Site Rengi

DOLAR 34,5424
EURO 36,0063
ALTIN 3.006,41
BIST 9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 16°C
Karla Karışık Yağmurlu
Eskişehir
16°C
Karla Karışık Yağmurlu
Cts 1°C
Paz 2°C
Pts 4°C
Sal 5°C

‘Kadınlar En Fazla 21-50 Yaşlar Arasında Şiddet Görüyor’

15.08.2019
A+
A-

Türk Kadınlar Birliği Eskişehir Şube Başkanı Ayşegül Ünügür, yaptığı yazılı açıklamada her kim ne şekilde olursa olsun şiddete karşı olduklarını belirtti. Ancak son yıllarda ülkemizde kadına yönelik şiddet ve cinayetlerin sayısının arttığına değinen Ünügür açıklamalarını şu şekilde sürdürdü;

"Son beş yılda ülkemizde kadına yönelik İşlenen cinayetlerin sayısına bakarsak :2014:294 kadın,2015:303 kadın,2016:328 kadın,2017:409 kadın ve 2018 son 10 ayda 363 kadın öldürülmüştür.
Cinayetlerin %39 u koca,erkek arkadaş ya da eski erkek arkadaş tarafından işlenmiştir.Cinayetlerin %43 ü ateşli silahlarla, %21 i kesici aletlerle işlenmiştir. Ülkemizde kadınlar en fazla 21-50 yaşlar arasında şiddet görmektedir.Evli kadınların %59 u,boşanmış kadınların %20 si eski eşleri tarafından şiddete maruz kalmıştır. Kadına Yönelik Şiddet temel olarak psikolojik,fiziksel,cinsel,ekonomik,manevi ve digital olarak sınıflanabilir.Mazeret olmasa bile şiddetin pek çok nedeni sayılabilir. Birleşmiş Milletler tarafından yapılan araştırmalar sonucunda şiddetin en temel nedeni eşitsizlik ve ayrımcılıktır.Kadınların hayatın her alanında erkek karşısında ikincil konumda görülmesi ayrımcılık,eşitsizliktir. Ayrıca:
-Tarihsel olarak eşitsiz güç ilişkileri:Yüz yıllardır süre gelen ve erkekleri kadınlardan üstün konumda tutan politik,ekonomik ve sosyal süreçler.
Kadın cinselliğinin kontrolu:Bir çok toplum şiddeti ,kadın cinselliğini kontrol etmek için kullanır ve bir çok toplumda,şiddet ,kültürel normları çiğneyecek bir şekilde cinsel davranışlarını,tutumlarını ve tercihlerini açıkca yaşıyan kadınları cezalandırmak için kullanır.Mahremiyet öğretileri:Bir çok toplumda yaygın olan kadına yönelik şiddetin özel bir mesele olduğu görüşü kadına yönelik şiddeti engellemede önemli bir engeldir.
Kadına yönelik şiddeti önlemek veya sonlandırmak konusunda  devletin ihmalkarlığı toplumda kadına yönelik şiddeti maruz görme,meşrulaştırma,hoş görme ortamını attırır.
İnsan ilişkilerindeki sorunlar,stres,depresyon,işsizlik,alkol ve uyuşturucu kullanımı gibi faktörler de kadına yönelik şiddetin artmasına neden olabilir
Ama bunlar şiddeti gerekçelendiremez,mazur görülmesine neden olamaz.
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararsı Dayanışma Günüdür.Diliyoruz ki gerekli önlemler alınsın,yasalar uygulansın ve bu vahim tablo sonlansın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.