Site Rengi

DOLAR 35,2413
EURO 36,7159
ALTIN 2.980,85
BIST 9.984,67
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 4°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
4°C
Hafif Yağmurlu
Cts 3°C
Paz 5°C
Pts 7°C
Sal 8°C

Yaklaşık 150 yıllık antika tüfek halen çalışır vaziyette

Yaklaşık 150 yıllık antika tüfek halen çalışır vaziyette
24.12.2024
A+
A-

Eskişehir’de antikacılık yapan Fahri Şahin’in tezgahında sergilediği ve halen çalışır vaziyette olan 150 yıllık Belçika yapımı çiftli dolma tüfek görenlerin dikkatini çekiyor.

Antikacı Fahri Şahin, her ayın 2’nci pazar gün kurulan Antika Pazarı’nda tezgah açıyor. Çeşitli antika eşyaların ticaretiyle uğraşan Şahin’in eline zaman zaman ilginç ürünler de geçerken, geçtiğimiz günlerde sergilediği eski tüfek ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Yaklaşık 150 yıllık geçmişi olduğu tahmin edilen Belçika malı çiftli dolma tüfek vatandaşlar tarafından yakından incelendi. Tüfeğin halen çalışır vaziyette olduğunu belirten Şahin, eskiden birçok ülkenin savaşında yer alan bu modellerin Kurtuluş Savaşı’nda da kullanıldığını ifade etti.

“Birçok ülkenin savaşlarında kullanılan tüfekler bunlar”
Tüfek hakkında bilgi paylaşan antikacı Fahri Şahin, “Bu tüfek Belçika malı. En az 150 yıllık bir çiftli dolma tüfektir. Geçmişte hep bunlar kullanılıyordu. Birçok ülkenin savaşlarında kullanılan tüfekler bunlar. Bildiğimiz kadarıyla Anadolu’da Kurtuluş Savaşı’nda da kullanıldı. Dolduran ve ateş eden kişiler ayrı oluyor. Halen çalışır vaziyette. Tüfeğe vatandaşların ilgisi oldukça yoğun. Nadir bir parça olduğunu söyleyebiliriz. Şu anda her şey otomatik ama geçmişte öyle değildi. Önce barutla dolduruyorsun, sonra tepiyorsun ve ondan sonra kullanıyorsun. Yani zaman alıyordu. Yokluktan mecburen bunlar kullanılıyordu” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.