Site Rengi

DOLAR 34,5861
EURO 35,9154
ALTIN 2.995,22
BIST 9.481,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 16°C
Yağmurlu
Eskişehir
16°C
Yağmurlu
Cts 1°C
Paz 1°C
Pts 2°C
Sal 4°C

Gediz Kayacık Barajı’nda çalışmalar aralıksız devam ediyor

Gediz Kayacık Barajı’nda çalışmalar aralıksız devam ediyor
14.10.2024
A+
A-

Çalışmaların devam ettiği Kütahya’nın Gediz ilçesi Kayacık Barajı’nın tamamlanmasıyla barajda depolanacak su ile bin 230 dekar tarım arazisinin sulanmasının sağlanacağı bildirildi.

Gediz Kayacık Barajı’nda çalışmaların aralıksız devam ettiğini açıklayan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, barajın tamamlanmasıyla barajda depolanacak su ile bin 230 dekar tarım arazisinin sulanmasının sağlanacağını söyledi.

Çalışmalar çerçevesinde dipsavak cebri boru kaynakları, dolusavak kazısı, ulaşım yolları ve dipsavak betonarme imalatları ile enjeksiyon işlerinin tamamlandığını ifade eden Genel Müdür Balta, “Barajın gövde dolgusu çalışmaları devam etmektedir. Temelden yüksekliği 30 metre ve su depolama kapasitesi 411 bin metreküp olan Gediz Kayacık Barajı’nın tamamlanmasıyla 2024 birim fiyatları ile dekar başına yaklaşık 11 bin 650 TL gelir artışı ve ülke ekonomisine yıllık 14 milyon TL katkı sağlanması hedeflenmektedir’ dedi.

Müdür Balta, “ DSİ Kütahya’ya olduğu gibi illerimize yaptığı yatırımlarla mümbit toprakları su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Kütahya ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır. DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.