Site Rengi

DOLAR 34,3410
EURO 36,3409
ALTIN 2.829,64
BIST 9.300,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Yağmurlu
Cum 11°C
Cts 12°C
Paz 13°C
Pts 15°C

EMYO’da ‘Kafkas Mutfağı’ atölyesi gerçekleştirildi

EMYO’da ‘Kafkas Mutfağı’ atölyesi gerçekleştirildi
09.11.2024
A+
A-

Anadolu Üniversitesi Eskişehir Meslek Yüksekokulu (EMYO) Aşçılık Programı tarafından düzenlenen ‘Kafkas Mutfağı’ atölyesi Eskişehir Meslek Yüksekokulu Ocak Mutfak’da gerçekleştirildi.

Şelale Mutfağın sahibi Zeynep Özbek’in konuşmacı olduğu atölyeye Eskişehir Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Osman Güldemir, öğretim üyeleri ve öğrenciler katılım gösterdi.

“Çok değerli bir atölye olacak”

Düzenlenen atölyelerin çok kıymetli olduğunu söyleyen Eskişehir Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Osman Güldemir konuşmasında şunları söyledi:

“Zeynep Hanım’ın sahibi olduğu Şelale Mutfak, Bursa’nın İnegöl ilçesinde Tüfekçikonak köyünde butik bir lokanta. Tüfekçikonak köyünde neredeyse tamamen göçmen nüfus yaşıyor. Zeynep hanım da göçmen olduğu için kendi kültüründen göçmen yemeklerini misafirlerine sunuyor. Zeynep Hanım bugün bizlere de bu yemeklerden birkaçını yapacak.”

“İşimi çok büyük keyifle yapıyorum”

Yemek yapmanın kendisine çok iyi geldiğini ifade eden Şelale Mutfak sahibi Zeynep Özbek, “Lokantamızda herkesin talep ettiği yiyecekler dışında Kafkas mutfağından da lezzetler sunuyoruz. İşimi çok büyük keyifle yapıyorum. 13 yaşından beri mutfaktayım. Yemek yapmak insana çok iyi gelen bir aktivite. Bugün mısır ekmeği, haçapuri, sinori, çerkes tavuğu, cevizli börek ve mısır unlu muhallebi yapacağız” dedi.

‘Kafkas Mutfağı’ atölyesi, yapılan yemeklerin tadımları ve Zeynep Özbek’e teşekkür belgesi takdim edilmesiyle sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.