Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir °C
Eskişehir
°C
°C
°C
°C
°C

TBMM Yapay Zeka Araştırma Komisyonu’ndan TÜBİTAK’a Ziyaret

TBMM Yapay Zeka Araştırma Komisyonu’ndan TÜBİTAK’a Ziyaret
06.02.2025
A+
A-

TBMM Yapay Zeka Araştırma Komisyonu üyeleri, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu (TÜBİTAK)’u ziyaret etti. Komisyon Başkanı AK Parti Eskişehir Milletvekili Fatih Dönmez başkanlığındaki heyet, TÜBİTAK Başkanı Orhan Aydın ve kurum yetkililerinden detaylı bilgiler aldı.

Ziyaret kapsamında, komisyon üyeleri TÜBİTAK ULAKBİM Veri Merkezi’ni de inceleyerek Türkiye’nin en güçlü süper bilgisayarı ARF ACC hakkında bilgi aldı. ARF ACC’nin Türkiye’nin dijital dönüşüm sürecinde önemli bir rol üstlendiği, dünya sıralamasında 230. ve enerji verimliliği açısından 26. sırada yer aldığı aktarıldı.

Komisyon Başkanı Fatih Dönmez, yapay zeka teknolojilerinin insanlık tarihinde büyük bir dönüşüm yarattığını vurguladı. Özellikle dijital teknolojilerin gelişim sürecine dikkat çeken Dönmez, “Son yıllarda yalnızca organlarımızı değil, artık aklımızı taklit edebilecek teknolojilerle karşı karşıyayız” dedi.

Yapay zekanın toplumlar için hem fırsatlar hem de tehditler barındırdığına dikkat çeken Dönmez, “Her yeni teknoloji insanlığa fayda sağlayabilir, ancak doğru kullanılmadığında tehlikeli sonuçlar doğurabilir. Bu bağlamda toplumların kötü amaçlarla bu teknolojileri kullanabilme riski de bulunmaktadır” ifadelerini kullandı.

Komisyon olarak yapay zeka ve dijital teknolojilerin toplum yararına etkin şekilde kullanılması için çalıştıklarını belirten Dönmez, “Araştırmalarımıza kararlılıkla devam ediyoruz. İnsanımızın bu yeni teknolojik kazanımlardan en iyi şekilde faydalanması için doğru adımları atacağız. Yerli ve milli teknolojilerin önemini de her zaman vurguluyoruz” dedi.

Ziyaret, komisyonun ileri teknoloji çalışmalarına olan ilgisinin ve toplum yararına atılması planlanan adımların önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.