Havaların soğumasıyla kış çayına talepler arttı
– “Kış döneminde daha fazla tüketiliyor”
Eskişehir’de aktarlık yapan esnaf Sibel Şahin, grip ve nezle gibi hastalıklara karşı korunmak için kış çayı satışlarının arttığını söyledi.
“Kış döneminde daha fazla tüketiliyor”
Rahatsızlandıkları zaman kendisinin de kış çayı tükettiğini aktaran esnaf Sibel Şahin, “Kış çayı çok fazla satılan bir ürün. Vatandaş gibi biz de çok fazla kış çayı tüketiyoruz. İçerisinde ada çayı, mersin yaprağı, hatme çiçeği, altın otu, gül yaprağı, ebe gümeci, nar kabuğu, portakal kabuğu ve atom küp bulunuyor. Çok şifalı olduğuna inanılan bir çayımızdır. Hele ki kış döneminde daha fazla tüketiliyor. Boğaz ağrısı, iltihap, grip ve nezle durumlarında içiliyor. Boğazı yumuşattığı gibi balgam sökmeye de iyi geliyor. Vatandaş kış çayını aldığında bardağa bir tutam atacak, üstüne de sıcak su dökecek. Sonra üstünü kapatıp 10 dakika bekletecek, yani çaydanlıkta kaynatmayacak ama yine demleme usulü olacak. Böyle rahatlıkla tüketilebilir” dedi.