Site Rengi

DOLAR 35,4270
EURO 36,6188
ALTIN 3.100,27
BIST 9.866,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 6°C
Az Bulutlu
Eskişehir
6°C
Az Bulutlu
Cum 7°C
Cts 9°C
Paz 10°C
Pts 10°C

Kütahya’da ekmek fırınlarında gıda denetimlerine ağırlık verildi

Kütahya’da ekmek fırınlarında gıda denetimlerine ağırlık verildi
16.01.2025
A+
A-

Kütahya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün ekmek fırınlarında oluşabilecek hijyen aksaklıklarını önlemek amacıyla denetimlere ağırlık verildiği bildirildi.

Kütahya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, gıda güvenliğinin sağlanması, tüketicilerin güvenilir gıdaya ulaşabilmesi, haksız rekabetin önlenmesi amacıyla gıda denetimlerinin etkin şekilde gerçekleştirildiği belirtildi. Açıklamada, “Sofralarımızın vazgeçilmez gıdası olan ekmek ve ekmek çeşitleri üretiminde bulunan ekmek fırınlarında oluşabilecek hijyen aksaklıklarını önlemek amacı ile denetimlerine ağırlık verilmiştir. Yapılan denetimlerde işletmelerin asgari teknik ve hijyenik şartları kontrol edilmekte, üretilen ürünlerin mevzuata uygunluğu tetkik edilmektedir “ifadelerine yer verildi.

Halk sağlığının korunması adına gıda denetimlerinin önemine dikkat çeken İl Tarım ve Orman Müdürü Emre Yeniay, Kütahya’da gıda denetimlerinin etkin bir şekilde gerçekleştirildiğini, ilde faaliyet gösteren 6 bin gıda işletmesine 2024 yılı içerisinde 10 bin gıda denetimi yapıldığını belirtti.

Müdür Yeniay, açıklamasında gıda denetimlerinde ekmek üretimi gerçekleştiren işletmelerin hijyen hassasiyeti açısından ayrı bir öneme sahip olduğunu belirtti. Yeniay, temel gıda maddesi olan ekmeğin hijyenik şekilde üretiminin gerçekleştirilmesi, ekmeklerin mevzuatta belirtildiği gibi sadece un, su, tuz ve maya bileşenlerinden oluşan katkısız şekilde üretilmesi, üretimde tuz ve kül oranlarına titizlikle dikkat edilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Yapılan mevzuat değişiklikleri ile yüksek kül ve düşük tuz oranlarına haiz olan ekmeğin daha sağlıklı olduğu, ekmekte kullanılan katkı maddelerinin kaldırılması ile de daha doğal ekmeğe kavuştuklarını kaydeden Yeniay, gıda işletmelerinin hijyenik şartlarını sürekli olarak muhafaza etmeleri, aksi takdirde halk sağlığını riske atmaktan dolayı yaptırımlar uygulanacağı, söz konusu hususların takibi için de denetimlerin artarak devam edeceğini ifade etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.