat çekti.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisinden Halil İbrahim Özer ise yaptığı konuşmada, Dijital Avrupa Programında kapsamına yürütülen çalışmalar hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Konuşmaların ardından, etkinlikte T.C. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi ile T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yetkilileri ve uzmanları tarafından Dijital Avrupa Programı hakkında detaylı bilgilendirmeler yapıldı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.