Site Rengi

DOLAR 34,5352
EURO 36,0091
ALTIN 3.004,48
BIST 9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 16°C
Karla Karışık Yağmurlu
Eskişehir
16°C
Karla Karışık Yağmurlu
Cts 1°C
Paz 3°C
Pts 4°C
Sal 5°C

Tarihi Odunpazarı’nda ‘Kumda Kahve’ Sefası

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir’in en gözde yerlerinden olan Tarihi Odunpazarı Evleri bölgesinde kızgın kumda kahve pişirerek satışa sunan özel bir kahve işletmesi, Eskieşehirlilerin ve turistlerin ilgi odağı oldu. 
‘Tarihi Odunpazarı Kahvecisi’ isminin patentini alan ve geliştirdikleri kahve kültürü ile Odunpazarı’na yeni bir değer kattıklarını belirten firma sahibi Ersin Kortan, ‘Kumda kahve’ fikrini Osmanlı kahvecilerinden ilham alarak hayata geçirdiklerini söyledi. Kumda kahve pişirerek satmaya başladıkları günden itibaren yerlilerden ve turistlerden yoğun bir ilgi gördüklerini dile getiren Kortan, ilerleyen yıllarda yeni projeler de üretmek istediklerini dile getirdi. 
Odunpazarı’nın tarihi bir bölge olduğunu ve buna uygun olarak yenilikler geliştirmeye gayret gösterdiklerini vurgulayan Kortan, “Tarihi Odunpazarı kahvecisi isminin patentini aldık. İsmimiz tescillidir. Bu bizim için çok önemliydi. Odunpazarı’nda kumda kahveyi sadece biz yapıyoruz. Geçmiş dönemde Osmanlı’da sokak kahvecileri vardı. Onlar közde kahve yaparlardı. O işler biraz daha zordur. Tozu, külü biraz hijyen açısından riskli olabiliyor. Zahmetli olabiliyor. Biz kumda yapmayı tercih ettik. Eski Osmanlı kahvecilerinden ilham aldık. Kumda kahveyi biz bakır cezvelerle yapıyoruz. O özel kumun bakırı iyi kavramasıyla, ısıtmasıyla farklı bir tat ortaya çıkıyor. Daha yavaş demlenmesine vesile oluyor. Öte yandan burası turistik bir bölge. Turistlerin yoğun ilgisi oluyor. İnternetten bizi buluyorlar, geliyorlar. Geri dönüşler çok iyi. Bundan dolayı hem onlar memnun hem de biz memnunuz. Şuanda kumda kahvemizin bir fincanını 7,5 liradan veriyoruz. Bazı yerlerde bu fiyatlar 12-13 liraya kadar çıkabiliyor. Bizim belirlediğimiz bu rakam da ziyaretçilerimizin yüzünü güldürüyor” şeklinde konuştu. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.