MHP İl Başkanı Candemir’den ‘Dünya İnsan Hakları Günü’ Mesajı
MHP Eskişehir İl Başkanı İsmail Candemir 'Dünya İnsan Hakları Günü' ile ilgili bir basın mesajı yayınladı. Yayınladığı mesajda Candemir:
"Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun, Dünyada insan haklarının korunması amacıyla 30 maddelik İnsan Hakları Evrensel Bildirisi’ni 10 Aralık 1948 günü kabul edildi. Üye devletlerin anayasalarında bu bildirinin ön gördüğü haklar büyük ölçüde bulunmaktadır. İnsanların, hak ettikleri şartlarda çalışması, bulundukları her yerde hak ettikleri insani davranışlarla karşılanması, eşit şartlarda, huzur ve güvenle yaşaması en tabii ve yasalarla korunan haklarıdır. Bu kapsamda kanunların bu titizlikle en insani şekilde uygulanması gerekmektedir.
Bilindiği gibi insanın en önemli hakkı yaşama hakkıdır. Yaşama hakkının elinden alınması, bir insana yapılacak en büyük haksızlıktır. Bu nedenle insanın yaşama hakkına son veren terörün ve şiddetin önlenmesi, ülkemizin önceliği olmalıdır. Milliyetçi Hareket Partisi olarak en büyük gayemiz Türk halkının vatanın her köşesinde hür bir şekilde huzur ve güven içerisinde yaşamasıdır. Bu duygu ve düşüncelerle necip milletimizin ve bütün dünya toplumlarının 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nün 70. yıldönümünü içtenlikle kutluyor, toplumumuzda insan hak ve özgürlüklerinin, karşılıklı sevgi ve saygı duygularının yoğun olarak yaşanması temennisiyle tüm Eskişehir’li hemşehrilerime sevgi ve saygılarımı sunuyorum." ifâdelerine yer verdi.
